På svenska | In English


Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen neuvontaa ja palveluohjausta hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Tälle sivulle kerätään tietoa etäohjaus ja -tukimahdollisuuksista. Päivitämme sivua ja laitamme tänne linkkejä, vinkkejä ja yhteystietoja. Päivitetty 5.5.2021 16.30.

Starting Point of Wellbeing goes Co-studying keskiviikkoisin klo 13-15 ja torstaisin klo 9-11

Tarjoamme mahdollisuuden kokoontua etänä tekemään itsenäisiä opiskelujuttuja yhtä aikaa hyödyntäen Pomodoro-tekniikkaa.

 Lue lisää etäopiskelusta yhdessä tästä!

SPW tarjoaa mahdollisuuden kokoontua etänä tekemään itsenäisiä opiskelujuttuja yhtä aikaa hyödyntäen Pomodoro-tekniikkaa. Aloitamme opintopsykologin lyhyellä introlla ja vinkeillä tavoitteiden asettamiseen ja voit päättää oman tavoitteesi opiskelulle kyseiselle aamulle. Sen jälkeen kaikilla osallistujilla on 2 x 40 minuuttia käytettävissään itsenäiseen opiskeluun (Zoom-yhteys saa olla auki, mutta kameraa ei tarvitse pitää välttämättä päällä) ja näiden 40 minuutin ”pomodorojen” välissä on tauko, jonka aikana voi myös esittää kysymyksiä opintopsykologille tai keskustella muiden kanssa.

Kielenä on englanti, mutta osallistua saa myös suomeksi. Keskusteluun osallistuminen on aina vapaaehtoista, eli paikalle saa tulla tekemään omia opiskelujuttujaan, vaikkei jakaisi omaa tavoitettaan muille.

Milloin: Joka keskiviikko klo 13-15 ja joka torstai klo 9.00-11.00 (EI HELATORSTAINA 13.5) juhannukseen asti.

Missä: Zoomissa https://aalto.zoom.us/j/64681021140


Millaisissa tilanteissa SPW goes Co-Studying voisi olla oikea paikka? Jos jokin näistä pätee sinuun, tervetuloa mukaan!

 • Sinun pitäisi työstää itsenäisesti opinnäytettä tai isompaa projektia (esim. kirjoittaa, käydä läpi lähteitä, yms.)
 • Sinun pitäisi tehdä itsenäisesti kurssitehtäviä (esim. essee, laskuharjoituksia, ryhmätyön omaa osuutta, jne)
 • Sinulla on rästihommia, joita jatkuvasti lykkäät, koska ei ole mitään ”pakkoa” aloittaa juuri nyt
 • Kaipaat pientä vertaispainetta saada aloitettua ja koet, että mahdollisuuksia opiskella samassa tilassa on ollut liian vähän
 • Sinun on vaikea päättää, mistä juuri nyt aloittaisit ja mikä olisi sopivan kokoinen palanen opiskelua
 • Sinun on vaikea saada opiskelua käyntiin aamuisin
 • Olet utelias tietämään millaisia vinkkejä ja ajatuksia voisi saada tällaisesta omaan opiskeluusi


Aikataulu:

To klo 9.00// Ke 13.00 Tervetuloa – opintopsykologin ohjeistus Pomodoroon ja tavoitteiden asettamiseen; mahdollisuus jakaa toisille oma opiskelutavoite

To klo 9.15-9.55 // Ke 13.15-13.55 Ensimmäinen Pomodoro 40 min, itsenäistä opiskelua

To klo 9.55-10.05 // Ke 13.55-14.05 Tauko, mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kysyä vinkkejä

To klo 10.05-10.45 // Ke 14.05-14.45 Toinen Pomodoro 40 min, itsenäistä opiskelua

To klo 10.45-11.00 // Ke 14.45-15.00 Yhteenveto, mahdollisuus jakaa miten oma tavoite onnistui ja kysyä opintopsykologin vinkkejä.

Aallon psykologien Zoom-etäpäivystys, päivystysajat ovat laajentuneet!

Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien ajanvaraukseton Starting Point of Wellbeing -päivystys Zoomissa.

Huhtikuun-toukokuun aukioloajat arkipäivinä: Maanantaisin klo 10.00-15.00, tiistaisin klo 15.00-17.00, keskiviikkoisin klo 10.00-12.00, torstaisin klo 12.00-13.00 (EI TO 13.5) ja perjantaisin klo 9.00-11.00 (EI PE 14.5). Kesäkuun ajat ilmoitamme myöhemmin.

Pääset kahdenkeskiseen neuvonta- ja ohjauskeskusteluun Aallon psykologin kanssa seuraamalla seuraavia ohjeita.

