På svenska | In English


Aalto-yliopiston ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu sivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen).

Tälle sivulle kootaan tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun. Alla olevista linkeistä löydät tukea käytännön opetusjärjestelyihin sekä omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Ohjeet ja uutiset

Kirjastopalvelut ja materiaalien lainaus

IT-palvelut, ohjelmat ja etäkäyttö

 Lue lisää >>

Miten pääsen käsiksi Aalto-työasemilla oleviin omiin tiedostoihin

Ohjelmat

Verkkokokoustyökalut:

Kysymykset: servicedesk@aalto.fi

IT Service Desk yhteystiedot (aalto.fi)

Opiskelijoille lähetetyt sähköpostiviestit

Title: Päivitettyä koronavirukseen liittyvää tietoa 17.3.
Sent: Tue 17.3.2020
To: Aalto Students, Aalto Staff
From: Aalto University

 Lue viesti

Tarkennettua tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan 

Hyvä aaltolainen,   

Aalto-yliopisto siirtyy Suomen hallituksen antamien linjausten mukaisesti etäopetukseen. Tilamme ovat poissa opetuskäytöstä 13.4.2020 saakka. Aiemman linjauksemme perusteella olemme jo siirtyneet etätöihin. 

Tutkimustoiminta jatkuu etätyönä. Viranomaisen (AVI) ohjeiden mukaan yliopiston tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja voidaan kuitenkin käyttää erityisesti kriittisillä tutkimuksen aloilla.

Myös joitakin muita ohjeita on päivitetty. Alla on yhteenveto tällä hetkellä voimassa olevista ohjeista, joita kaikkien aaltolaisten edellytetään noudattavan. Uudet asiat ovat lihavoituina.

Ohjeet erityisesti TUTKIMUKSEEN:  

 • Tutkimustoiminta jatkuu etätyönä. 
 • Viranomaisen (AVI) ohjeiden mukaan yliopiston tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja voidaan kuitenkin käyttää erityisesti kriittisillä tutkimuksen aloilla.
 • Kriittisten tutkimusalojen osalta ota yhteyttä korkeakoulusi dekaaniin.

Ohjeet erityisesti KOMITEOIDEN JA NEUVOSTOJEN KOKOUKSIIN: 

 • Joudumme tarkentamaan ohjeita akateemisten komiteoiden ja koulutusneuvostojen kokouksista sekä tenure track -prosesseista. Ohjeita valmistellaan parhaillaan. 

Ohjeet erityisesti OPETUKSEEN JA OPISKELUUN:   

 • Kaikki lähiopetus keskeytetään 17.3.–13.4.2020. Suunniteltu etäopetus ja verkkotentit toteutetaan suunnitelman mukaan.   
 • Yliopiston tilat eivät ole opiskelijoiden käytössä 17.3. klo 20 jälkeen.  
 • Yhteenveto opiskelun tukipalveluista ja opiskelijoiden opintotuesta löytyy Intosta. 
 • Opetushenkilöstö valmistautuu parhaillaan ottamaan kursseillaan käyttöön vaihtoehtoisia opetus- ja arviointiratkaisuja. Opetuksen järjestämisessä voi esiintyä häiriöitä tällä ja ensi viikolla. Toivomme kärsivällisyyttä. 
 • Opetushenkilökunnalle on tarjolla apua online-opetukseen osoitteessa opit.aalto.fi. Tarjolla on myös rajoitetusti AV-tukipalveluita kampuksella, tukipyynnöt IT Service Deskiin (servicedesk@aalto.fi). 
 • Tenttiaikataulut todennäköisesti muuttuvat opetusjärjestelyiden vuoksi. Yksityiskohtaisempaa tietoa tarjotaan pikimmiten.
 • Tietoa kurssien järjestelyistä ja arvioinneista on tarjolla kurssikohtaisesti MyCourses-palvelussa.   

 Ohjeet erityisesti HENKILÖSTÖLLE:   

 • Ohjeita etätyöhön löytyy osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/palvelut/etatyoohjeet-koronavirustilanteisiin (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Lisäohjeita (esim. virtuaalisen tiimin johtamiseen) tarjotaan pikimmiten. 
 • Yliopiston tilojen ovet toimivat vain kulkutunnisteella. Ota mukaan kulkutunniste.  
 • Työskentele etänä, ellei toiminnan turvaaminen tai työtehtävä vaadi läsnäoloa. Ole yhteydessä esihenkilöösi sopiaksesi tarkemmin järjestelyistä.   
 • Jos sairautesi kestää enintään 7 päivää (5 työpäivää), voit olla sairauslomalla ilmoittamalla asiasta esihenkilöllesi. Pidemmissä sairauksissa ole yhteydessä työterveyteen.   

