Uudelle opiskelijalle


Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakouluun ja Otaniemen kampukselle!

[på svenska] [in English]

Diplomi-insinööriohjelman pääaineiden uusille opiskelijoille

 Ohjeet opintojen aloittamisesta ja orientaation ohjelma

Ohjeet diplomi-insinööriohjelmiin valituille uusille opiskelijoille

Aalto-yliopiston yleiset ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta löydät Aallon uuden opiskelijan sivuilta (AFYE). Alla koulukohtaisia lisätietoja.


 1. Ota opiskelupaikka vastaan 31.5.2016 mennessä

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 31.5.2016 klo 15:00 mennessä. Jos et ota paikkaa määräaikaan mennessä vastaan, opiskelupaikka perutaan automaattisesti. Opiskelupaikka otetaan vastaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Oma Opintopolku –palveluun kirjaudutaan sisään Opintopolun yläreunan linkistä ja paikka otetaan vastaan palvelun ohjeiden mukaisesti. Kirjautumiseen tarvitaan esimerkiksi verkkopankkitunnukset. Jos otat opiskelupaikan vastaan sähköisesti Opintopolku-palvelussa, sinun ei tarvitse palauttaa hyväksymiskirjeen liitteenä saamaasi paikan vastaanottolomaketta.

Mikäli et voi ottaa paikkaa vastaan sähköisesti, sinun tulee palauttaa hyväksymiskirjeen liitteenä saamasi paikan vastaanottolomake täytettynä ja allekirjoitettuna Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon. Huomaa, että päivän 31.5. postileima ei riitä, vaan lomakkeen tulee olla määräaikaan mennessä perillä.

Lomakkeen voi toimittaa postitse osoitteeseen:
Aalto-yliopisto, Kemian tekniikan korkeakoulu
Oppimispalvelut
PL 16100
00076 AALTO

Vaihtoehtoisesti lomakkeen voi tuoda henkilökohtaisesti Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon. Käyntiosoite on
Aalto-yliopisto
Kemian rakennus
Kemistintie 1, huone C208,
ESPOO (Otaniemi)


Jos epäilet, että et ehdi toimittamaan alkuperäistä  paikan vastaanottomaketta opintotoimistoon määräaikaan mennessä, voit varmistaa opiskelupaikkasi lähettämällä vastaanottolomakkeen ensin skannattuna osoitteeseen studies-chem@aalto.fi 31.5.2016 klo 15:00 mennessä. Lähetettyäsi skannatun lomakkeen sinun tulee joka tapauksessa toimittaa myös alkuperäinen lomake opintotoimistoon mahdollisimman pian.

 2. Aloita opinnot osallistumalla orientaatioon

Orientaatio

Syyskuun toisella viikolla, 5.9.2016 alkaen järjestetään uusille opiskelijoille tarkoitettu orientaatioviikko. Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua orientaatioviikon ohjelmaan. Viikon ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin elokuussa sähköpostitse. Orientaatioviikon aikataulu julkaistaan myös tällä sivulla kesän aikana. Opetus alkaa maanantaina 12.9.2016.

Tutorit

Jokainen uusi opiskelija kuuluu tutorryhmään eli ns. ISO-ryhmään, jota ohjaa tavallisesti kaksi ISO-henkilöä. ISO-henkilöt ovat killan rekrytoimia opiskelijavapaaehtoisia ja heidän tehtävänään on tutustuttaa uudet opiskelijat Aallon ja oman opintoalan opiskelijakulttuuriin sekä killan toimintaan. Omat ISO-henkilösi ottavat sinuun yhteyttä elokuussa.

Opinto-oppaat

Löydät oman maisteriohjelmasi opinto-oppaan kesäkuun lopussa verkosta osoitteesta studyguides.aalto.fi.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamiseen, ilmoittautumiseen tai opintojen aloittamiseen liittyen, lähetä sähköpostia Kemian tekniikan korkeakoulun palvelupisteeseen.

 

Kemian-, bio- ja materiaalitekniikan kandidaattiohjelman uusille opiskelijoille

Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta löydät Aallon uuden opiskelijan sivuilta (AFYE).


 Ohjeet opintojen aloittamisesta ja orientaation ohjelma

Lukuvuosi alkaa maanantaina 31.8.2015 uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Orientaatio kandidaattiopiskelijoille

Kandidaattiohjelman orientaatio järjestetään syyskuun ja tammikuun alussa. Orientaation ohjelma perehdyttää yliopisto-opiskelun perusteisiin, opintojen suunnitteluun ja sisältöön, yliopistoyhteisöön, opiskelijan palveluihin sekä varmistaa opintojen sujuvan aloittamisen. Orientaation ohjelmaan osallistuminen auttaa opintojen sujuvassa aloittamisessa.

Syyskuun orientaatio kandidaattiohjelman uusille opiskelijoille

Orientaatioviikon ohjelma 2015

 

Tammikuun orientaatio

Tammifuksien orientaatio 4.1.2016 klo 8.30 alkaen

Paikka Learning Hub, Aalto-yliopiston kandidaattikeskus (Otakaari 1, opastus pääaulasta)

 

8.30 – 9.00 Aamiainen fuksipäälliköiden kanssa/ Frukost med Phuxivator 

9.00 – 9.10 Tervetuloa aloittamaan opinnot Aalto-yliopistossa / Välkommen till Aalto-universitet, Pia Lahti

9.10– 9.30 Käytännön ohjeita opiskeluun/ Praktiska instruktionerna till studier, Riikka Leikola

9.30 – 9.50 Opintopsykologin puheenvuoro/ Studiepsykologens inlägg, Merita Petäjä

Tauko/Pausen

10.00 – 10.20 Opintotuki/ Studiestöd, Anna Pernu

10.20 – 10.40 Kielikeskuksen opetustarjonta ja toinen kotimainen (ruotsi): tasokoe ja kurssit / Språkcentrets kursutbud, Hanna Husu 10.40 – 11.10 AYY esittäytyy / AYY presenterar sig,  Fuksimajuri Tuomas Ranta-aho & Phuxivator Helena Hansson

11.10 – 11.40 Tiedonhaku ja tutustuminen Oppimiskeskus Betaan/ Informationssökning och besök till Lärcentret Beta, Virpi Palmgren

Ne kesällä 2015 hyväksytyt opiskelijat, jotka ovat ilmoittatuneet syyslukukaudeksi 2015 poissa- ja kevätlukukaudeksi 2016 läsnäoleviksi, kutsutaan orientaatioon sähköpostitse marras-joulukuun vaihteessa. Tammiorientaatioon voi myös ilmoittautua itse:

 Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää opiskelupaikan vastaanottamiseen, ilmoittautumiseen tai opintojen aloittamiseen liittyen, lähetä sähköpostia Kemian tekniikan korkeakoulun opintotoimistoon tai soita

050 512 4204 Suunnittelija Pia Lahti

 Lukuvuosi-ilmoittautuminen toissijaisella tavalla
 Opiskelupaikan vastaanottolomake (Toissijainen tapa)

Uusi opiskelija! Jos jokin askarruttaa mieltäsi, voit lähettää sähköpostia Oppimispalveluihin osoitteeseen incoming-chem@aalto.fi.


Opiskelun aloittamiseen liittyviä linkkejä