På svenskaIn English

Oletko pohtinut, mitä opiskelu sinulle merkitsee, miten opit parhaiten tai miten opiskelun saa sujumaan hyvin? 

Opiskelutaidot koostuvat monesta osa-alueesta, kuten eri opiskelumenetelmien hallitseminen, itsensä johtaminen, yhteisössä toimiminen ja omien tunteiden säätely. Opiskelutaitoja voi oppia ja näiltä sivuilta löydät ideoita taitojen kehittämiseen sekä linkkejä lisätiedon lähteille. Sivuston tekstit kirjoittanut Aalto-yliopiston psykologitiimi Mikko Inkinen, Minna Nevala, Merita Petäjä ja Paula Sjöblom.

Tämä kokonaisuuden vasemmasta sivupalkista löydät myös erilaiset Aallossa pidettävät kurssit, työpajat ja verkkokurssit esimerkiksi stressinhallintaan, opiskelutaitoihin, mindfulnessiin ja uraohjaukseen liittyen.

Opiskelutekniikat ja ajankäyttö

Lähestymistapa oppimiseen tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, mitä tavoittelet opiskelulta ja miten opiskelet. Pyritkö ymmärtämään opiskeltavat asiat syvällisesti ja perusteellisesti? Vai onko tavoitteesi vain muistaa asiat ulkoa tenttiä varten? Teetkö opiskellessasi paljon omakohtaisia muistiinpanoja ja/tai käsikarttoja opiskeltavista asioista ja yrität hahmottaa opiskeltavien asioiden välisiä yhteyksiä ja sovellat asioita käytäntöön? Vai onko opiskelusi sitä, että vain luet kirjaa, kuuntelet luentoa tai teet annettuja tehtäviä miettimättä sen kummemmin miksi tehtäviä tehdään? Miten opiskelet parhaiten etänä? Se miten vastasit edellisiin kysymyksiin, kertoo sinun lähestymistavastasi oppimiseen ja myös ennakoi sinun opintomenestystä! Välillä voi olla tarkoituksenmukaista mennä sieltä mistä aita on matalin ja opetella tenttiin ulkoa muutama tärppi. Syvällisen asiantuntijuuden kehittäminen ja opintomenestys yliopistossa vaatii kuitenkin pitkäkestoista ja omakohtaista pyrkimystä ymmärtää vaikeitakin opiskeltavia asioita. Lue erilaisista lähestymistavoista oppimiseen ja yritä tunnistaa mitä sinä tavoittelet opiskelultasi ja miten opiskelet. Mieti myös miten sinä voisit kehittää omia taitojasi rakentaa omakohtaista ymmärrystä opittavista asioista.

Hyviä vinkkejä löydät näiden sivujen lisäksi esim.:

Monipuolisesti opiskelutaidoista (avautuu uuteen välilehteen): studygs.net