Periodi III

Uutiset

Tutkintotodistus uudistuu

Tutkintonsa 1.1.2019 jälkeen suorittaneet Aallon opiskelijat saavat uudenlaisen tutkintotodistuksen.  Uudistuksen lähtökohtana on ollut uusi arvokkaampi ulkoasu, todistuksen tekemisen sujuvoittaminen sekä opiskelijoilta saadun palautteen huomioiminen. Sisällöllisesti todistus muuttuu sen verran, että jatkossa tutkintotodistuksen pääsivun allekirjoittaa vain dekaani. Ulkoasun muutoksia on enemmän, sillä mm. kansio ja paperit on uudistettu, samoin visuaalista ilmettä on osittain uusittu.

CHEMin rästitentit keväällä

CHEMin rästitenttipäivät keväällä ovat 8.3.2019 ja 26.4.2019. Toiveet maaliskuun tenttiin pitää esittää viimeistään 8.2.2019 mennessä. Lisätietoa rästitenteistä löytyy Intosta.

Aalto-Helsinki palkittiin kultamitalilla iGEM 2018 –kilvassa

 International Genetically Engineered Machine (iGEM) on vuosittain järjestettävä synteettisen biologian kilpailu, jonka järjestää iGEM-säätiö. Yli 300 joukkuetta ja lähes 6 000 opiskelijaa yliopistoista ympäri maailman osallistuu kilpailuun innovoidakseen ja ratkaistakseen moninaisia ongelmia taudeista ympäristöongelmiin synteettisen biologian työkalujen avulla.

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston poikkitieteellinen opiskelijajoukkue saavutti huippusijan tämän vuoden iGEM Giant Jamboreessa 24.–28. lokakuuta Bostonissa. Joukkueessa oli mukana myös Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita.

Tällä hetkellä Aalto-Helsinki etsii ja rekrytoi opiskelijoita kaikilta aloilta ensi vuoden joukkueeseen työskentelemään uuden, synteettistä biologiaa hyödyntävän projektin parissa. Lisätietoja: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/aalto-helsinki-palkittiin-kultamitalilla-igem-2018-kilvassa

Linkki englanninkieliselle hakusivulle (vuosi 2019): http://www.aaltohelsinki.com/2018/indexrekry.html

Tapahtumat ja haut

CHEMin DI-pääainehaku

CHEMin DI-pääainehaku on käynnissä ja loppuu 31.1.2019. Lisätietoa hakemisesta ja linkki hakulomakkeelle löytyy Intosta.

Life Science Technologies –ohjelman pääaineinfo

 Aika:  10.1.2019 klo 17.00
Paikka: luentosali T2, Tietotekniikan talo, Konemiehentie 2

Ohjelma:

  • Tervetuloa ja ohjelman esittely
  • Pääaineiden esittely
  • Miten ohjelmaan siirrytään?
Vaihtohaku alkaa!

Hae vaihtoon 10.–31. tammikuuta 2019. Paikkoja on auki ympäri maailmaa lukuvuodelle 2019–20.

Lisätietoa kohteista ja hakemisesta INTOsta: https://into.aalto.fi/display/fikandchem/Vaihto-opinnot

Voit myös ottaa yhteyttä vaihdon suunnittelija Annamaaria Myttyyn. Voit varata ajan Vihta-ajanvarausjärjestelmästä. (https://secure.vihta.com/public-ng/aalto/#/reservation?service=chemkand )

Vaihtoinfo ja vaihtoklinikat

Mietitkö sopivaa vaihtokohdetta tai kursseja? Tule kuuntelemaan infoja tai tule juttelemaan ohjelman suunnittelijoille ja vaihdosta vastaaville vaihtoklinikalle

Vaihtoinfo 14.1. klo 16-18, Ke3

Tule kuuntelemaan tietoa vaihdosta ja vaihtoon lähtemisestä sekä jo vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksia.

Vaihtoklinikat 21.1. klo 14-16 ja 24.1. klo 10.30 - 13 Kemian tekniikan talon ala-aula (opintoneuvola).

Päivystämässä vaihdon suunnittelijat sekä koulutusohjelmien suunnittelijoita. Jos sinulla on kysymyksiä vaihdosta, hakuprosessista tai tarvitset allekirjoituksen opintosuunnitelmaasi, tule käymään päivystyksessä.

