Etusivu

 

Tervetuloa opinto- ja uraohjauspsykologien kotisivuille

[På svenska] [In English]

Opinto- ja uraohjauspsykologit auttavat ja tukevat opiskelu-, ura- ja hyvinvointihaasteisiin liittyvissä kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä opintopsykologiin selvittääksesi asioita, jotka heikentävät opiskelukykyäsi. Saat ohjausta mm. opiskelun, oppimisen, hyvinvointikysymysten ja urasuunnittelun haasteissa. Opintopsykologit ovat tukemassa opiskelijan kehitystä ja hyvinvointia. Varaa aika opintopsykologille.

Uraohjauspsykologi on erikoistunut urahallinnan kysymyksiin ja on tukenasi uran ja elämän suunnittelussa ja työelämään siirtymisessä. Uraohjaus tukee opiskelijan itsetuntemuksen kehittymistä, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoitusta ja sanoittamista sekä uravaihtoehtojen ja työtulevaisuuden suunnittelua ja uraan liittyvää päätöksentekoa. Yhteistyöprosessi sisältää keskustelun lisäksi erilaisia menetelmiä ja tekniikoita, joilla pyritään edistämään opiskelijan urahallintataitoja ja toimintakykyisyyttä.Varaa aika uraohjaukseen.

Tekniikan korkeakouluilla on viisi opintopsykologia; Merita Petäjä, Minna Nevala, Mikko Inkinen, Paula Sjöblom ja Sanni Saarimäki.  Mikko Inkinen toimii myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opintopsykologina ja Merita Petäjä ja Sanni Saarimäki toimivat opintopsykologeina Kauppakorkeakoululla.

Uraohjauspsykologi Seija Leppänen tukee opiskelijoita uran ja elämän suunnitteluun ja työelämään siirtymiseen liittyvissä asioissa. Uraohjauksen tavoitteena on tukea ohjattavaa hänelle itselleen merkityksellisen ja mielekkään uran rakentamisessa.Palvelu on saatavilla kaikilla kolmella kampuksella.