Uudelle opiskelijalle


Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakouluun ja Otaniemen kampukselle!

[på svenska] [in English]

Diplomi-insinööriohjelman pääaineiden uusille opiskelijoille

 Ohjeet opintojen aloittamisesta ja orientaation ohjelma

Ohjeet diplomi-insinööriohjelmiin valituille uusille opiskelijoille

 1. Ota opiskelupaikka vastaan 29.5.2015 mennessä

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 29.5.2015 klo 15:00 mennessä. Jos et ota paikkaa määräaikaan mennessä vastaan, opiskelupaikka perutaan automaattisesti. Opiskelupaikka otetaan vastaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Oma Opintopolku –palveluun kirjaudutaan sisään Opintopolun yläreunan linkistä ja paikka otetaan vastaan palvelun ohjeiden mukaisesti. Kirjautumiseen tarvitaan esimerkiksi verkkopankkitunnukset. Jos otat opiskelupaikan vastaan sähköisesti Opintopolku-palvelussa, sinun ei tarvitse palauttaa hyväksymiskirjeen liitteenä saamaasi paikan vastaanottolomaketta.

Mikäli et voi ottaa paikkaa vastaan sähköisesti, sinun tulee palauttaa hyväksymiskirjeen liitteenä saamasi paikan vastaanottolomake täytettynä ja allekirjoitettuna Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon. Huomaa, että päivän 29.5. postileima ei riitä, vaan lomakkeen tulee olla määräaikaan mennessä perillä.

Lomakkeen voi toimittaa postitse osoitteeseen:
Aalto-yliopisto, Kemian tekniikan korkeakoulu
Oppimispalvelut
PL 16100
00076 AALTO

Vaihtoehtoisesti lomakkeen voi tuoda henkilökohtaisesti Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon. Käyntiosoite on
Aalto-yliopisto
Kemian rakennus
Kemistintie 1, huone C208,
ESPOO (Otaniemi)


Jos epäilet, että et ehdi toimittamaan alkuperäistä  paikan vastaanottomaketta opintotoimistoon määräaikaan mennessä, voit varmistaa opiskelupaikkasi lähettämällä vastaanottolomakkeen ensin skannattuna osoitteeseen studies-chem@aalto.fi 29.5.2015 klo 15:00 mennessä. Lähetettyäsi skannatun lomakkeen sinun tulee joka tapauksessa toimittaa myös alkuperäinen lomake opintotoimistoon mahdollisimman pian.

 2. Tee lukuvuosi-ilmoittautuminen 4.5.2015 alkaen

Yliopistolain mukaan opiskelupaikan vastaanottaneen henkilön pitää ilmoittautua lukuvuosittain yliopistoon joko läsnä tai poissa olevaksi. Lukuvuosi-ilmoittautuminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä vasta läsnä olevaksi ilmoittautuneena voit mm. tilata opiskelijakortin ja ilmoittautua kursseille. Suosittelemme, että ilmoittaudut viimeistään 14.8.2015. Opiskelija menettää opiskelupaikkansa, mikäli hän ei ole ilmoittautunut viimeistään 14.9.2015, jolloin ilmoittautumisaika virallisesti päättyy.

Läsnä olevaksi ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua läsnä olevaksi sähköisesti opintopolku.fi-palvelun kautta 4.5.2015 alkaen. Läsnä olevaksi ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan pakollinen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY:n) jäsenmaksu. Lukuvuosi-ilmoittautumiseen pääset Opintopolussa kohdasta Oma opintopolku > Omat hakemukset > Siirry ilmoittautumaan. Sähköinen ilmoittautuminen on mahdollista henkilöille, joilla on käytössään suomalaiset verkkopankkitunukset tai muutoin mahdollisuus vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen.

Mikäli et voi ilmoittautua sähköisesti Opintopolku-palvelussa, voit ilmoittautua henkilökohtaisesti Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistossa 5.8.2015 alkaen. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja kuitti maksetusta AYY:n jäsenmaksusta. Tämä ohje koskee myös keskeneräisellä tutkinnolla hakeneita ehdollisesti hyväksyttyjä opiskelijoita (edellyttäen että oikeaksi todistettu todistuskopio on toimitettu Aallon hakijapalveluihin määräaikaan mennessä).

