Tentit

 

[in English]

Tenttien ajankohdat

Tenttien ajankohdat löydät sekä WebOodista ko. kurssin kohdalta että Inton sivulta Opinto-oppaat, josta tentit löytyvät sekä ainekohtaisesti että aikajärjestyksessä. Tenttien ajankohtiin tehdyt muutokset päivitetään WebOodiin.

Ilmoittautuminen tentteihin

Käytäntö 1.8.2017 alkaen

Kurssitentit

1.8.2017 alkaen kurssi-ilmoittautuminen toimii automaattisesti myös ilmoittautumisena kurssin lopussa järjestettävään kurssitenttiin. Kurssin ensimmäiseen tenttiin (Kurssitentti, KT) ei siis tarvitse ilmoittautua erikseen, kun olet ilmoittautunut kyseiselle kurssille. Ilmoittautuessasi kurssille saat sähköpostivahvistuksen kurssille ja kurssitenttiin ilmoittautumisesta:

”Ilmoittautuminen kurssille on samalla ilmoittautuminen kurssitenttiin. Mikäli kurssitentin päivänä järjestetään myös erillinen tentti, riittää että olet ilmoittautunut kurssille - älä enää ilmoittaudu saman päivän erilliseen tenttiin.”

 

Muut tentit

Kaikkiin muihin tentteihin (esim. rästitentit, kirjatentit) on ilmoittauduttava erikseen WebOodissa. Ilmoittautuminen alkaa kaksi kuukautta ennen tentin ajankohtaa ja päättyy 7 päivää ennen tentin ajankohtaa.

Mikäli kurssin voi suorittaa 100 % tentillä ja haluat suorittaa kurssin osallistumalla pelkästään tenttiin (Tentti, T0), tulee ilmoittautuminen tenttiin tehdä normaalisti WebOodissa viimeistään 7 päivää ennen tentin ajankohtaa.

 

Tarkista aina, että ilmoittautumisesi on varmasti mennyt läpi. Sen voit tehdä ilmoittautumisaikana WebOodissa Omat opinnot -kohdassa.

Jos WebOodi ei jostain syystä toimi, ilmoittautuminen voidaan hoitaa ilmoittautumisaikana sähköpostitse osoitteeseen opinnot-biz@aalto.fi.

Ilmoittautuneiden nimilistat löytyvät Töölössä ja Otaniemessä tenttisalien ulkopuolelta ja opiskelijan tulee tarkistaa, että oma nimi löytyy listasta. Jokaisen tenttijän henkilöllisyys tarkistetaan tenttivastauksen palauttamisen yhteydessä ja samalla tehdään merkintä ilmoittautumislistaan.

 

 Unohtuiko tentti-ilmoittautuminen?

1.8.2017 alkaen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa otetaan käyttöön kokeilu jälki-ilmoittautumisesta tentteihin. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tehdä viimeistään 2 työpäivää ennen tenttiä. Jälki-ilmoittautuminen voidaan hyväksyä vain, jos se on tehty noudattaen seuraavia ohjeita:

-          Lähetä sähköposti osoitteeseen lateregistration-biz@aalto.fi viimeistään 2 työpäivää ennen tenttiä*

-          Kirjoita viestin otsikkokenttään: Oma nimi, opiskelijanumero, kurssin koodi ja nimi, tenttipäivä

*Jälki-ilmoittautumisen määräajat:

tentti maanantaina → jälki-ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään edeltävänä keskiviikkona klo 23:59

tentti tiistaina → jälki-ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään edeltävänä torstaina klo 23:59

tentti keskiviikkona → jälki-ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään edeltävänä perjantaina klo 23:59

tentti torstaina → jälki-ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään edeltävänä maanantaina klo 23:59

tentti perjantaina → jälki-ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään edeltävänä tiistaina klo 23:59

 

HUOM! Mikäli viestiä ei ole lähetetty noudattaen yllä mainittuja ohjeita, jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista etkä voi osallistua tenttiin.

Viestin lähettämisen jälkeen saat automaattisen vastauksen. Säilytä tämä viesti siihen asti, että olet osallistunut tenttiin.

 

Huomaathan, että tämä jälki-ilmoittautumisohje koskee ainoastaan Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun järjestämiä (ei esim. Kielikeskuksen tai Avoimen yliopiston) tenttejä. Tarkistathan muiden Aallon koulujen käytännöt ao. koulusta.

 

Toimintaohjeet tenttitilaisuuteen

 1. Ilmoittaudu tenttiin ajoissa (viimeistään viikkoa ennen tenttiä).

 2. Tentit alkavat tasatunnein – tule ajoissa paikalle.

 3. Tenttisali selviää Töölössä päärakennuksen ala-aulan ilmoitustaululta ja Otaniemessä U-siiven ala--aulassa (sisäänkäynti M-ovista, Otakaari 1, Kanditalo) sijaitsevalta ilmoitustaululta tenttipäivän aamuna. Otaniemessä tentit järjestetään pääosin U-siiven saleissa U1-U6.

 4. Tarkista tenttisalin ovella, että nimesi löytyy osallistujien listalta - jos ei löydy, et voi osallistua tenttiin.

 5. Sulje kännykkä.

 6. Jätä laukku ja takki salin edustalle.

 7. Ota mukaan vain kirjoitusvälineet, henkilöllisyystodistus ja tarvittaessa juomapullo. Valvojat jakavat laskimet, jos niitä tarvitaan.

 8. Jos sinulla on kysyttävää (esim. haluat lisää paperia), kutsu valvoja luoksesi kättä nostamalla.

 9. Pidä katse tiukasti kiinni omassa paperissa väärinkäsitysten välttämiseksi. Valvojalla on oikeus poistaa tentistä henkilö, jonka hän epäilee syyllistyneen vilppiin. Mahdollisista seuraamuksista päätetään erikseen.

 10. Tenttiin voi saapua viimeistään 30 minuutin kuluttua tentin nimellisestä alkamisajasta. Voit poistua aikaisintaan 35 minuutin  kuluttua tentin nimellisestä alkamisajasta.

 11. Palauta kaikki koepaperit, ellei kysymyspaperissa sanota toisin.

 12. Jos et halua jättää koesuoritusta arvosteltavaksi, merkitse paperille selvästi ”luovutan”. Hyväksytty opintosuoritus viedään suoritusrekisteriin eikä sitä poisteta mistään syystä. Arvosanaa voi myöhemmin korottaa uudella tentillä.

 13. Todista henkilöllisyytesi palauttaessasi paperit.

Tenttitulokset

Tenttitulokset julkistetaan viimeistään neljän viikon kuluessa tentin ajankohdasta. Katso kohta Opintosuoritusten arviointi.