På svenska | In English

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen neuvontaa ja palveluohjausta. Tälle sivulle kerätään tietoa etäohjaus- ja tukimahdollisuuksista. Toimintaa koordinoivat psykologi Sanni Saarimäki ja opinto-ohjaaja Marja Lehto. Seuraa toimintaa Telegramissa: t.me/aaltospw

Päivitetty 16.5. klo 8.50

Starting Point of Wellbeingin ajanvaraukseton päivystys
Starting Point of Wellbeing goes Co-studying -yhteisopiskelutuokio
Theses and Tomatoes yhteisopiskelutuokio opinnäytetyön tekijöille
Mindfulness-hetket maanantaisin ja torstaisin
Avoimet ovet Starting Point of Wellbeingissä
Take a break with UniSport keskiviikkoisin
Fridays with Starting Point of Wellbeing -tapahtumat perjantaisin

Yhteystiedot

Muut toimijat

Tukea ja keskusteluapua kriisitilanteissa

Starting Point of Wellbeingin ajanvaraukseton päivystys kevätlukukaudella

Starting Point of Wellbeingin päivystys jatkuu etänä ja kampuksella (Otakaari 1, huone Y199c). Starting Point of Wellbeingiin voit tulla ilman ajanvarausta, jos haluat saada neuvontaa ja ohjausta hyvinvointiisi ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Jos tämän hetkinen maailman tilanne herättää huolta ja mietit mistä voisit saada tukea, voit tulla tapaamaan psykologia tai opinto-ohjaajaa. Toimijat ovat paikalla SPW:ssa seuraavasti 27.5.2022 asti:

Etänä koko kevään ajan

Maanantai 

Tiistai 

Keskiviikko 

Torstai 

Perjantai 

9.15-9.45 Mindfulness (suomeksi)

Kesätauolla!


9.15 - 9.45  Take a Break with UniSport (4.5. saakka)

8.30 - 9.00 Mindfulness (in English, 28.4. saakka)


9 -11 Co-Studying 


10 - 11 Aallon psykologi 

10 - 12 Theses & Tomatoes 

12 - 13 Opinto-ohjaaja

10 - 11 Aallon psykologi 

10 - 11 Opinto-ohjaaja 


13 - 15 YTHS*

10 - 11 Aallon psykologi 

10 - 11 Opinto-ohjaaja 

10 - 11 Aallon psykologi 

12 - 13 Opinto-ohjaaja 

13 - 15 Aalto-papit 

10 - 11 Aallon psykologi  

10 - 11 Opinto-ohjaaja 

Etäpäivystyksen lisäksi kampuksella (Otakaari 1, huone Y199c) 

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

13 - 15 Aallon psykologit 

12 - 13 Avoimet ovet (31.5. saakka)

13 - 15 YTHS*

13 - 15 Opinto-ohjaaja 


13- 15 Fridays with Starting Point of Wellbeing (29.4. saakka)

Hyvinvointia tukevat ohjatut ryhmät ja työpajat, sekä verkkomateriaalit itseopiskeluun löytyvät omalta sivultaan.


Starting Point of Wellbeing goes Co-studying torstaisin klo 9-11 toukokuun loppuun saakka

Tarjoamme mahdollisuuden kokoontua etänä tekemään itsenäisiä opiskelujuttuja yhtä aikaa hyödyntäen Pomodoro-tekniikkaa. Tapahtumaa vetää Marja Lehto (marja.lehto(a)aalto.fi) ja Sanni Saarimäki (sanni.saarimaki(a)aalto.fi).

SPW tarjoaa mahdollisuuden kokoontua etänä tekemään itsenäisiä opiskelujuttuja yhtä aikaa hyödyntäen Pomodoro-tekniikkaa. Aloitamme opintopsykologin lyhyellä introlla ja vinkeillä tavoitteiden asettamiseen ja voit päättää oman tavoitteesi opiskelulle kyseiselle aamulle. Sen jälkeen kaikilla osallistujilla on 2 x 40 minuuttia käytettävissään itsenäiseen opiskeluun (Zoom-yhteys saa olla auki, mutta kameraa ei tarvitse pitää välttämättä päällä) ja näiden 40 minuutin ”pomodorojen” välissä on tauko, jonka aikana voi myös esittää kysymyksiä opintopsykologille tai keskustella muiden kanssa.

Kielenä on englanti, mutta osallistua saa myös suomeksi. Keskusteluun osallistuminen on aina vapaaehtoista, eli paikalle saa tulla tekemään omia opiskelujuttujaan, vaikkei jakaisi omaa tavoitettaan muille.