Lisätietoa ylioppilaskunnasta ja jäsenmaksusta löytyy AYY:n sivuilta.

Poissa olevaksi ilmoittautuminen

Yliopistolain mukaan opiskelija voi ilmoittautua ensimmäisenä lukuvuonna poissa olevaksi vain, jos hän suorittaa asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua, on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai on oman sairauden tai vamman vuoksi kyvytön aloittamaan opintojaan. Poissa olevaksi ei voi ilmoittautua sähköisesti.

Hakemus ja ohjeet poissa olevaksi ilmoittautumiseen ensimmäisenä lukuvuonna löytyvät Opintopolku-palvelusta sekä korkeakoulun sivuilta. Jos aiot ilmoittautua poissa olevaksi, otathan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteyttä  Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon. Hakemus ja todistus lakisääteisestä poissaolosta tulee toimittaa korkeakoulun opintotoimistoon 21.8.2015 mennessä.

 3. Aktivoi Aalto-käyttäjätunnukset 5.8.2015 alkaen

Aktivoi Aalto-yliopiston käyttäjätunnukset osoitteessa salasana.aalto.fi. Voit aktivoida tunnuksesi verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilitunnisteella 5.8.2015 alkaen. Keskeneräisellä tutkinnolla hakeneet voivat hakea tunnukset vasta todistusten saapumisen jälkeen. Jos sähköinen tunnistautuminen ei ole mahdollista, voit pyytää Aalto-tunnuksia opintotoimistosta.

 4. Jos hait keskeneräisellä tutkinnolla, toimita todistuskopio viim. 7.8.2015

Keskeneräisellä tutkinnolla hakeneiden on valmistuttava 31.7.2015 mennessä ja toimitettava Aalto-yliopiston hakijapalveluihin oikeaksi todistettu kopio tutkintotodistuksesta 7.8.2015 klo 15:00 mennessä. Jos todistuskopiota ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, opiskelupaikka peruuntuu.

Lähetä asiakirjat postitse osoitteeseen
Aalto-yliopisto
Hakijapalvelut
PL 11110
00076 Aalto

Tai voit toimittaa ne hakijapalveluiden aukioloaikoina perille henkilökohtaisesti. Käyntiosoite on
Aalto-yliopisto
Hakijapalvelut
Otakaari 1
(1. kerros, Y- ja M-siivet)
02150 Espoo

Päivän 7.8. postileima ei riitä, vaan papereiden tulee olla määräaikaan mennessä perillä.
Hakijapalveluiden yhteystiedot ja aukioloajat

 5. Hae opiskelijakorttia Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalta

Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, voit hakea opiskelijakorttia 5.8.2015 alkaen. Ohjeet opiskelijakortin hakemiseen saat AYY:n sivuilta.

Opiskelijakortti oikeuttaa opiskelija-alennuksiin mm. pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä, VR:llä ja Matkahuollossa. Jos tarvitset näitä alennuksia ennen kuin opiskelijakortti on valmis, voit pyytää niitä varten erillisen todistuksen sähköpostitse opintotoimistosta. Todistuksen saadaksesi sinun tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi. Alennukset myönnetään 1.8. alkaen.

 6. Tarvittaessa hae opintotukea ja asuntoa

Opintotuen hakemisesta löydät tietoa Intosta sekä Kelan sivuilta.

Opiskelija-asuntoja pääkaupunkiseudulla tarjoavat mm. HOAS ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY. Lisätietoa asuntojen hakemisesta saat osoitteista HOASin ja AYY:n kotisivuilta.

 7. Aloita opinnot osallistumalla orientaatioon

Orientaatio

Syyskuun ensimmäisellä viikolla, 1.9.2015 alkaen järjestetään uusille opiskelijoille tarkoitettu orientaatioviikko. Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua orientaatioviikon ohjelmaan. Viikon ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin elokuussa sähköpostitse. Orientaatioviikon aikataulu julkaistaan myös tällä sivulla kesän aikana. Opetus alkaa maanantaina 7.9.2015.

