På svenska | In English


Tälle sivulle kootaan tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun. Alla olevista linkeistä löydät tukea käytännön opetusjärjestelyihin sekä omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Päivittyvää ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan on koottu sivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen).


Yleinen maskisuositus on päättynyt pääkaupunkiseudulla (päivitetty 25.4.2022)

Katso THL:n verkkosivut (thl.fi)

Koronavirukseen liittyvää tietoa 14.2.

Viranomaisten ilmoitettua valtakunnallisten ja alueellisten kokoontumisrajoitusten purkamisesta poistuvat nämä rajoitukset myös Aalto-yliopistossa. Alla on tietoa kevään toimintamallista Aalto-yliopiston kampuksella.

14.2.2022 alkaen voimme taas käyttää kampusta tapahtumiin, tilaisuuksiin ja vierailuihin ilman erityisiä kokoontumisrajoituksia.

Opetus

Periodien IV ja V aikana, 28.2.2022 alkaen kampusta voi käyttää opetukseen täysimääräisesti lukujärjestyssuunnitelmien mukaisesti. Joustavuus opetusjärjestelyissä on kuitenkin suositeltavaa, jotta kaikille opiskelijoille (mm. riskiryhmät) taataan mahdollisuus osallistua opetukseen. Periodin III loppuvaiheen ja periodien IV ja V opetusjärjestelyistä löytyy lisätietoa verkkosivulta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/sisaisia-koronavirukseen-liittyvia-ohjeita.

Itseopiskelutilat ja oppimiskeskus ovat avoinna rakennusten normaalien aukioloaikojen puitteissa. Myös mm. opiskelijayhdistysten tiloja voi käyttää. Tarkempia ohjeita kiltahuoneiden käytöstä verkkosivulla https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/sisaisia-koronavirukseen-liittyvia-ohjeita.

Työskentely

Suomen hallitus on linjannut, että etätyösuositus voisi päättyä helmikuun loppuun mennessä. Päätös asiassa on kuitenkin alueellisilla viranomaisilla, joiden linjauksia odotamme. Etätyösuosituksen päättyessä siirrymme kevään aikana vaiheittain hybridityömalliin. Tästä tiedotetaan henkilöstölle heti ajankohdan tarkennuttua.

Tapahtumat, tilaisuudet ja vieraiden vastaanotto

Tilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärien rajoitukset poistuvat 14.2.2022 alkaen. Vieraita voi jälleen ottaa vastaan normaalisti. Tapahtumissa on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota terveysturvallisiin järjestelyihin.

Kampusravintolat ilmoittavat erikseen mahdollisista tilarajoituksista tai muista erityisjärjestelyistä. Ajantasaista tietoa kampuksen ravintoloista sivulla: https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat-ja-kahvilat

Voimassa olevat koronaohjeet löytyvät verkkosivulta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

Toivomme, että mahdollisimman monet Aalto-yhteisön jäsenet ottaisivat täyden rokotesuojan. Lisätietoa rokotuksista on saatavilla esimerkiksi Helsingin ja Espoon verkkosivuilla. Henkilöstön on mahdollista saada koronarokotus myös työterveyshuollosta: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/koronarokotukset-saatavilla-myos-terveystalossa-osana-tyoterveyshuoltoa. Espoon kaupunki järjestää rokotuspisteet kampuksella Kandidaattikeskuksessa 16.2. ja 23.2. https://www.aalto.fi/fi/uutiset/koronarokotus-otaniemen-kampuksella-162-ja-232.

Ajantasaista tietoa ja ohjeita koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan löytyy yliopiston verkkosivuilta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi.

Terveys ja hyvinvointi

Pääkaupunkiseudulla paikallisen rokotustilanteen voi tarkistaa seuraavilta sivuilta:

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen

Tilat ja palvelut

Opiskelijoiden palvelupisteet

Kirjastopalvelut ja materiaalien lainaus

IT-palvelut, ohjelmat ja etäkäyttö

Itseopiskelu- ja ryhmätyötilat

Opiskelijoiden käytössä olevat tulostimet

Kiltahuoneiden käyttö

Kampusravintolat

Vaihto-opiskelu

Väitostilaisuudet