Milloin: Joka torstai klo 9.00-11.00 

Missä: Zoomissa https://aalto.zoom.us/j/64681021140

Millaisissa tilanteissa SPW goes Co-Studying voisi olla oikea paikka? Jos jokin näistä pätee sinuun, tervetuloa mukaan!

 • Sinun pitäisi työstää itsenäisesti opinnäytettä tai isompaa projektia (esim. kirjoittaa, käydä läpi lähteitä, yms.)
 • Sinun pitäisi tehdä itsenäisesti kurssitehtäviä (esim. essee, laskuharjoituksia, ryhmätyön omaa osuutta, jne)
 • Sinulla on rästihommia, joita jatkuvasti lykkäät, koska ei ole mitään ”pakkoa” aloittaa juuri nyt
 • Kaipaat pientä vertaispainetta saada aloitettua ja koet, että mahdollisuuksia opiskella samassa tilassa on ollut liian vähän
 • Sinun on vaikea päättää, mistä juuri nyt aloittaisit ja mikä olisi sopivan kokoinen palanen opiskelua
 • Sinun on vaikea saada opiskelua käyntiin aamuisin
 • Olet utelias tietämään millaisia vinkkejä ja ajatuksia voisi saada tällaisesta omaan opiskeluusi

Aikataulu:

To klo 9.00 Tervetuloa – opintopsykologin ohjeistus Pomodoroon ja tavoitteiden asettamiseen; mahdollisuus jakaa toisille oma opiskelutavoite

To klo 9.15-9.55  Ensimmäinen Pomodoro 40 min, itsenäistä opiskelua

To klo 9.55-10.05  Tauko, mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kysyä vinkkejä

To klo 10.05-10.45 Toinen Pomodoro 40 min, itsenäistä opiskelua

To klo 10.45-11.00 Yhteenveto, mahdollisuus jakaa miten oma tavoite onnistui ja kysyä opintopsykologin vinkkejä.

Theses & Tomatoes maanantaisin klo 10-11.30

Theses & Tomatoes

Mitä: yhteinen kirjoittamishetki 

Milloin: 17.1. alkaen maanantaisin klo 10-11:30 

Missä: Zoomissa

https://aalto.zoom.us/j/62842756249?pwd=TzZzNWNiTGtTMDdOQUtWcjR2WlVudz09 (Meeting ID: 628 4275 6249, Passcode: 820375)

Kenelle: Aalto-yliopiston perustutkinto- ja tohtoriopiskelijoille 

Tuntuuko sinusta, että et saa opinnäytettäsi työstettyä ja että olet jumissa? Onko sinulla vaikeuksia löytää rutiineja? Tai oletko epävarma mitä opinnäytteesi osaa sinun tulisi työstää seuraavaksi? Tuntuuko opinnäytetyön työstäminen sinusta yksinäiseltä työltä? Haluaisitko työstää opinnäytetyötäsi yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa?  

Jos vastasit kyllä yllä oleviin kysymyksiin, olet oikeassa paikassa. Tule mukaan kirjoittamaan ja työstämään yhdessä Zoomissa maanantaisin klo 10-11.30. 

Tämän tapahtuman tarkoitus on luoda mahdollisuuksia työskennellä ja työstää opinnäytetyötä yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Kirjoittamishetkeen ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle! Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Aallon opiskelijoille. 

Aloitamme joka maanantai klo 10:00 lyhyellä, 15-minuutin pituisella, aloitushetkellä, jossa vetäjä tai kutsuttu vieras kertoo vinkkejä eri aiheisiin liittyen (esim. tavoitteiden asettelu, ajanhallinta, akateeminen kirjoittaminen). Tämän jälkeen osallistujat saavat halutessaan jakaa oman työstämistavoitteen muille, jonka jälkeen on kaksi 30-minuutin työstämishetkeä (Pomodoroa). Näiden välissä on 10-minuutin tauko, jonka aikana voi kysyä kysymyksiä tai tehdä taukojumppaa. 

Tapahtumaa ohjaa opintopsykologi Henna Niiva (henna.niiva@aalto.fi). Tapahtuman kieli on englanti, mutta saa keskustella ja kysyä saa myös suomeksi. Keskusteluihin osallistuminen ja jakaminen on täysin vapaaehtoista – saa tulla vain työskentelemään. 

