Periodikirje VI

Uutiset

Harjoittelun sisällyttäminen tutkintoon

Tähän mennessä opiskelijat ovat voineet hyväksyttää harjoittelun osaksi tutkintoaan kirjoittamalla harjoitteluraportin. Harjoittelun opintopisteitä on myönnetty enintään 5 op tekniikan kandidaatin tutkintoon ja 5 op diplomi-insinöörin tutkintoon, eli yhteensä enintään 10 op.

Tämä käytäntö on muuttunut siten, että harjoittelun voi sisällyyttää osaksi tutkintoa kurssipohjaisesti. Tekniikan kandidaatin tutkintoon voi sisällyyttää 10 op harjoittelua kurssien ELEC-A4020 Työssäoppiminen 5 op ja/tai ELEC-C5270 Insinööri työelämässä 5 op. Diplomi-insinöörin tutkintoon voi sisällyyttä kurssin ELEC-E7990 Professional Training 2-5 op.Yhteensä harjoittelua voi siis hyväksyttää 15 op.

Harjoitteluraporttiin perustuvat harjoittelupisteet voi sisällyyttää osaksi tutkintoa, kun harjoittelu on suoritettu ennen 1.1.2019 ja hakemus raportteineen on jätetty käsiteltäväksi opintotoimistoon 31.1.2019 mennessä. Katso tarkemmat ohjeet harjoittelun hyväksyttämiseen liittyen Intosta

Kandiopiskelija! Jos työskentelet kesän aikana, etkä ole vielä sisällyttänyt harjoittelua tutkintoosi, ilmoittaudu WebOodissa uudenmuotoiselle kurssille ELEC-A4020 Työssäoppiminen 5 op! Ilmoittautuminen päättyy 3.6.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019

Lukuvuosi-ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle on nyt auki - ilmoittauduthan läsnä- tai poissaolevaksi 14.9. mennessä! Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntoisesti WebOodin kautta.

Opintoja Aallon muissa korkeakouluissa? Yleinen sivuainehaku on käynnissä!

Onko aikomuksenasi suorittaa sivuaine esimerkiksi Kauppakorkeakoulussa tai Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa? Hakuaika niihin ensi lukuvuonna suoritettaviin opintoihin, joihin tulee erikseen hakea opinto-oikeutta, on nyt käynnissä ja jatkuu 31.5. saakka.

Perehdy opintotarjontaan ja hakuohjeisiin Intossa.

Kielten opintoja (mm. japanin kieliopintoja) ammattikorkeakouluissa

Aallon opiskelijat voivat hyödyntää Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian (toisin sanoen 3AMK) tarjoamaa kielten opintotarjontaa. Valikoimassa on muun muassa japanin kieli, jota Aalto ei tarjoa. Kielikurssit ovat ilmaisia Aallon opiskelijoille.

Tutustu syksyn 2018 tarjontaan 3AMK:n sivuilla. Kursseille ilmoittaudutaan e-lomakkeella. Ilmoittautuminen syksyn opintoihin päättyy 31.5.

Kesäopintoja ulkomailla?

Vielä ehdit hakea kesäkouluapurahaa, DL 31.5! Lue lisää Into-uutisesta, ja kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen: outgoing-elec@aalto.fi

Neljän päivän kesäkouluun Saksaan?

EIT InnoEnergy Master’s School järjestää Energy Transition Business Camp -kesäkoulun 25.-29.7. Saksan Karlsruhessa. Haun määräaika on 10.6. ja hakea voi niin kandidaatti- kuin maisteriopiskelijat. Aalto on InnoEnergyn partneri-yliopisto, jolloin valituille Aallon opiskelijoille kesäkoulu on maksuton.

Lisätietoa ja hakuohjeet kesäkoulun sivuilla.

Kuka tai ketkä pitäisi palkita laadukkaasta oppimisen tukemisesta ELECssä?

Haluamme tunnistaa ja tunnustaa hyviä opetustekoja ja palkita tekijöitä. Tee ehdotus ja perustele valintasi 15.6.2018 mennessä!

Kyse voi olla henkilöstä tai ryhmästä, joka on tukenut tai inspiroinut oppimistasi ansiokkaalla tavalla (esim. opettaja, ohjaaja, assistentti, opintohallinnon henkilö, ryhmä - ketä vain, kenestä haluat muidenkin kuulevan!