Tutorit

Jokainen uusi opiskelija kuuluu tutorryhmään eli ns. ISO-ryhmään, jota ohjaa tavallisesti kaksi ISO-henkilöä. ISO-henkilöt ovat killan rekrytoimia opiskelijavapaaehtoisia ja heidän tehtävänään on tutustuttaa uudet opiskelijat Aallon ja oman opintoalan opiskelijakulttuuriin sekä killan toimintaan. Omat ISO-henkilösi ottavat sinuun yhteyttä elokuussa.

Opinto-oppaat

Löydät oman maisteriohjelmasi opinto-oppaan kesäkuun lopussa verkosta osoitteesta studyguides.aalto.fi.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamiseen, ilmoittautumiseen tai opintojen aloittamiseen liittyen, lähetä sähköpostia Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon.

Orientaatio diplomi-insinööriopiskelijoille

Orientaatioviikon ohjelma 2015

 

 

Kemian-, bio- ja materiaalitekniikan kandidaattiohjelman uusille opiskelijoille

Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta löydät Aallon uuden opiskelijan sivuilta (AFYE).


 Ohjeet opintojen aloittamisesta ja orientaation ohjelma

Lukuvuosi alkaa maanantaina 31.8.2015 uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Orientaatio kandidaattiopiskelijoille

Kandidaattiohjelman orientaatio järjestetään syyskuun ja tammikuun alussa. Orientaation ohjelma perehdyttää yliopisto-opiskelun perusteisiin, opintojen suunnitteluun ja sisältöön, yliopistoyhteisöön, opiskelijan palveluihin sekä varmistaa opintojen sujuvan aloittamisen. Orientaation ohjelmaan osallistuminen auttaa opintojen sujuvassa aloittamisessa.

Syyskuun orientaatio kandidaattiohjelman uusille opiskelijoille

Orientaatioviikon ohjelma 2015

 

Tammikuun orientaatio

Tammifuksien orientaatio 4.1.2016 klo 8.30 alkaen

Paikka Learning Hub, Aalto-yliopiston kandidaattikeskus (Otakaari 1, opastus pääaulasta)

 

8.30 – 9.00 Aamiainen fuksipäälliköiden kanssa/ Frukost med Phuxivator 

9.00 – 9.10 Tervetuloa aloittamaan opinnot Aalto-yliopistossa / Välkommen till Aalto-universitet, Pia Lahti

9.10– 9.30 Käytännön ohjeita opiskeluun/ Praktiska instruktionerna till studier, Riikka Leikola

9.30 – 9.50 Opintopsykologin puheenvuoro/ Studiepsykologens inlägg, Merita Petäjä

Tauko/Pausen

10.00 – 10.20 Opintotuki/ Studiestöd, Anna Pernu

10.20 – 10.40 Kielikeskuksen opetustarjonta ja toinen kotimainen (ruotsi): tasokoe ja kurssit / Språkcentrets kursutbud, Hanna Husu 10.40 – 11.10 AYY esittäytyy / AYY presenterar sig,  Fuksimajuri Tuomas Ranta-aho & Phuxivator Helena Hansson

11.10 – 11.40 Tiedonhaku ja tutustuminen Oppimiskeskus Betaan/ Informationssökning och besök till Lärcentret Beta, Virpi Palmgren

Ne kesällä 2015 hyväksytyt opiskelijat, jotka ovat ilmoittatuneet syyslukukaudeksi 2015 poissa- ja kevätlukukaudeksi 2016 läsnäoleviksi, kutsutaan orientaatioon sähköpostitse marras-joulukuun vaihteessa. Tammiorientaatioon voi myös ilmoittautua itse:

 Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamiseen, ilmoittautumiseen tai opintojen aloittamiseen liittyen, lähetä sähköpostia Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon tai soita

050 512 4204 Suunnittelija Pia Lahti

 Lukuvuosi-ilmoittautuminen toissijaisella tavalla
 Opiskelupaikan vastaanottolomake (Toissijainen tapa)

Uusi opiskelija! Jos jokin askarruttaa mieltäsi, voit lähettää sähköpostia Oppimispalveluihin osoitteeseen incoming-chem@aalto.fi.


Opiskelun aloittamiseen liittyviä linkkejä