Maanantain mindfulness

Lämpimästi tervetuloa mukaan maanantaisin klo 9.15-9.45 järjestettävään mindfulness-tuokioon Zoomiin! KESÄTAUOLLA

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat. Säännöllinen mindfulness-harjoittelu auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä lisää itsetuntemusta.

Mindfulness-tuokiot koostuvat muutamasta harjoituksesta, joita ohjaa Aallon opintopsykologi Sanni Saarimäki. Tuokio on suunnattu Aallon perustutkinto-opiskelijoille ja opiskeluelämän tueksi, mutta myös tohtoriopiskelijat ja henkilökunnan jäsenet saavat osallistua.

Sinun ei tarvitse muuta kuin saapua paikalle Zoomiin hiukan ennen tuokion alkua (varmistathan, että mikkisi on poissa päältä ja että olet itse rauhallisessa paikassa). Halutessasi voit osallistua kaikkiin tai vain yksittäisiin mindfulness-tuokioihin. Sinulta ei edellytä mitään ennakkotietoja mindfulnessista. Tuokion lopussa on mahdollista halutessaan keskustella chatissa ohjaajan kanssa.

Ajankohta: KESÄTAUOLLA, JATKUU SYKSYLLÄ

Kieli: suomi

Lisätietoa mindfulnessista

Thursday Mindfulness huhtikuun loppuun saakka

Mindfulness is about being consciously and non-judgementally in the present moment.  A goal is to keep your attention on the present moment and only observe, without assessing or criticising it. Without taking ‘time outs’, we never get a hold of ourselves or our feelings.

In mindfulness exercises, one tries to focus on specific point (for example, one’s own breathing). You are likely to notice that when you do exercises your mind tends to wander to other things. Whenever you notice your concentration going elsewhere, gently lead it back to the exercise. Being consciously present is just that: being aware that your awareness wanders!

These mindfulness-sessions consist of a few exercises guided by Aalto's study psychologist Sanni Saarimäki. The session is aimed at bachelor, master and PhD -students, and to support study-wellbeing, but Aalto-staff members are also allowed to participate.

All you have to do is to arrive at Zoom just before the start of the session (make sure your mic is off and you are in a quiet place). You are not required to have any prior knowledge of mindfulness. At the end of the session, it is possible to chat with the instructor if you wish.

Time: During spring semester 2022 (until the end of April) on Thursdays from 8.30-9.00 (in English).


Avoimet ovet tiistaisin klo 12 - 13 

Avoimet ovet Starting Point of Wellbeingissä  (Y199c, Otakaari 1) tiistaisin klo 12 - 13 24.5. saakka. Avoimissa ovissa on tarjolla kahvia ja tietoa SPW:n palveluista, tervetuloa tutustumaan! 

Take a break with UniSport keskiviikkoisin

Keskiviikkoisin klo 9.15 - 9.45 Zoomissa, liity mukaan: https://aalto.zoom.us/j/61314799017

Tule aloittamaan aamusi UniSportin kanssa, voit voittaa UniSportin kausikortin!

Tuokio sisältää taukojumpan ja vaihtuvat vinkit opiskelupäivän tauottamiseen liikettä lisäämällä. Lisäksi voit jäädä keskustelemaan asiantuntijan kanssa sekä kysyä tauottamisesta ja liikkumiseen liittyvistä asioita kuten
- liikkumisen aloittamisesta,
- sinulle sopivista liikuntamuodoista, sekä
- UniSportissa treenaamisesta

Tapahtuma on suomeksi mutta myös englanniksi voi osallistua.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 1kk kausikortti joka kalenterikuukausi. Jokainen osallistuminen on arpa, eli jos osallistut joka kerta, on paremmat mahdollisuudet voittaa.

UniSportin videotunnit kausikortilla

Ohjeita treenaamiseen UniSportilla

Huolettomat hartiat 15min taukojumppa livestreamattuna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin + sivulta löytyvät tallenteet: Huolettomat hartiat | UniSport

Break Pro taukoliikunta-ohjelman, jonka opiskelijat voivat ladata koneelle ja ajastaa tauottamaan päivää.
https://www.aalto.fi/fi/palvelut/break-pro-taukoliikuntaohjelma

Tämän lisäksi nettisivujen artikkeleissa annetaan paljon vinkkejä hyvinvointiin ja kannustetaan liikunnalliseen elämäntapaan, mm. liikunnan aloittamiseen, arkiliikunnan lisäämiseen, ulkoiluun, palautumiseen jne.
Artikkelit | UniSport

Myös somekanavissa on paljon asiaa hyvinvoinnista ja liikunnan vaikutuksista terveyteen. Huhtikuussa yhtenä teemana nostetaan esiin enemmänkin opiskelijoiden mielenterveyteen liittyviä asioita.
Instagram: https://www.instagram.com/unisportfi/
Facebook: UniSport (Helsinki, Espoo) - Home | Facebook

Fridays with Starting Point of Wellbeing 

Starting Point of Wellbeing järjestää vaihtuvaa ohjelmaa kampuksella (Otakaari 1, huone Y199c) perjantaisin 4.3.-29.4. klo 13 - 15.


