Opintopsykologin vastaanotto

[På svenska] [In English]

Millaisissa asioissa voi ottaa yhteyttä opintopsykologiin?

Opintopsykologit ohjaavat ja tukevat opiskelijoita oppimiseen, motivaatioon, itsesäätelyyn, stressin hallintaan, jaksamiseen sekä opiskelukykyyn liittyvissä haasteissa. Voit ottaa opintopsykologiin selvittääksesi asioita, jotka heikentävät opiskelukykyäsi. 

Palvelut ovat maksuttomia Aalto-yliopiston opiskelijoille.Yhtä opiskelijaa kohden on käytettävissä tavanomaisesti 1-5 tapaamiskertaa (45 min kerta). Keskustelu opintopsykologien kanssa on luottamuksellista ja perustuu terveydenhuollon ammattihenkilöstön salassapitovelvollisuuteen.

Ajan varaaminen

Opintopsykologin tapaamisajan voi varata sähköpostilla opintopsykologi (at) aalto.fi. Ajanvarauksen yhteydessä on hyvä tuoda esille seuraavat tiedot, jotka auttavat palveluiden kohdentamisessa:

  • Varaajan nimi ja puhelinnumero (tärkeä tieto erityisesti mahdolliset peruuntumiset huomioiden, mutta ilmoitathan mikäli haluat, että sinuun ei olla puhelimitse yhteydessä)
  • Missä Aallon korkeakoulussa ja ohjelmassa opiskelee
  • Mille kampukselle varaa ajan (Otaniemi, Töölö, Arabia, ks. osoitteet alla)
  • Mielellään lyhyt tilannekuvaus eli miksi hakeutuu opintopsykologille

Opintopsykologit ottavat opiskelijoihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse kolmen arkipäivän kuluessa opiskelijan yhteydenotosta ja ajan saa kahden viikon kuluessa.

Jos joudut peruuttamaan tapaamisaikasi, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta joku muu aikaa tarvitseva voi saada sen käyttöönsä.

Yhteystiedot

Opintopsykologit Minna Nevala, Merita Petäjä, Paula Sjöblom, Sanni Saarimäki ja Mikko Inkinen palvelevat opiskelijoita Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Otakaari 1:ssä, M-siipi. Lisäksi opintopsykologit Sanni Saarimäki ja Merita Petäjä palvelevat Kauppakorkeakoululla Töölön kampuksella (Arkadiankatu 28) ja Mikko Inkinen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululla  Arabian kampuksella (Hämeentie 135 C). Tarkemmat yhteystiedot.

Muita ohjauspalveluita opiskelun tueksi

Urasuunnittelu- ja työnhakuasioissa voi ottaa yhteyttä urapsykologi Seija Leppäseen: seija.leppanen (at) aalto.fi

Opintojen käytännöllisessä suunnittelussa (esim. mitä kursseja voit ottaa, kurssikorvaavuudet, HOPS, yms) sinua auttavat oman koulusi ja laitoksesi ohjaustahot, kuten opintoneuvojat, suunnittelijat ja tutorit.

Mielenterveyteen liittyvissä asioissa (esim. masennus, ahdistus) voit ottaa yhteyttä YTHS:ään. Jos tarvitset välitöntä apua mielenterveyteen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä terveyskeskuspäivystykseen.

Suomen mieleterveysseuran ja Nyyti ry:n ylläpitämässä Sekasin-chatissä voi keskustella mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvistä asioista ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Palvelu on auki ma-pe klo 7-24 ja viikonlopuisin klo 15-25.

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen neuvontapalvelu, josta saa apua esim. arjen hallintaan, asumiseen ja raha-asioihin liittyviin huoliin.

Ohjaamo Espoo

Ohjaamo Helsinki