Ohjeet KAIKILLE: 

 • Ota huomioon, että suurin osa kampuksen ravintoloista  voi olla suljettuna.      
 • Jos sinulla on vakavia oireita,  ole puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun infonumeroon.   
 • Hyödynnä online-työkaluja (esim. Teams) mahdollisuuksien mukaan.     
 • IT-tuessa ja -järjestelmissä voi olla ruuhkaa lähipäivinä. Tuki pyrkii turvaamaan ensisijaisesti opetuksen ja kriittisen toiminnan. Ole kärsivällinen ja etsi tietoa ja tukea ensisijaisesti verkon kautta https://www.aalto.fi/en/it-help (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen).
 • Ulkomaille ei toistaiseksi matkusteta työ- tai opiskeluasioissa. Vältä kaikkea matkustamista myös kotimaassa. Siirrä matkoihin liittyvät tapaamiset tuonnemmaksi tai järjestä ne etäyhteyksillä.   
 • Pese kädet usein ja kunnolla. Älä kättele. Hyvä käsihygienia on parhaita keinoja estää viruksen tarttuminen ja leviäminen.    

Aalto-yliopiston ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä viranomaislähteisiin. Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.

Kriisinhallintaryhmä (CMT)  
Aalto-yliopisto    
  

Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, jota johtaa rehtori ja jonka jäseniä ovat turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja. Ryhmän työhön osallistuu tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.    

Title: Päivitettyä koronavirukseen liittyvää tietoa 16.3.
Sent: Tue 16.3.2020
To: Aalto Students, Aalto Staff
From: Aalto University

 Lue viesti

Hyvä aaltolainen,  

Aalto-yliopisto keskeyttää kaiken lähiopetuksen 17.3.–13.4.2020 

Suomen hallitus on 16.3. linjannut toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Näiden linjausten pohjalta Aalto-yliopisto keskeyttää kaiken lähiopetuksen 17.3.13.4.2020. Tarkennamme ohjeistustamme pikimmiten. Yliopiston tilojen käyttöön liittyvistä järjestelyistä tiedotetaan lisää tiistaina 17.3. 

Yliopisto valmistautuu etäopetuksen ja muiden vaihtoehtoisten opetustapojen kattavaan käyttöön. Jo suunniteltu etäopetus ja verkkotentit toteutetaan suunnitelman mukaan. Opetuksen järjestelyissä voi esiintyä häiriöitä. Tenttijärjestelyistä tiedotetaan pikimmiten.  

Alla on yhteenveto tällä hetkellä voimassa olevista ohjeista, joita kaikkien aaltolaisten edellytetään noudattavan. Uudet asiat ovat lihavoituina.  

Ohjeet erityisesti OPETUKSEEN JA OPISKELUUN:  

 • Opetuksen järjestämisessä voi esiintyä häiriöitä. Kaikki lähiopetus keskeytetään 17.3.–13.4.2020. Tenttijärjestelyistä tiedotetaan pikimmiten. Jo suunniteltu etäopetus ja verkkotentit toteutetaan suunnitelman mukaan. 
 • Opiskelijoita pyydetään noutamaan etäopiskeluun tarvitsemansa materiaali kampukselta tiistaihin 17.3. klo 20 mennessä. Ota mukaan kulkutunniste. 
 • Seuraa tietoja kurssiesi järjestelyistä MyCourses- ja Into-palveluista.  
 • Verkko-opetuksen tukipalveluista on koottu tietoa osoitteessa opit.aalto.fi (englanniksi).

Ohjeet erityisesti HENKILÖSTÖLLE:  

 • Yliopiston toimitilojen käyttöön liittyvistä järjestelyistä tiedotetaan tiistaina 17.3. henkilöstölle.   
 • Yliopiston tilojen ovet toimivat tiistaiaamusta 17.3. alkaen vain kulkutunnisteella. Ota mukaan kulkutunniste. 
 • Työskentele etänä, ellei toiminnan turvaaminen tai työtehtävä vaadi läsnäoloa. Ole yhteydessä esihenkilöösi sopiaksesi tarkemmin järjestelyistä.  
 • Jos sairautesi kestää enintään 7 päivää (5 työpäivää), voit olla sairauslomalla ilmoittamalla asiasta esihenkilöllesi. Pidemmissä sairauksissa ole yhteydessä työterveyteen.  

