Salasanan vaihto itsepalveluna

Palvelun nimi

Salasanan vaihto itsepalveluna

Yhteystiedot

Unknown macro: {div2}

Tämän palvelun tuesta vastaa IT Service Desk.

Arabian/Otaniemen/Töölön kampukset: servicedesk@aalto.fi

Katso täydelliset yhteystiedot ja aukioloajat

Lyhyt kuvaus

Aallon tietotekniikkapalvelujen tietokoneissa ja eri palveluissa käytettävät salasanat voidaan vaihtaa tietotekniikkapalvelujen ylläpitämissä työasemissa, Outlook Web Access -palvelusta sekä pankkitunnuksilla salasanan vaihtosivustolla.

Palvelun tarkempi sisältö

Salasanan vaihto Aallon IT järjestelmässä:
Salasanan vaihto tehdään käyttöjärjestelmän omilla mekanismeilla.

Linux, Mac OS X ja unix koneissa komennolla passwd.

Windows-koneilla sisäänkirjautumisen jälkeen painamalla ctrl-alt-del ja valitsemalla Change password.

Salasanan voi myös vaihtaa itse kirjautumalla selaimella salasanan vaihtosivustolle osoitteessa https://password.aalto.fi ja tunnistautumalla joko pankkitunnuksilla tai HST-kortilla. Tämän jälkeen käyttäjä pyydetään hyväksymään käyttösäännöt, jonka jälkeen käyttäjä näkee tiedot omasta tunnuksestaan ja sähköpostiosoitteestaan ja voi valita alasvetovalikosta haluamansa tunnuksen ja vaihtaa tämän salasanan syöttämällä uuden salasanan kahteen kertaan ja painamalla nappia.

Palvelun rajaukset

Aalto-yliopiston salasanan vaihto itsepalveluna on asiakkaan käytössä ympärivuorokautisesti (24/7), paitsi vikatilanteiden tai huoltokatkojen aikana. Vikatilanteiden korjaus aloitetaan heti vian havaitsemisen jälkeen tai viimeistään seuraavana työpäivänä. Suunnitelluista huoltokatkoista ilmoitetaan erikseen Aalto Insidessa IT-palveluiden sivulla.

Aalto-yliopiston salasanan vaihtoa itsepalveluna käyttöä rajaavat Aalto-yliopiston käyttösäännöt, jotka palveluiden käyttäjien on hyväksyttävä. Käyttösääntöjen lisäksi palvelun käyttäjien tulee noudattaa Aalto-yliopiston virallisia IT-palveluihin liittyviä politiikkoja ja ohjeita. Palvelun käyttöä rajaavat käyttöehdot, politiikat ja ohjeet löytyvät Aalto Insidesta IT-palveluiden sivuilta.

Käyttöaste

Noin 40 salasanan vaihtoa päivässä, lukukauden alussa nousee 100-300 vaihtoon päivässä.

Päivystys

Ei päivystystä.

Muita liittyviä palveluita

Service Desk

Palvelukuvausta on viimeksi muutettu 10.1.2017 klo 13:26.