På svenska | In English

Opinto- ja uraohjauspsykologien puhelinneuvonta


Aallon opiskelijoille on tarjolla opinto- ja uraohjauspsykologin neuvontaa puhelimitse arkisin klo 9-15 tällä hetkellä vallitsemassa poikkeustilanteessa. Aallon psykologit tukevat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä huolissa. Käytännön kysymyksissä, kuten kurssijärjestelyissä tai opintosuunnittelussa, saat parhaan tuen oman koulusi ja ohjelmasi oppimispalveluista.


Psykologien puhelinpäivystyksen numero: +358 29 44 20080.


Opinto- ja uraohjauspsykologit auttavat ja tukevat opiskelu-, ura- ja hyvinvointihaasteisiin liittyvissä kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä opintopsykologiin selvittääksesi asioita, jotka heikentävät opiskelukykyäsi. Saat ohjausta mm. opiskelun, oppimisen, hyvinvointikysymysten ja urasuunnittelun haasteissa. Opintopsykologit ovat tukemassa opiskelijan kehitystä ja hyvinvointia. Uraohjauspsykologi on erikoistunut urahallinnan kysymyksiin ja on tukenasi uran ja elämän suunnittelussa ja työelämään siirtymisessä. Uraohjaus tukee sinua itsetuntemuksessa, merkityksellisen ja mielekkään uran rakentamisessa, mahdollisuuksien kartoittamisessa ja päätöksenteossa. Opinto- ja uraohjauspsykologipalvelu on saatavilla kaikille Aalto-yliopiston perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille.


Ryhmät ja työpajat

Aallon psykologit vetävät erilaisia opiskelutaitoja, hyvinvointia ja urasuunnittelua tukevia työpajoja ja ryhmiä, lisätietoa niistä löydät omalta sivultaan. Käy lukemassa ryhmien kuvaukset ja pohdi voisiko niistä löytyä tukea sinun tilanteeseesi!


Opintopsykologit Starting Point of Wellbeingissä maanantaisin - tule käymään ilman ajanvarausta!

Opinto- ja uraohjauspsykologit, ma 9-15, Otakaari 1, huone Y199c.

Tökkivätkö opinnot tai onko sinulla opiskeluun tai työelämään siirtymiseen liittyviä huolia? Tule tutustumaan Aallon psykologeihin ja keskustelemaan voisiko Aallon psykologien palveluilla olla sinulle annettavaa. Saat tietoa yksilöohjauksen ajanvarauksesta, järjestämistämme kursseista ja ryhmistä sekä verkkopalveluista.

Aallon opiskelijoille on tarjolla opinto- ja uraohjauspsykologin neuvontaa puhelimitse arkisin klo 9-15 tällä hetkellä vallitsemassa poikkeustilanteessa. Aallon psykologit tukevat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä huolissa. Käytännön kysymyksissä, kuten kurssijärjestelyissä tai opintosuunnittelussa, saat parhaan tuen oman koulusi ja ohjelmasi oppimispalveluista. Huomioi ystävällisesti, että psykologit tekevät etäohjauksia ja muita etätöitä, eivätkä aina pysty vastaamaan puhelimeen.

Lue lisää: Starting Point of Wellbeing


Vastaanotto

Opintopsykologit ja uraohjauspsykologi tarjoavat erilaisia maksuttomia palveluja Aalto-yliopiston opiskelijoille.

AALLON PSYKOLOGIT OVAT SIIRTYNEET ENSISIJAISESTI ETÄOHJAUKSEEN (PUHELIN TAI VIDEOPUHELU) TOISTAISEKSI.

Ajanvaraus edelleen sähköpostilla opintopsykologi@aalto.fi; käytettävästä etäohjausvälineestä sovitaan yhdessä psykologin kanssa.

