Henkilökunnan nykyiset Adobe-asennukset kuten pdf-tiedostojen editointiin käytetty Acrobat DC ja kuvankäsittelyohjelma Photoshop poistuvat koneilta. Niiden tilalle asentuu Adobe Creative Cloud -hallintasovellus. Käyttäjien pitää sen jälkeen itse valita ja asentaa haluamansa tuotteet hallintasovelluksen kautta. Adobe-sovelluksiin pitää kirjautua käyttäjien puolesta valmiiksi luodulla Adobe ID:llä, eli Adobe-tunnuksella, joka on sama kuin käyttäjän Aalto-sähköpostiosoite ja -salasana.

Adobe Reader ja Wordin Save as Adobe PDF -komponenttien toimintaan ei tule muutosta.

Uudenlainen asennustapa johtuu Adoben muuttuneesta lisensointimallista, ja se mahdollistaa joustavamman sovellusvalikoiman käyttäjille. Henkilökunta saa henkilökohtaisen Creative Cloud -oppilaitoslisenssin, jota voi käyttää myös kotikoneella.

IT-luokkiin vaihdetaan uudet Adobe Creative Cloud 2020 -versiot. Luokissakin sovelluksiin pitää kirjautua Adobe ID:llä, jotka on myös opiskelijoille luotu valmiiksi. Luokissa lisensointi toimii niin, ettei käyttäjällä tarvitse olla Creative Cloud -lisenssiä. Opiskelijat voivat halutessaan hankkia henkilökohtaisen oppilaitoslisenssin normaalia opiskelijahintaa halvemmalla.

Kaikkien Adobe-käyttäjien tulisi lukea tarkemmat tiedot uusista asennuksista ja lisensseistä: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/adobe-creative-cloud-aalto-yliopistolla

--

The current Adobe application installations such as Acrobat DC for editing pdf files and imaging and graphic design software Photoshop will be removed from staff and faculty workstations. They will be replaced with the Adobe Creative Cloud management application, which users must use to choose and install the desired products. Users must sign in to Adobe applications with an Adobe ID i.e. account which is the same as the users Aalto e-mail address and password. These ID:s have been already created for users.

Adobe Reader and Word's Save as Adobe PDF components work as before.

The new way of installing is because of the new Adobe licensing model which allows for a more flexible application palette. Staff and faculty get the full Creative Cloud school license which can also be used for home workstations.

Classroom workstations get new Adobe Creative Cloud 2020 versions. Also in classrooms users must sign in with an Adobe ID which have been created for students as well. Licensing in classrooms does not require a full Creative Cloud license from the user. Students can purchase a full Creative Cloud school license for a more affordable price than a student license would normally cost.

All Adobe users should read the more detailed information about the new installations: