Luvat ja salasanat

[På svenska] [In English]

Aalto-yliopiston käyttäjätunnus ja salasana

Tällä sivustolla on tietoa Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksesta ja salasanasta.

Aalto-yliopiston käyttäjätunnus

Jokainen yliopistolainen tarvitsee työnsä ja opintojensa suorittamiseksi Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen Aallon tietojärjestelmien käyttöön.

Käyttäjätunnuksen voi saada käyttöönsä itsepalveluportaalihttps://salasana.aalto.fi   -palvelussa, jossa tunnistukseen käytetään poliisin myöntämää sirullista henkilökorttia tai pankkitunnuksia.

Käyttäjätunnuksen voi saada  käyttöön myös asiakaspalvelupisteissä, jolloin henkilöllisyys varmistetaan kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Aalto-yliopiston työasemilla  on käytössä kertakirjautuminen. Jos käyttäjä on kirjautunut Aalto-työasemaan tai Aalto-kannettavaan, niin www-palveluihin kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Aalto-käyttäjätunnuksen salasana

Käyttäjätunnus ja salasana ovat aina henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa muiden käyttöön. Tunnuksen omistaja on vastuussa kaikesta tunnuksellaan tapahtuvasta käytöstä.

Salasana on voimassa 180 päivää kerrallaan.

Ohjeita hyvän salasanan muodostamiseen: Salasana-ohje

Aalto-salasanan vaihtaminen

Unohtuneen salasanan voi vaihtaa https://salasana.aalto.fi   -palvelussa tai asiakaspalvelupisteessä.Tunnistukseen käytetään poliisin myöntämää sirullista henkilökorttia tai pankkitunnuksia.

Käyttöpolitiikka

Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöpolitiikka koskee kaikkia yliopistoyhteisön jäseniä ja sitä sovelletaan kaikkiin yliopiston hallinnassa tai muutoin yliopiston vastuulla oleviin tietojärjestelmiin ja niiden käyttöön.

Asiakaspalvelu

Kampuksilla on asiakaspalvelupisteitä. Henkilölisyys varmistetaan kuvallisella henkilökortilla.

Yhteystiedot: IT Service Desk