Maarintie 8 rakennuksen (TUAS-talo) salien numerot muuttuneet

Rakennuksen salien numerot ovat muuttuneet. Uudet numerot ovat jo käytössä mm. Asiossa. Isojen salien (AS1, AS2, TU1 ja TU2) numeroitiin ei tullut muutoksia. Rakennuksen fyysiset opasteet vaihtuvat vasta syksyn aikana. Salien uudelleen nimeäminen jouduttiin tekemään nyt syksyn lukujärjestysten takia. Katso uudet salinimet kartasta.

Tapahtumat

28.5. / 11.6. Valmistumishakemusten jättöpäivät kandidaatti- ja diplomi-insinööriopiskelijoille

Kun kandidaatin tai diplomi-insinöörin tutkintosi on valmis, hae valmistumista. Lisätietoja: valmistuminen tekniikan kandidaatiksi; valmistuminen diplomi-insinööriksi: katso maisteriohjelmasi Into-sivun Graduation-osio.

28.5. Hakemusten jättöpäivät diplomi-insinööriopiskelijoille

Jos aiot hyväksyttää diplomityön aiheen tai diplomityön vielä tänä lukuvuonna, jätäthän hakemuksesi ajoissa! Lisätietoja: katso maisteriohjelmasi Into-sivun Planning your studies > Completing your master's thesis -osio.

13.6. Publiikki

Publiikki on avoin todistustenjakotilaisuus kaikille halukkaille, valmistujat kutsutaan erikseen.

13.6. Graduation Party

Aalto järjestää kaikille lukuvuonna 2017-2018 kandidaatin tai maisterin tutkinnon suorittaneille yhteisen valmistujaisjuhlan. Juhla on korkeakoulun järjestämän publiikin jälkeen. Lue lisää Graduation partysta sekä valmistujille jaettavasta valmistujaispinnsistä. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä.

Vinkkejä opiskelijoille

Vaihtoon keväällä 2019!

Kaipaatko piristystä opiskeluusi ensi lukuvuonna? Haluatko laajentaa perspektiiviäsi, luoda kontakteja ympäri maailmaa ja vahvistaa kansainvälistä osaamistasi? Helmikuun päähausta avoimeksi jääneitä vaihtopaikkoja voi hakea heti uuden lukuvuoden alkaessa, 1.-20.9. Vaihto tapahtuu tällöin kevätlukukaudella 2019. Vaihtopaikkoihin kannattaa tutustua jo kesän aikana täällä: https://aalto.moveon4.com/publisher/9/eng. Samaan aikaan haettavissa on myös apuraha DI-työn tekemiseen ulkomailla. Lisätietoja: outgoing-elec@aalto.fi.

Periodikirje V
Uutiset
Diplomityötä ei enää tarvitse kansittaa

Diplomitöiden kansittamisesta on luovuttu. Valmiista diplomityöstä ei siis enää tarvitse toimittaa kansitettuja kappaleita opintotoimistoon, vaan asiointijärjestelmään tallennettu tiedosto diplomityöstä riittää.

Uusi kurssi Engineering for Humans alkaa V-periodissa

Kiinnostaako ergonomia, virheet ja suunnittelu? Näihin aiheisiin pureutuu V-periodissa alkava uusi kurssi, ELEC-D7010 Engineering for Humans. Kurssi-ilmoittautuminen on nyt käynnissä Weboodissa! Kurssi on valinnainen.

Vapaita paikkoja kurssilla LC-1114 Communicating Technology (o + w)

Ovatko tutkinnon pakolliset vieraan kielen opinnot vielä suorittamatta? Vielä on mahdollisuus V-periodissa ennen kesää! LC-1114 Communicating Technolohy (o + w) -kurssilla on vielä tilaa seuraavasti:

H11 - 11.4.-13.6, keskiviikkoisin klo 9.00 - 12.15. Ilmoittautuminen on käynnissä Weboodissa 9.4. saakka.

Oletko kesätöissä tulevana kesänä? Ilmoittaudu ELEC-A4020 Työssäoppiminen -kurssille!