  • opiskelutaitoja, hyvinvointia ja urasuunnittelua tukevat työpajat ja ryhmät, lisätietoa niistä löydät omalta sivultaan
  • opintopsykologin vastaanotto
  • uraohjauspsykologin vastaanotto

Aallon opintopsykologeina toimivat psykologit Merita Petäjä, Paula Sjöblom, Sanni Saarimäki, Henna Niiva ja Hannu Pesonen, joiden työhuoneet löytyvät Otaniemen kampukselta (Otakaari 1, M-siipi).


Uraohjauspsykologi Seija Leppänen tukee opiskelijoita uran ja elämän suunnitteluun ja työelämään siirtymiseen liittyvissä asioissa. Uraohjaus on opiskelijan prosessien pohtimista ja edistämistä hänen kanssaan, ne voivat olla ajattelu- tai tunneprosesseja, asioiden merkityksen ja arvon pohtimista, sekä toimintasuunnitelmien tekoa, jossa opiskelijan omat arvot ja motivaatio ovat käyttövoimana. Uraohjaus tukee ohjattavaa hänelle itselleen merkityksellisen ja mielekkään uran rakentamisessa.

Psykologit ovat Sosiaali- ja terveysalan valvontaviraston (Valvira) laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, koulutukseltaan psykologian maistereita, ja useimmilla on lisäksi eripituisia täydennyskoulutuksia. Psykologia tutkii ihmisen käyttäytymistä ja subjektiivista kokemusta, sekä näiden taustalla vaikuttavaa havaitsemista, ajattelua ja tunteita. Psykologian alueeseen kuuluu myös opiskelussa keskeisten ajattelutoimintojen, muistin ja tarkkaavuuden tutkiminen.

Miten varaan ajan Aallon psykologille?

Ajan varaaminen opinto- tai uraohjauspsykologille tapahtuu kätevästi sähköpostilla.

Mainitse ajanvarausviestissäsi seuraavat asiat:

- Nimesi

- Opiskelualasi

- Puhelinnumerosi

- Mitä asiasi koskee (ajanvarauksen syy)


Ajanvaraukset opintopsykologille pyydämme lähettämään osoitteseen opintopsykologi(at)aalto.fi

Ajanvaraukset uraohjauspsykologille pyydämme lähettämään osoitteeseen seija.leppanen(at)aalto.fi.

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian, ja tarjoamme seuraavaa vapaata aikaa lähiviikoilta.


Tietosuoja ja luottamuksellisuus

 Lue lisää luottamuksellisuudesta ja tutustu tietosuojaselosteeseen

Psykologin vastaanotolla saatetaan keskustella henkilökohtaisista asioista, joista ei halua ulkopuolisten tietävän. Jokaisen keskustelun luottamuksellisuus on Aallon psykologeille tärkeä asia.

Aallon psykologit tekevät muistiinpanoja tapaamisten tueksi. Lisää tästä käytännöstä ja arkistoinnista voit lukea tietosuojaselosteesta.

Etsitkö psykologien tarkempia yhteystietoja?

 Aallon psykologien nimet, yhteystiedot ja e-mail-osoitteet löydät klikkaamalla tästä


Minna Nevala, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 040 353 8112 s-posti: minna.nevala(AT)aalto.fi

Merita Petäjä, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. (050) 465 9526 s-posti: merita.petaja(AT)aalto.fi

Mikko Inkinen, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 050 4485 193 s-posti: mikko.inkinen(AT)aalto.fi

Paula Sjöblom, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 050 307 8633 s-posti: paula.sjoblom(AT)aalto.fi

Sanni Saarimäki, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 050 501 8773 s-posti: sanni.saarimaki(AT)aalto.fi

Henna Niiva, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 050 470 4766 s-posti: henna.niiva(AT)aalto.fi

Hannu Pesonen, opintopsykologi

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. 050 331 6037, s-posti: hannu.pesonen(AT)aalto.fi

Seija Leppänen, uraohjauspsykologi  

Opiskelijapalvelut PL 11120 (Otakaari 1, M-siipi) 00076 AALTO puh. (050) 326 0103 s-posti: seija.leppanen(AT)aalto.fiVoit antaa meille palautetta sähköpostilla opintopsykologi(at)aalto.fi