Ohjeet KAIKILLE:

 • Ota huomioon, että osa kampuksen ravintoloista voi olla suljettuna.     
 • Jos sinulla on vakavia oireita, ole puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun infonumeroon.  
 • Hyödynnä online-työkaluja (esim. Teams) mahdollisuuksien mukaan.    
 • IT-tuessa ja -järjestelmissä voi olla ruuhkaa lähipäivinä. Tuki pyrkii turvaamaan ensisijaisesti opetuksen ja kriittisen toiminnan. Ole kärsivällinen ja etsi tietoa ja tukea ensisijaisesti verkon kautta. https://www.aalto.fi/en/it-help (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen).  
 • Ulkomaille ei toistaiseksi matkusteta työ- tai opiskeluasioissa. Vältä kaikkea matkustamista myös kotimaassa. Siirrä matkoihin liittyvät tapaamiset tuonnemmaksi tai järjestä ne etäyhteyksillä.   
 • Pese kädet usein ja kunnolla. Älä kättele. Hyvä käsihygienia on parhaita keinoja estää viruksen tarttuminen ja leviäminen.  

Aalto-yliopiston ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä viranomaislähteisiin. Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.     


Kriisinhallintaryhmä (CMT) 
Aalto-yliopisto   

Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, jota johtaa rehtori ja jonka jäseniä ovat turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja. Ryhmän työhön osallistuu tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.   

Title: Koronavirukseen liittyvää tietoa 13.3.
Sent: Fri 13.3.2020
To: Aalto Students, Aalto Staff
From: Aalto University

 Lue viesti

Hyvä aaltolainen 
Aalto-yliopisto on tarkentanut koronavirukseen liittyvää ohjeistusta*.   

Päivityksiä 13.3. Opetus, etäopiskelu ja etätyö

Aalto-yliopisto siirtyy etäopetukseen mahdollisimman laajasti. Ensi vaiheessa etäopetukseen siirrytään ainakin kaikissa yli 30 hengen opetustilaisuuksissa, ja myös pienemmissä mahdollisuuksien mukaan. Samalla valmistaudutaan siihen, että lähitulevaisuudessa jouduttaisiin luopumaan kokonaan lähiopetuksesta.

Muutos toteutetaan ensi viikon (viikko 12) aikana, jotta uusille järjestelyille on kohtuullinen valmistautumisaika. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikolla opetuksen järjestämisessä voi esiintyä häiriöitä. Tenttien järjestelyistä ja valintakokeista tulee lisätietoa lähiaikoina.

Viikolla 12 siirrymme lähtökohtaisesti etätyöhön, ellei toiminnan turvaaminen tai työtehtävä vaadi läsnäoloa työpaikalla. Toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi pyydämme odottamaan tarkempia ohjeita tästä asiasta.

Kampuksella työskentely järjestetään niin, että riittävä etäisyys sosiaalisessa kanssakäymisessä toteutuu. Tätä tukee myös se, että kampuksella on jatkossa normaalia vähemmän ihmisiä. Pääsääntöisesti yli 30 läsnä olevan henkilön sisäiset tilaisuudet järjestetään etäyhteyksillä (esim. Teams), siirretään tuonnemmaksi tai perutaan. Hyödynnämme online-työkaluja kaikessa työskentelyssä mahdollisuuksien mukaan.

Pyydämme myös opiskelijoita käyttämään harkiten yhteisiä, avoimia opiskelutiloja kampuksella.

Yhteenveto tällä hetkellä voimassa olevista ohjeista, joita kaikkien aaltolaisten edellytetään noudattavan:  

 • Pese kädet usein ja kunnolla. Älä kättele. Hyvä käsihygienia on parhaita keinoja estää viruksen tarttuminen ja leviäminen. 
 • Pidä riittävä etäisyys kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä.  
 • Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, pysy kotona.  
 • Jos epäilet, että olet saanut tartunnan, ole välittömästi puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, omaan terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun infonumeroon. 
 • Etäopetukseen siirrytään ainakin kaikissa yli 30 hengen opetustilanteissa, muissa mahdollisuuksien mukaan.
 • Työskentele etänä, ellei toiminnan turvaaminen tai työtehtävä vaadi läsnäoloa.
 • Järjestä lähtökohtaisesti yli 30 henkilön sisäiset tilaisuudet etäyhteyksillä, siirrä tai peruuta ne.
 • Hyödynnä online-työkaluja (esim. Teams) mahdollisuuksien mukaan.  
 • Käytä yhteisiä, avoimia opiskelutiloja kampuksella harkiten.
 • Ulkomaille ei toistaiseksi matkusteta työ- tai opiskeluasioissa. Vältä kaikkea matkustamista myös kotimaassa. Siirrä matkoihin liittyvät tapaamiset tuonnemmaksi tai järjestä ne etäyhteyksillä. 
 • Älä ota vastaan vieraita tai järjestä tapahtumia ennen 31.5.2020. Peruuta sovitut vierailut ja tapahtumat, joissa on Aallon ulkopuolisia henkilöitä.  
 • Jos palaat työ-, opinto- tai lomamatkalta ulkomailta, työskentele ja opiskele etänä 14 vuorokauden ajan. Ole näissä tapauksissa yhteydessä esimieheesi, kurssin vastuuopettajaan tai korkeakoulusi opintopalveluun sopiaksesi tämän ajan erityisjärjestelyistä.  