Stanford kesäkoulu

Aalto-yliopiston opiskelijoilla on jälleen mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun (Stanford Summer Session International Honors Program IHP), joka järjestetään Kaliforniassa 22.6.-18.8.2019. Aalto-yliopisto, yhteistyössä Stanfordin yliopiston kesäkoulun kanssa, tukee enintään kuuden aaltolaisen opintoja täydellä stipendillä. Hakuaika on 15.12.2018-15.1.2019 klo 18:00 (huomaa kellonaika!). Lisätietoja: https://into.aalto.fi/display/enuutiset/Stanford+University+International+Summer+School+2019

AllWell? 2019

Opiskeluhyvinvointikysely AllWell? lähetetään jälleen kaikille Aallon toisen vuoden kandi- ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille helmikuussa 2019 

Anna 15 minuuttia aikaasi – saat henkilökohtaisen palautteen ja autat Aaltoa kehittymään. Opiskeluhyvinvointikysely lähetetään kaikille Aallon toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille (aalto.fi –sähköpostiin). Kysely on auki 6.-20.2.2019. Vastaaminen tehdään täysin nimettömänä.  

Kyselyn jälkeen saat kuukauden sisällä vastapalautteen, joka kertoo sinulle 

-  kuinka voit hallita stressiä paremmin 
- kuinka voit parantaa opiskelutaitojasi
 
- miten lopetat hankalien asioiden välttelyn
 
-  miksi tunnetaidoilla on merkitystä oppimisen kannalta
 

Viestimme koulutusohjelmakohtaisista tuloksista ohjelmien johtajille. Kehittämis- ja korjaustoimenpiteiden tulee pohjautua faktatietoon, siksi on tärkeää, että juuri sinä vastaat!

AllWell?-projekti on osa Aalto-yliopiston strategiaa vuosille 2016-2020. Sen tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen kehittämällä opintojen ohjausta, opetusta, opiskelijapalveluita ja opiskelutaitoja.  

Lue lisää 

Ole yhteydessä: allwell@aalto.fi  


Vinkkejä ja ohjeita

Kevään kandiseminaari

Kevään kandiseminaarin ilmoittautuminen on auki Oodissa (CHEM3012.kand tai CHEM3013.kand oman pääaineen mukaan). Ilmoittautuminen sulkeutuu 6.1.2019.

CHEM-CV Kemian tuotesuunnittelu

Haluatko päästä yhdistämään kemistin taitosi ja uusien tuotteiden suunnittelun? Kemian tuotesuunnittelu –kurssilla opiskelijat oppivat analysoimaan kaupallisia kemiallisia tuotteita sekä kehittämään uusia kuluttajien tarpeisiin. Tällä kurssilla opiskelijat pääsevät hyväksikäyttämään oppimiaan kemistin taitoja mielenkiintoisen projektin parissa.

Kurssin osallistujat saavat perehdytyksen käyttäjälähtöiseen tuotesuunnitteluun, kemikaalien rooleihin tuotteissa, kemiallisten aineiden viestintään ja tuotteiden designiin.

Kurssi järjestetään periodeissa IV-V. Ilmoittautuminen Oodissa.

Aalto-kurssi Projektityö ja -johtaminen

Haluatko menestyä projektityössä? Haluatko oppia asioita, joita perinteisillä projektinhallintakursseilla ei opeteta? Haluatko päästä tutustumaan käytännön arkeen oikeassa projektiorganisaatiossa?

Jos vastasit kyllä, III periodissa järjestettävä Kauppakorkeakoulun kandidaattitason Aalto-kurssi 21C00400 Projektityö ja -johtaminen on juuri sinua varten!

Kurssilla opit mm.

- mitä projekteissa oikeasti tapahtuu hallintamallien takana – ja niistä huolimatta
- miksi projektit harvoin, jos koskaan menevät täysin suunnitelmien mukaan
- miten sinä projektiin osallistujana voit osaltasi pyrkiä edistämään projektien menestystä
- miten projektiorganisointia voi analysoida ja kehittää erilaisissa konteksteissa

Kurssin luennot pidetään tiistai- ja torstai-iltaisin 15.1. - 12.2.2019 klo 17-20 Otaniemen kampuksella. Lisäksi opiskelijat tekevät kurssin aikana konkreettisen kurssiprojektin, jossa analysoidaan jonkin todellisen projektiorganisaation toimintaa.

Kurssille on vuosien varrella osallistunut opiskelijoita lähes kaikista Aallon korkeakouluista ja se on saanut heiltä erinomaista palautetta. Tule siis sinäkin mukaan! Kurssille ilmoittautuminen alkaa 10.12.2018, ja osallistumiseen vaadittava ennakkotehtävä palautetaan 8.1.2019 mennessä.

Kurssin syllabus ja ennakkotehtävän ohjeet löytyvät jo nyt sen MyCourses-työtilastahttps://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19818

Lue myös viimekeväisestä kurssista tehty Aallon uutisjuttu:

https://www.aalto.fi/fi/uutiset/opiskelijoilta-ratkaisuehdotuksia-projektitoiminnan-kehittamiseen-tiedolla