MFA-tunnistautuminen vaaditaan vpn-palvelussa toukokuussa

Aallon vpn-palvelimet siirtyvät käyttämään MFA-tunnistautumista toukokuussa alla olevan aikataulun mukaan. Muutoksen jälkeen käyttäjä ohjataan kirjautumaan selaimessa ja hyväksymään MFA:n. Hyväksymisen jälkeen kirjautuminen etenee normaalisti. Tämä muutos tehdään tietoturvan takia.

Muutos ei koske Aalto-yliopiston keskitetysti hallittuja kannettavia tietokoneita. Niissä kirjautuminen tapahtuu konevarmenteilla.

Poikkeuksena ovat keskitetysti hallinnoidut Aalto Ubuntu -koneet, joissa VPN-yhteydet toimivat jatkossa käyttäen Cisco AnyConnect VPN Clientia.

• 4.5.2021 alkaen vpn2.aalto.fi vaatii käyttäjältä MFA-tunnistautumisen.
  • 11.5.2021 alkaen vpn1.aalto.fi vaatii käyttäjältä MFA-tunnistautumisen.
  • 18.5.2021 alkaen vpn.aalto.fi vaatii käyttäjältä MFA-tunnistautumisen.

Etäyhteyden (VPN) muodostaminen Aallon verkkoon | Aalto-yliopisto

Yhteystiedot: servicedesk@aalto.fi

MFA authentication will be needed in vpn services in May

Aalto vpn servers will require MFA authentication according to the schedule below in May. After this change user will be directed to browser to sign-in and accept MFA. The authentication will continue normally after the acceptance. This change is needed to improve security.

This change does not apply to centrally managed Aalto University laptops. Those computers sing-in using computer certificates.

With the exception of this, VPN connections of centrally managed Aalto Ubuntu workstations work with Cisco AnyConnect VPN Client.

• 4.5.2021 vpn2.aalto.fi  will be transferred to use Multi-factor-authentication
  • 11.5.2021 vpn1.aalto.fi  will be transferred to use Multi-factor-authentication
  • 18.5.2021 vpn.aalto.fi  will be transferred to use Multi-factor-authentication

Establishing a remote connection (VPN) to an Aalto network | Aalto University