Ohjeet perustuvat uusimpaan tilannearvioon, jossa on huomioitu covid-19-koronaviruksen julistaminen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, asiantuntijanäkemykset kansallisesta tilanteesta ja tuoreimmat viranomaisohjeet. Aalto-yliopistossa ei ole yhtään covid-19-tapausta.  

Tarkemmat ohjeet opiskelijoille, opettajille ja esimiehille lähetetään mahdollisimman pian.

Aalto-yliopiston ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä viranomaislähteisiin. Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.   

 Kriisinhallintaryhmä (CMT), Aalto-yliopisto 

*Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, johon kuuluvat rehtori, turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja, ja tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.  

Title: For students abroad: Aalto's updated guidelines
Sent: Fri 13.3.2020
To: Aalto University students currently studying or doing internships abroad
From: Learning Services/International Relations

 Read the message

Dear students, 

This message is for all Aalto University students who are currently studying or doing internships abroad, are planning to leave for studies or internships abroad this spring, or have recently returned to Finland.

Aalto University has updated its guidance regarding the coronavirus COVID-19. We urge you to return to Finland or your home country as soon as possible. If needed, Aalto University supports financially your travel from your current university or internship town to Helsinki, or alternatively, to your home country.   

Those returning from a trip abroad are to work or study from home for 14 days following the trip. You can find further information on the updated guidance and general instructions on https://www.aalto.fi/en/aalto-university/information-on-coronavirus (in English) or https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (in Finnish).  

Some further clarifications: 

 • Aalto’s guidance covers both students and personnel, because Aalto wishes to take care of the safety of its students the same way it takes care of the safety of its personnel.
 • The university does not have an employer’s “right to direct” over students. According to the waiver (“Waiver and responsibility for students going abroad”) signed by each student before leaving for exchange, the final decision to leave the country and return to Finland/home country will be left up to the student, even in case of emergency. https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=327942&preview=/327942/4858864/Exchange_waiver_FI_EN_2016.pdf  
 • Regarding reimbursement of return tickets (to Helsinki or student’s home country), euro limits per country will be informed later. You can get more information from your exchange coordinator. 

You are requested to inform your exchange coordinator by 20.03.2020 whether you return to Finland / to your home country or whether you decide to stay abroad.

We are very sorry for this regrettable situation. If possible, we suggest that you continue your studies online from Finland. In case you need further advice, please contact your exchange coordinator. You may also contact our personnel for discussion. 

   

With warm regards, 

Eija Zitting, Head of Learning Services
Kirsi Kettula, Head of International Relations

Title: Koronavirukseen liittyvää tietoa 12.3.
Sent:
Thu 12.3.2020
To: Aalto Students, Aalto Staff
From: Aalto University

 Lue viesti

Hyvä aaltolainen  

Aalto-yliopisto on tarkentanut koronavirukseen liittyvää ohjeistusta*.  

Yhteenveto tällä hetkellä voimassa olevista ohjeista, joita kaikkien aaltolaisten edellytetään noudattavan: 