Pohditko pääaineen valintaa, alanvaihtoa, vaihtoon lähtöä tai muuta itsellesi tärkeää päätöstä? Haluaisitko oppia konkreettisia työkaluja itsellesi sopivien valintojen tekemiseen, niin opintojen kuin muunkin elämän kannalta? Tule kanssamme perjantaina 4.3. drop-in työpajaan juomaan kahvia/teetä ja pohtimaan hyvien valintojen tekemistä helppojen yksilöharjoitusten kautta. Voit käydä vain noutamassa harjoitukset sisältävän työkirjan, jäädä paikan päälle tekemään harjoituksia tai vaihtamaan ajatuksia aiheesta kanssamme. Jos ilmoitat etukäteen paikalle tulostasi webropol-lomakkeella, voimme tulostaa sinulle valmiiksi harjoitukset sisältävän työkirjan suomeksi tai englanniksi. Voit myös tulla piipahtamaan paikalla ilmoittautumatta, jolloin saat työkirjan sähköisenä versiona 😊

MISSÄ? Starting Point of Wellbeing –huone Y199c (Otakaari 1, Y-siipi)

MILLOIN? Perjantaina 4.3.2022 klo 13:00-15:00

KUKA? Ohjaajina Aallon opintopsykologiharjoittelijat Meeri Anttila ja Mona Ahponen

ILMOITTAUDU keskiviikkoon 2.3.2022 mennessä webropol-lomakkeen kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/AA07B643C2BF6B75

Tule juomaan kuppi kuumaa ja tapaamaan muita opiskelijoita sekä Aallon hyvinvointipalveluiden henkilökuntaa SPW:n tiloihin! Iltapäivän aikana on mahdollisuus jutella, hengähtää arjen keskellä sekä esimerkiksi saada lisätietoa Aallon hyvinvointipalveluista. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai vain piipahtamaan! Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä syötävää. Lisäksi klo 14.30-15.00 on mahdollisuus osallistua ohjattuun mindfulness-harjoitukseen.

Tule juomaan kuppi kuumaa ja tapaamaan muita opiskelijoita sekä Aallon hyvinvointipalveluiden henkilökuntaa SPW:n tiloihin! Iltapäivän aikana on mahdollisuus jutella, hengähtää arjen keskellä sekä esimerkiksi saada lisätietoa Aallon hyvinvointipalveluista. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai vain piipahtamaan! Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä syötävää. 

Haluaisitko tavata uusia ihmisiä, tutustua paremmin opiskelijatovereihisi tai oppia verkostoitumista ilman nettiä ja näyttöjä? Tule drop-in työpajaamme juomaan kahvia/teetä ja jakamaan ajatuksia ihmisten kohtaamisesta ja verkostoitumisesta kasvokkain, pitkän etäopiskeluajan jälkeen. Jaetaan yhdessä ideoita yhteyden ja yhteisöllisyyden rakentamisesta ja kehitetään näihin teemoihin luovia ratkaisuja, samalla tavaten uusia ihmisiä ja vieden ideoitamme käytäntöön workshopin aikana. Ilmoittaudu etukäteen varmistaaksesi paikkasi workshopissa ja ilmesty paikalle klo 13:00-15:00 välillä liittymään keskusteluun! 😊 Workshop järjestetään englanniksi.

MISSÄ? Starting Point of Wellness huoneessa Y199c (Otakaari 1, Y-Siipi)

MILLOIN? Perjantaina, 25.3.2022 klo 13:00-15:00

ILMOITTAUDU NYT webropol-linkin kautta varmistaaksesi paikkasi: https://link.webropol.com/s/ConnectingIRL

LISÄTIETOJA sähköpostitse opintopsykologiharjoittelijalta meeri.anttila@aalto.fi

Tule juomaan kuppi kuumaa ja tapaamaan muita opiskelijoita sekä Aallon hyvinvointipalveluiden henkilökuntaa SPW:n tiloihin! Iltapäivän aikana on mahdollisuus jutella, hengähtää arjen keskellä sekä esimerkiksi saada lisätietoa Aallon hyvinvointipalveluista. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai vain piipahtamaan! Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä syötävää. Lisäksi klo 14.30-15.00 on mahdollisuus osallistua ohjattuun mindfulness-harjoitukseen.