 Näin pääset etävastaanotolle Zoomiin - Ohjeet
 1. Huomiothan, että palvelu on auki tiettyinä ajankohtina. Kirjaudu ensin Aallon Zoom-sovellukseen: https://aalto.zoom.us/join. Kirjoita kohtaan ”Meeting ID” numerosarja 659 0358 6059 ja paina ”Join”-painiketta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suoraa linkkiä: https://aalto.zoom.us/j/65903586059.
 2. Ohjaudut automaattisesti odotushuoneeseen (”Waiting room”). Saatat joutua odottamaan hetken, jotta huone vapautuu. Palvelemme saapumisjärjestyksessä. Huomiothan, että jos poistut odotushuoneesta (esim. sulkemalla Zoomin) ennen pääsyä Zoom-huoneeseen, menetät sen hetkisen jonotuspaikkasi.
 3. Kun pääset Zoom-huoneeseen, avaathan mikkisi ja kameran, sekä tarkistat, että nimesi on näkyvissä Zoomissa. Keskustelu on luottamuksellinen, eikä sitä nauhoiteta. Keskustelun kesto on n. 15 minuuttia.

Jos putoat teknisten ongelmien takia Zoomista kesken keskustelun, psykologi odottaa sinua takaisin hetken aikaa, mutta ottaa sen jälkeen jonosta seuraavaan, jos et ole saapunut uudelleen odotushuoneeseen. Jos tekniset ongelmat jatkuvat tai et jostain syystä pääse ollenkaan Zoomiin, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla opintopsykologi@aalto.fi.

Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien palvelut

 Lisätietoa psykologien palveluista Aallossa

Opinto- ja uraohjauspsykologit auttavat ja tukevat opiskeluun ja urasuunnitteluun liittyvissä haasteissa ja tarjoavat tukea myös etäopiskeluun ja vallitsevan maailmanlaajuisen pandemian mahdollisesti herättämiin tunteisiin ajanvarauksella. Aallon psykologit palvelevat ja ohjaavat opiskelijoita lukuvuonna 2020-21 pääosin etänä. Mikäli tarvitset kasvokkaista palvelua, ilmoita tästä yhteydenotossa. Lue lisää Psykologipalvelut opiskelijoille

Opinto- ja uraohjauspsykologipalvelu on saatavilla kaikille Aalto-yliopiston perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille.

Psykologista tukea ja materiaalia koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa (MyCourses)

Psykologien tuottamat verkkomateriaalit

Opinto-ohjaus

Tervetuloa opinto-ohjaukseen!

Ajanvaraukset:
Virpi Riissanen, 050 5645 495/  virpi.riissanen@aalto.fi /WhatsApp/Telegram
Pia Rydestedt, 050-560 8378 /  pia.rydestedt@aalto.fi / WhatsApp / TG @piarydestedt

Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella opintoihin ja opiskeluun liittyvistä asioista.

Opinto-ohjauksen ajanvaruksettomat Zoom päivystykset keskiviikkoisin klo 12-15.
Pyydä Zoom linkki sähköpostilla.

Aalto-papit

Opinnot ovat vaativa rasti ja onhan elämässä paljon muutakin kuin opinnot! Aalto-papit tarjoavat keskusteluapua kaikille riippumatta vakaumuksesta tai taustasta. Työtä määrittää läsnäolo, kuunteleminen ja ehdoton vaitiolovelvollisuus. Haluamme tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tule tutustumaan! Aalto-papit tarjoavat keskusteluapua ja ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.  Torstaina 8.4 klo 11-13 alkaa myös viikottainen Zoom-päivystys ilman ajanvarausta.

 Näin pääset etätapaamiseen Zoomiin - Ohjeet
 1. Huomiothan, että palvelu on auki torstaisin klo 11-13. Kirjaudu ensin Aallon tarjoamaan Zoom-sovellukseen (vain Aallon Zoomia käyttävät opiskelijat pääsevät sisälle): https://aalto.zoom.us/join. Kirjoita kohtaan ”Meeting ID” numerosarja 617 9337 0694 ja paina ”Join”-painiketta. Vaihtoehtoisesti voit klikata suoraan: https://aalto.zoom.us/j/61793370694
 2. Ohjaudut automaattisesti odotushuoneeseen (”Waiting room”), josta Aalto-pappi päästää sinut sisälle. Huomiothan, että saatat joutua odottamaan hetken odotushuoneessa, jotta huone vapautuu. Palvelemme opiskelijoita saapumisjärjestyksessä. Huomiothan, että jos poistut odotushuoneesta (esim. sulkemalla Zoomin) ennen pääsyä Zoom-huoneeseen, menetät sen hetkisen jonotuspaikkasi, vaikka palaisit kohta takaisin.
 3. Kun Aalto-pappi päästää sinut Zoom-huoneeseen, avaathan mikkisi ja käynnistät kameran. Keskustelu on luottamuksellinen, eikä sitä nauhoiteta.
 4. Keskustelun kesto on noin 15 minuuttia. Jos putoat teknisten ongelmien takia Zoomista kesken keskustelun, yritäthän palata pian takaisin. Aalto-pappi odottaa sinua takaisin muutaman minuutin ajan, mutta ottaa sen jälkeen jonosta seuraavaan opiskelijan, jos et ole saapunut uudelleen odotushuoneeseen. Jos tekniset ongelmat jatkuvat tai et jostain syystä pääse ollenkaan Zoomiin, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla.

