På svenska

Hae tutkintotodistusta valmistuaksesi

Tutkintotodistusta haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella eAge-asiointijärjestelmän kautta. Hakemus ohjautuu korkeakoulun oppimispalveluihin. Todistusta haetaan, kun kaikki vaadittavat suoritukset ovat Oodissa. Epäselvissä tilanteissa voit olla yhteydessä oman koulutusohjelman opintokoordinaattoriin.

 1. Tarkista opintosuorituksesi ja henkilökohtainen opintosuunnitelmasi (HOPS). Tutkintotodistus tehdään hyväksytyn HOPSin perusteella. Tarvittaessa päivitä ja hyväksytä HOPSisi ennen todistuksen tilaamista. Kaikkien tutkintoon kuuluvien opintojen on oltava rekisteröitynä tutkintotodistusta haettaessa.

 2. Vastaa valmistuvan opiskelijan kyselyyn

   Kandidaatiksi valmistuva: Vastaa valtakunnalliseen kandipalautekyselyyn

  Kaikkien kandidaateiksi valmistuvien tulee vastata erilliseen valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn todistuksen tilausvaiheessa. Kyselyyn vastataan todistuksen hakemuslomakkeella olevan linkin kautta. Käytämme palautetta aktiivisesti opetuksen kehittämiseen. Vastaaminen on tärkeää myös siksi, että kandipalautteen tulokset ja vastausprosentti vaikuttavat yliopiston rahoitukseen. Kysely toteutetaan valtakunnallisesti kaikissa Suomen yliopistoissa. 

  Kyselyyn vastataan osoitteessa https://kandipalaute.fi/fi

   Maisteriksi valmistuva: Vastaa lähtökyselyyn

  Valmistuvat taiteen maisterit, arkkitehdit ja maisema-arkkitehdit vastaavat valmistuneiden palautekysely 2020). Tuloksia hyödynnetään kehitettäessä opetusta ja opiskelijapalveluita.

 3. Täytä sähköinen hakemuslomake

Muista tallentaa ja lähettää hakemus eteenpäin järjestelmässä kun se on valmis! Hakemusten käsittelijä näkee vain lähetetyt hakemukset. Opiskelijalle tiedotetaan sähköpostitse ja eAge-järjestelmän kautta, kun hakemus on käsitelty. Valmistumispäivämäärä on lähettämistä seuraava mahdollinen valmistumispäivä, kun kaikki opinnot on suoritettu (31.12.2019 alkaen todistukselle kirjattava virallinen valmistumispäivä on viimeinen mahdollinen todistushakemuksen jättöpäivä, ja todistukset tehdään tämän päivän jälkeen). Epäselvissä tapauksissa valmistumispäivä voi siirtyä.

Todistushakemus (ARTS): https://eage.aalto.fi/?ff/EDU_TODISTUS_ARTS


 Tutkintotodistushakemusten määräajat ja publiikkien ajankohdat

Valmistumispäivämäärät ja publiikit

Tutkintotodistuksen voi saada publiikeissa. Jos publiikkin ei voi osallistua, tutkintotodistuksen voi noutaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijapalveluista (Väre-rakennus 3. krs, noutaminen ilmoitettuina ajankohtina tai sovittava erikseen). Saat henkilökohtaisen sähköpostin, kun todistuksesi on valmiina noudettavaksi ja ohjeet milloin todistuksen voi noutaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululta.

Huom! Tutkintotodistuksia ei postiteta pääkaupunkiseudulle.


Lukukausi 2019-2020

Tutkintotodistukset jaetaan pääsääntöisesti valmistumispäivää seuraavassa publiikissa. Keväästä 2020 alkaen valmistumispäivä on samalla todistushakemuksen määräaika ja todistukset laaditaan 4 vkon sisällä valmistumispäivästä ja jaetaan pääsääntöisesti seuraavassa mahdollisessa publiikissa. Ainoastaan perustellusta syystä todistus voidaan luovuttaa poikkeavasti, ja silloinkin aikaisintaan noin 4 viikon kuluttua valmistumispäivästä.

Tutkintotodistushakemus

palautettava viimeistään

ValmistumispäivämääräPubliikki
1.8.201930.8.2019
30.8.2019
2.9.201930.9.2019
30.9.2019
1.10.201931.10.2019
31.10.2019
31.12.2019*31.1.2020
27.1.2020*
31.3.2020
24.2.2020*
31.3.2020
30.3.2020*10.6.2020 publiikki ja Aalto Graduation Party
27.4.2020*10.6.2020 publiikki ja Aalto Graduation Party
25.5.2020*31.8.2020
29.6.2020*31.8.2020
31.7.2020*31.8.2020

Taiteen maisterin ja tekniikan alalla arkkitehdin ja maisema-arkkitehdin tutkinnoista valmistuvilla tulee tutkintotodistusta hakiessa kaikkien tutkintoon sisältyvien opintojen olla suoritettuina ja rekisteröityinä.

Taiteen kandidaatin ja tekniikan kandidaatin tutkinnoista (pääaineena arkkitehtuuri tai maisema-arkkitehtuuri) valmistuvilla tulee tutkintotodistusta hakiessa tutkintoon sisältyvien muiden opintojen olla suoritettuna ja rekisteröityinä sekä opinnäyte ja kypsyysnäyte palautettuna lopullisessa muodossaan arvosteltavaksi. Opinnäyte on oltava myös tallennettuna eAgen kautta Aaltodoc-julkaisuarkistoon. Tutkintotodistuksen hakemuksen jättämisen jälkeen on mahdollista kirjata rekisteriin suoritustiedot hyväksytystä opinnäytteestä ja kypsyysnäytteestä

Todistusta on haettava valmistumispäivään mennessä ja todistus tehdään valmistumispäivän jälkeen n. 4 vkon sisällä. Pääsääntöisesti todistukset jaetaan todistuksenjakotilaisuuksissa/publiikeissa ja ainoastaan perustellusta syystä todistus voidaan luovuttaa poikkeavasti.

* Tutkintotodistukset ovat valmiit ja jaetaan seuraavassa mahdollisessa todistuksenjakotilaisuudessa


 Publiikki

Seuraava publiikki on 31.3.2020 klo 15:00, Otakaari 1, B-sali

Saat erillisen kutsun sähköpostiin noin viikkoa ennen tilaisuutta, jos ilmoitit osallistuvasi tilaisuuteen todistushakemuslomakkeessa.

Publiikki on todistuksenjakotilaisuus ja valmistujaisjuhla, jossa kyseisenä valmistumispäivänä valmistujille jaetaan tutkintotodistukset.

Valmistuva opiskelija voi halutessaan kutsua publiikkiin kaksi vierasta. Tilaisuuteen pukeudutaan vapaasti, mutta juhlallisesti tilaisuuden arvokas luonne huomioiden.

Tarkempi ohjelma selviää tilaisuuden kutsusta, joka lähetetään valmistujille henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Todistuksen saajille on varattu istumapaikat salin eturiveiltä. Valmistuvia pyydetään saapumaan paikalle viimeistään n. 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua.


Alumniverkosto

 Alumniksi liittyminen

Voit heti valmistuttuasi liittyä Aalto-yliopiston alumniksi. Liittyminen tapahtuu automaattisesti, mikäli olet WebOodissa hyväksynyt tietojen luovutuksen alumnitietokantaan (WebOodi > Henkilötiedot > Tietojen luovutus). Jotta yhteydenpitomahdollisuus säilyy, muistathan päivittää toimivan sähköpostiosoitteen kun aktivoit jäsenyytesi.

Alumniportaalin löydät osoitteesta alumninet.aalto.fi. Lisätietoja: alumni@aalto.fi