Tule juomaan kuppi kuumaa ja tapaamaan muita opiskelijoita sekä Aallon hyvinvointipalveluiden henkilökuntaa SPW:n tiloihin! Iltapäivän aikana on mahdollisuus jutella, hengähtää arjen keskellä sekä esimerkiksi saada lisätietoa Aallon hyvinvointipalveluista. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai vain piipahtamaan! Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä syötävää.

Liikettä ja pysähtymistä – rento workshop opiskelijoille 

Starting Point of Wellbeing järjestää pe 22.4 klo 13.15-15.00 työpajan, johon voit tulla hengähtämään viikon päätteeksi. Tarjoamme hetken aikaa itselle rennon liikkeen, hengityksen avulla, läsnäoloon keskittyen. Tule sellaisena kuin olet. Luvassa ei ole suorittamista vaan rentoa tekemistä ilman osaamisvaatimuksia. Ei vaadi aiempaa kokemusta mindfulnessista tai liikkeen hyödyntämisestä rentoutumisen tukena.  

Työpajan vetävät Aallon psykologit Sanni Saarimäki ja Paula Sjöblom. Kielenä suomi. Ennakkoilmoittautuminen viim. 20.4 seuraavan lomakkeen kautta: https://link.webropol.com/s/liike2022 

 

Lisätietoja Sannilta sanni.saarimaki@aalto.fi 

Tule mukaan Starting Point of Wellbeingin ja Mental Health Advocacy Associationin perjantaikävelylle Otaniemen maisemiin. SPW:n tiloissa (huone Y199c, Otakaari 1) tarjolla kahvia ja simaa klo 13 alkaen, lähtö kävelylle noin klo 13.30. Luvassa rentoa yhdessäoloa ja luonnossa nauttimista. Tervetuloa!

Starting Point of Wellbeingin yhteystiedot

Starting Point of Wellbeingin toimintaa koordinoivat opintopsykologi Sanni Saarimäki (sanni.saarimaki[a]aalto.fi) ja opinto-ohjaaja Marja Lehto (marja.lehto[a]aalto.fi).

Kampus: Kandidaattikeskus, Otakaari 1, huone Y199c. Tila on avoinna aikataulun mukaan.

Telegram: t.me/aaltospw

Aallon hyvinvointitpimijoiden instagram: www.instagram.com/aaltowellbeing

Aallon opinto- ja uraohjauspsykologit

Aallon psykologien Starting Point of Wellbeing -neuvonta joka arkipäivä ma-pe klo 10.00-11.00 etänä Ninchat-palvelussa. Kampuspäivystys huoneessa Y199c (Otakaari 1) maanantaisin klo 13 - 15.

Aallon psykologin kanssa voit miettiä, mitä tehdä kun opinnot tai uranäkymät tökkivät. Ehkä ajanhallinta, sopiva opiskelutapa tai motivaatio on kateissa, koet opiskelustressiä tai -jännitystä, tai et meinaa jaksaa? Voi tulla juttelemaan myös, jos olet palaamassa opintoihin tauon jälkeen, haluaisit tukea elämäntilanteen tai terveydentilan vaikuttaessa opintoihin, tai jos tulevaisuus ja työelämä mietityttävät.

Aallon psykologit SPW:ssä voivat auttaa, esimerkiksi jos pohdit mistä ja milloin kannattaisi lähteä hakemaan tukea hyvinvoinnin ja/tai opiskelun haasteisiin tai olet miettinyt kannattaisiko sinun varata aika Aallon psykologille.

Etäneuvontaan pääset tämän sivun kautta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/psykologien-palveluneuvonta

Podcastissa psykologit miettivät ajankohtaisia hyvinvointiin liittyviä teemoja kuten sitä, miten saisi etäopiskelun sujumaan paremmin, sekä yleisiä ohjauksessa vastaan tulevia aiheita kuten motivaation löytämistä, itsensä johtamista tai stressinhallintaa. Kuulet myös miten Aallon opiskelijapalveluiden psykologit huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan.