anu.morikawa@evl.fi, 050 4644375

anna.poutiainen@evl.fi, 050 365 2256

Toimeentulo- ja talousvaikeuksissa voit pyytää neuvoa ja apua Tapiolan seurakunnan diakoneilta päivystyspuhelimen kautta ma-to klo 9-15 p. 09 8050 4400.

YTHS

YTHS:n ohjeet asiointiin koronavirusepidemian aikana

UniSport

UniSportin videotunnit kausikortilla

Ohjeita treenaamiseen UniSportilla

Huolettomat hartiat 15min taukojumppa livestreamattuna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin + sivulta löytyvät tallenteet: Huolettomat hartiat | UniSport

Break Pro taukoliikunta-ohjelman, jonka opiskelijat voivat ladata koneelle ja ajastaa tauottamaan päivää.
https://www.aalto.fi/fi/palvelut/break-pro-taukoliikuntaohjelma

Tämän lisäksi nettisivujen artikkeleissa annetaan paljon vinkkejä hyvinvointiin ja kannustetaan liikunnalliseen elämäntapaan, mm. liikunnan aloittamiseen, arkiliikunnan lisäämiseen, ulkoiluun, palautumiseen jne.
Artikkelit | UniSport

Myös somekanavissa on paljon asiaa hyvinvoinnista ja liikunnan vaikutuksista terveyteen. Huhtikuussa yhtenä teemana nostetaan esiin enemmänkin opiskelijoiden mielenterveyteen liittyviä asioita.
Instagram: https://www.instagram.com/unisportfi/
Facebook: UniSport (Helsinki, Espoo) - Home | Facebook

Nyyti ry

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla

Nyyti Chat


Starting Point of Wellbeing, Otakaari 1 (toistaiseksi ei vastaanottoa kampuksella koronavirustilanteen takia)

 Toimijoiden yhteystiedot ja esittelyt

Aalto-papit

Opinnot ovat vaativa rasti ja onhan elämässä paljon muutakin kuin opinnot! Aalto-papit tarjoavat sinulle keskusteluapua. Työtä määrittää läsnäolo, kuunteleminen ja ehdoton vaitiolovelvollisuus. Haluamme tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tule tutustumaan! Saat tietoa keskusteluaikojen varaamisesta, chattipalvelusta, ryhmistä, brunsseista ja muusta toiminnasta, jota Aalto-papit tarjoavat!

AYY

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n häirintäyhdyshenkilöille voi kertoa kohtaamastaan häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä. Palvelu on luottamuksellinen eikä toimenpiteisiin ryhdytä ilman opiskelijan suostumusta, mutta halutessasi häirintäyhdyshenkilöt auttavat selvittämään tilanteen. Häirintäyhdyshenkilöt neuvovat yksittäisten opiskelijoiden lisäksi myös opiskelijajärjestöjä.

Opinto- ja uraohjauspsykologit

Tökkivätkö opinnot tai onko sinulla opiskeluun tai työelämään siirtymiseen liittyviä huolia? Tule tutustumaan Aallon psykologeihin ja keskustelemaan voisiko Aallon psykologien palveluilla olla sinulle annettavaa. Saat tietoa yksilöohjauksen ajanvarauksesta, järjestämistämme kursseista ja ryhmistä sekä verkkopalveluista.

Opinto-ohjaajat

Kaipaatko tukea sen miettimiseen, oletko oikealla alalla ja mihin haluaisit suunnata? Haluaisitko selkiyttää tavoitteitasi opintojen ja työelämän suhteen? Opinto-ohjaaja auttaa mm. yleisessä opintojen suunnittelussa ja työelämään suuntautumisessa.  Opon kanssa voit pohtia esimerkiksi erilaisia opintoihin liittyviä haku- ja valintatilanteita.

UniSport

Tervetuloa UniSportiin! Liikunta tuo iloa ja energiaa elämään. Mietitkö, miten lisäisit liikuntaa opiskelun oheen? Tai kuinka huolehtia riittävästä palautumisesta? Entä miten on liikkuvuutesi laita?

YTHS

Painaako mieltäsi joku terveyteen liittyvä asia? Ota yhteyttä YTHS:n palveluihin. 


Starting Point of Wellbeing tarjoaa tietoa myös Nyyti ry:n ja EMY Ry:n palveluista.