 • Pese kädet usein ja kunnolla. Älä kättele. Hyvä käsihygienia on parhaita keinoja estää viruksen tarttuminen ja leviäminen.
 • Pidä riittävä etäisyys kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä.
 • Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, pysy kotona.
 • Jos epäilet, että olet saanut tartunnan, ole välittömästi puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, omaan terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun infonumeroon.
 • Ulkomaille ei toistaiseksi matkusteta työ- tai opiskeluasioissa. Vältä kaikkea matkustamista myös kotimaassa. Siirrä matkoihin liittyvät tapaamiset tuonnemmaksi tai järjestä ne etäyhteyksillä.
 • Älä ota vastaan vieraita tai järjestä tapahtumia ennen 31.5.2020. Peruuta sovitut vierailut ja tapahtumat, joissa on Aallon ulkopuolisia henkilöitä.
 • Jos palaat työ- tai lomamatkalta ulkomailta, työskentele ja opiskele etänä 14 vuorokauden ajan. Ole näissä tapauksissa yhteydessä esimieheesi, kurssin vastuuopettajaan tai korkeakoulusi opintopalveluun sopiaksesi tämän ajan erityisjärjestelyistä.
 • Valtakunnallisten linjausten mukaisesti opetus jatkuu. Valmistaudumme parhaillaan etäopetuksen määrän lisäämiseen. Tästä ohjeistetaan pikimmiten.
 • Myös etätyöhön liittyviä ohjeita tarkennetaan ensi tilassa. Hyödynnä online-työkaluja (esim. Teams) mahdollisuuksien mukaan.

Ohjeet perustuvat uusimpaan tilannearvioon, jossa on huomioitu se, että WHO on julistanut covid-19-koronaviruksen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi ja asiantuntijanäkemyksiin kansallisesta tilanteesta sekä tuoreimpiin viranomaisohjeisiin. Aalto-yliopistossa ei ole yhtään covid-19-tautitapausta. 

Yllä olevissa ohjeissa yliopisto on tarkentanut linjauksia matkoista ja vierailuista. Ulkomaille ei matkusteta. Jos palaat ulkomailta työ-, opiskelu- tai lomamatkalta, edellytetään 14 päivän etätyöskentelyä ja/tai -opiskelua. Vältä kaikkea matkustamista myös kotimaassa. Vieraita ei oteta vastaan Aalto-yliopistoon ennen 31.5.2020. Tämä tarkoittaa, että emme tällä aikavälillä järjestä tilaisuuksia tai tapahtumia, joihin osallistuu Aallon ulkopuolisia henkilöitä. Tilaisuuksien järjestämiseen liittyvä ohjeistus löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/koronavirukseen-liittyvia-ohjeita-tilaisuuksien-ja-konferenssien-jarjestajille (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). 

Aalto-yliopiston ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä viranomaislähteisiin. Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.  

 Seija Piiponniemi-Lahti, turvallisuuspäällikkö, Aalto-yliopisto  

*Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, johon kuuluvat rehtori, turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja, ja tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.

Title: Koronavirukseen liittyvää tietoa
Sent:
Fri 6.3.2020
To: Aalto Students, Aalto Staff
From: Aalto University

 Lue viesti

Hyvä aaltolainen

Eri puolilla maailmaa on todettu alkuvuonna keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (covid-19). Aalto-yliopisto toimii normaalisti ja seuraa tilanteen kehittymistä ja viranomaisten antamia ohjeita.

Aalto-yliopiston henkilöstön tai opiskelijoiden ei tule matkustaa epidemia-alueille Manner-Kiinaan, Etelä-Koreaan, Italiaan tai Iraniin. Aaltolaisten matkat epidemia-alueille perutaan viruksen vuoksi. Epidemia-alueelta palaavien tulee tehdä etätyötä ja -opiskelua 14 vuorokauden ajan. Ole näissä tapauksissa yhteydessä esimieheesi, kurssin vastuuopettajaan tai korkeakoulusi opintopalveluun. Epidemia-alueelta tulevia vierailijoita ei toistaiseksi vastaanoteta Aalto-yliopistoon.

Jos epäilet, että olet saanut tartunnan, ole välittömästi puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, omaan terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun info-numeroon. Tämän lisäksi henkilöstöä pyydetään ilmoittamaan epäilystä oman yksikön HR-palveluihin sekä sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi. Jos olet opiskelija ja ollut epäilystäsi yhteydessä terveydenhuoltoon, lähetä viesti osoitteeseen corona.information@aalto.fi.

Aalto-yliopiston omat ohjeet sekä usein kysytyt kysymykset on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä viranomaislähteisiin. Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.

Muistathan, että hyvä käsihygienia on ensisijaisen tärkeää, ja tästä syystä emme myöskään kättele.

Mikäli tilanne niin vaatii, Aalto-yliopistolla on valmius tavoittaa sekä henkilöstö että opiskelijat joukkotekstiviestillä nopeasti pian käyttöön otettavan järjestelmän avulla. Tekstiviesti tulee poikkeustilanteessa lähettäjältä Aalto ja vakavammassa tilanteessa lähettäjältä Aalto SOS.


Seija Piiponniemi-Lahti, turvallisuuspäällikkö, Aalto-yliopisto