På svenska | In English

HUOM! Kesäaikana (20.6.- 7.8.) opinto- ja uraohjauspsykologien palveluita on tarjolla hyvin niukasti. Seuraavat vapaat ajat ovat elokuussa. Älä kuitenkaan epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi tukea ja tietoa sähköpostitse – saat vastauksen 2-3 päivän sisällä myös kesän aikana.


Aallon psykologien palvelut opiskelijoille 2021-22

Opintopsykologiin voit ottaa yhteyttä, kun opinnot tökkivät: esimerkiksi ajanhallinta on hakusessa, olet aikaansaamaton, motivaatiosi on kateissa, haet itsellesi sopivaa opiskelutapaa, koet opiskeluihin liittyvää stressiä tai jännitystä tai et meinaa jaksaa.

Uraohjauspsykologi on erikoistunut urahallinnan kysymyksiin ja on tukenasi uran ja elämän suunnittelussa ja työelämään siirtymisessä. Uraohjaus tukee sinua itsetuntemuksessa, merkityksellisen ja mielekkään uran rakentamisessa, mahdollisuuksien kartoittamisessa ja päätöksenteossa.

Aallon psykologit palvelevat ja ohjaavat maksuttomasti ja luottamuksellisesti kaikkia Aalto-yliopiston perustutkinto- ja tohtoriopiskelijoita etänä ja mahdollisuuksien mukaan kampuksella. Voit varata ajan sähköpostilla tai tulla ensin ajanvarauksettomalle neuvontavastaanotolle (29.8.2022 alkaen), ks lisää: Starting Point of Wellbeing.

Huomiothan, että jos tilanteesi vaatii terveydenhuollon arviota tai hoitoa, otathan yhteyttä myös YTHS:ään. Erilaisista apu- ja tukikanavista Aallon ulkopuolelta saat tietoa esim. https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/loyda-apua/

Ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit

Aallon psykologit vetävät erilaisia opiskelutaitoja, hyvinvointia ja urasuunnittelua tukevia työpajoja ja ryhmiä, ja tekevät verkkomateriaaleja. Lisätietoa niistä löydät omalta sivultaan. Käy lukemassa kuvaukset ja pohdi voisiko niistä löytyä tukea sinun tilanteeseesi!

Aallon psykologien ajanvaraus ja vastaanotto

Voit varata ajan lähettämällä omasta aalto-sähköpostistasi salattuun sähköpostiosoitteeseen psychologist@aalto.fi.s vastaukset seuraaviin kysymyksiin. Suosittelemme kopioimaan alla olevan kysymyspohjan sähköpostiviestiisi. Kysymyspohjan alla olevasta tietosuojailmoituksen tiivistelmästä näet, kuinka käsittelemme vastauksiasi ja muita yksilöohjauksessa syntyviä henkilötietojasi.

Psykologi kuittaa sinulle salatulla sähköpostilla, että ajanvarauksesi on saapunut perille. Sähköpostissa on linkki varsinaisen viestin avaamista varten. Jos et ole saanut vastausviestiä neljän arkipäivän kuluessa, tarkista ensin roskapostikansiosi ja sen jälkeen ota yhteyttä meihin uudelleen.

Nimi:

Aalto.fi -sähköposti:

Puhelinnumero:

Koulu: ARTS    BIZ    CHEM    ELEC    ENG    SCI

Tutkintotaso: Kandi    Maisteri    Tohtori    Vaihto-opiskelija

Ohjelma/pääaine:

Nykyisen tutkinnon aloitusvuosi:

Oletko käynyt aiemmin AALLON opinto- tai uraohjauspsykologin vastaanotolla     En     Kyllä

Millä kielellä toivot ohjausta: Suomi    Englanti    Ruotsi

Toivotko ohjausta: Opintopsykologilta Uraohjauspsykologilta

Toivon ohjausta mieluiten: Kasvokkain    Videolla    Chatissä    Puhelimella

(Tohtoriopiskelijan työllisyystilanne: Aalto työnantajana   Muu työnantaja    Oma rahoitus/apuraha   Työtön )

Mistä haluat keskustella tapaamisessa?

Tietosuoja ja luottamuksellisuus psykologin vastaanotolla

Psykologit ovat Sosiaali- ja terveysalan valvontaviraston (Valvira) laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, koulutukseltaan psykologian maistereita, ja useimmilla on lisäksi eripituisia täydennyskoulutuksia.

Psykologin vastaanotolla saatetaan keskustella henkilökohtaisista asioista, joista ei halua ulkopuolisten tietävän. Jokaisen keskustelun luottamuksellisuus on Aallon psykologeille tärkeä asia.

Aallon psykologit tekevät muistiinpanoja tapaamisten tueksi. Lisää tästä käytännöstä ja arkistoinnista voit lukea tietosuojaselosteesta.

Voit antaa meille palautetta sähköpostilla psychologist(at)aalto.fi.

Aallon opintopsykologeina toimivat psykologit Mikko Inkinen, Alli Mattila, Henna Niiva, Sanni Saarimäki, Paula Sjöblom ja Meeri Anttila. Uraohjauspsykologina Seija Leppänen ja tohtoriopiskelijoiden psykologina Marja Turunen. Työhuoneet löytyvät Otaniemen kampukselta (Otakaari 1, M-siipi).

Ajanvarausosoitteet löydät kohdasta "Aallon psykologien ajanvaraus ja vastaanotto". Psykologien henkilökohtaiset Aalto-osoitteet ja lisätiedot löydät hakemalla nimellä Aalto People -sivulta.