Jos aikomuksenasi on työskennellä tulevan kesän ajan, etkä ole vielä hyväksyttänyt työharjoittelua osaksi kanditutkintoasi, ilmoittaudu kurssille ELEC-A4020 Työssäoppiminen, 5 op! Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijaa hahmottamaan ja kehittämään työskentelyn aikana saatavia insinööri- ja työelämätaitoja. Lue lisää kurssin sisällöstä ja toteutuksesta Weboodista. Ilmoittautuminen alkaa 9.4.

Aallon kesäopinnot tutkinto-opiskelijoille

Tutustu kesäkursseihin Inton sivuilla. Sivu päivittyy. Katso myös Aallon ulkopuolisille tarjottavat kurssit, joihin tutkinto-opiskelijat voivat myös osallistua. 

Opiskele Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa kesällä 2018

Kesän 2018 opintotarjonta Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa on julkaistu. Sähkötekniikan kandidaattiohjelman tutkintoon kuuluvia pakollisia kursseja on muun muassa Differentiaali- ja integraalilaskenta 2. Ilmoittautuminen kursseille alkaa porrastetusti 10.4. klo 12 alkaen. Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opintomaksu on sama kuin kaikille muille, eli korkeintaan 15€/opintopiste.

Kesäopintoja ulkomailla?

Monet partneriyliopistomme järjestävät kesäkouluja kesällä 2018 - ota selvää mahdollisuuksistasi kohdeyliopistojen sivuilta tai ottamalla yhteyttä outgoing-elec@aalto.fi. ELEC jakaa kesäkoulua varten apurahan kolmelle opiskelijalle (á 500 eur). Apurahahaku kesäkouluihin järjestetään toukokuussa.

Tapahtumat
2.4. / 16.4. / 14.5. / 28.5. Valmistumishakemusten jättöpäivät kandidaatti- ja diplomi-insinööriopiskelijoille

Kun kandidaatin tai diplomi-insinöörin tutkintosi on valmis, hae valmistumista. Lisätietoja: valmistuminen tekniikan kandidaatiksi; valmistuminen diplomi-insinööriksi: katso maisteriohjelmasi Into-sivun Graduation-osio.

23.4. / 28.5. Hakemusten jättöpäivät diplomi-insinööriopiskelijoille

Jos aiot hyväksyttää diplomityön aiheen tai diplomityön vielä tänä lukuvuonna, jätäthän hakemuksesi ajoissa! Lisätietoja: katso maisteriohjelmasi Into-sivun Planning your studies > Completing your master's thesis -osio.

27.4. DI-työinfo - miten päästä alkuun DI-työn kanssa? klo 12-13.30, TU3, Maarintie 8

Englanninkielinen tilaisuus on suunnattu ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille ja opiskelijoille, jotka ovat suunnittelemassa tai aloittamassa DI-työprosessia.

Tilaisuuden jälkeen tiedät mitä DI-työn tekeminen pitää sisällään ja miten päästä prosessissa alkuun.

Puhujat:

  • Professor Anouar Belachen: What is Master's thesis at ELEC and how to get your Master’s thesis started
  • Lecturer Ken Pennington (Language Centre): How to structure and write your thesis
2.-6.5. Siirtohaku

Siirtohaussa opiskelija voi hakea opiskelijaksi toiseen kandidaattiohjelmaan tai hakukohteeseen. Haku tapahtuu Opintopolussa. Lisätietoja mm. hakuperusteista: Siirtohaku.

Vinkkejä opiskelijoille
Opiskelija, oletko kohdannut epäasiallista kohtelua, häirintää tai kiusaamista?

Aalto-yliopisto edellyttää yhteisön jäseniltään vastuullista ja muita kunnioittavaa käytöstä. Minkäänlaista epäasiallista kohtelua, häirintää tai kiusaamista ei suvaita.

Epäasiallinen kohtelu on yleisen hyvän tavan vastaista, tilanteeseen sopimatonta ja sitä häiritsevää käyttäytymistä toimin, sanoin tai asentein. Epäasiallisuus voi olla myös fyysistä tai sanallista sukupuolista häirintää tai ahdistelua.

Lue lisää Intosta, miten toimia epäasiallista kohtelua kohdatessa ja kehen olla tarvittaessa yhteydessä.