Podcast sopii sinulle, jos olet kiinnostunut opiskeluun ja hyvinvointiin liittyvistä psykologian teemoista. Podcast on suunnattu Aallon opiskelijoille ja työntekijöille.
https://www.aalto.fi/fi/podcastit/paras-hetki-paivassa-podcastit

Aallon englanninkielinen psykologipodcast The Best Thing Today löytyy täältä: https://www.aalto.fi/en/podcasts/the-best-thing-today-podcast-series

Podcastit löytyvät myös Spotifysta sekä Applen ja Googlen podcasteista.


Opinto- ja uraohjauspsykologit auttavat ja tukevat opiskeluun ja urasuunnitteluun liittyvissä haasteissa ja tarjoavat tukea myös etäopiskeluun ja vallitsevan maailmanlaajuisen pandemian mahdollisesti herättämiin tunteisiin ajanvarauksella. Aallon psykologit palvelevat ja ohjaavat opiskelijoita tällä hetkellä pääosin etänä. Mikäli tarvitset kasvokkaista palvelua, ilmoita tästä yhteydenotossa. Lue lisää Psykologipalvelut opiskelijoille.

Opinto- ja uraohjauspsykologipalvelu on saatavilla kaikille Aalto-yliopiston perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille.

Aallon opinto-ohjaajat

Opinto-ohjaajien Starting Point of Wellbeing -neuvonta Zoomissa joka arkipäivä: maanantaisin ja torstaisin klo 12 - 13, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10 - 11. Lisäksi kampuspäivystys keskiviikkoisin klo 13 - 15 huoneessa Y199c (Otakaari 1).

Opinto-ohjaaja voi auttaa, kun

 • mietit, oletko oikealla alalla
 • pohdit, mitä haluaisit tehdä, mistä olet kiinnostunut tai haluat kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja
 • haluat selkeyttää tavoitteitasi opintojen tai työelämän suhteen

Opinto-ohjaajan kanssa voit pohtia opiskeluun ja tulevaisuudensuunnitelmiin liittyviä kysymyksiä, saada tukea tilanteesi jäsentämiseen sekä apua opintojen suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen.  Opinto-ohjaaja voi auttaa myös tilanteissa, joissa haluat keskustella opinnoistasi jonkun kanssa, etkä tiedä keneen ottaisit yhteyttä.

 1. Huomiothan, että palvelu on auki tiettyinä ajankohtina. Kirjaudu ensin Aallon Zoom-sovellukseen: https://aalto.zoom.us/join. Kirjoita kohtaan ”Meeting ID” numerosarja 67787552465 ja paina ”Join”-painiketta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suoraa linkkiä: https://aalto.zoom.us/s/67787552465.
 2. Ohjaudut automaattisesti odotushuoneeseen (”Waiting room”). Saatat joutua odottamaan hetken, jotta huone vapautuu. Palvelemme saapumisjärjestyksessä. Huomiothan, että jos poistut odotushuoneesta (esim. sulkemalla Zoomin) ennen pääsyä Zoom-huoneeseen, menetät sen hetkisen jonotuspaikkasi.
 3. Kun pääset Zoom-huoneeseen, avaathan mikkisi ja kameran, sekä tarkistat, että nimesi on näkyvissä Zoomissa. Keskustelu on luottamuksellinen, eikä sitä nauhoiteta. Keskustelun kesto on n. 15 minuuttia.

Jos putoat teknisten ongelmien takia Zoomista kesken keskustelun, opo odottaa sinua takaisin hetken aikaa, mutta ottaa sen jälkeen jonosta seuraavaan, jos et ole saapunut uudelleen odotushuoneeseen. Jos tekniset ongelmat jatkuvat tai et jostain syystä pääse ollenkaan Zoomiin, voit ottaa yhteyttä marja.lehto@aalto.fi.

Opinto-ohjaajaa on mahdollista tavata myös erillisellä ajanvarauksella, ota yhteyttä niin kartoitetaan tilannettasi ja ohjaustarvettasi tarkemmin.

Opinto-ohjaajat:
Marja Lehto / marja.lehto@aalto.fi / 050 352 1441 / TG @marjalehto
Pia Rydestedt /  pia.rydestedt@aalto.fi / 050 560 8378/ WhatsApp / TG @piarydestedt

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat voivat varata ajan myös Tuuli Asunmaalle. Varaa aika Vihdassa

Aalto-papit

Opinnot ovat vaativa rasti ja onhan elämässä paljon muutakin kuin opinnot! Aalto-papit tarjoavat keskusteluapua kaikille riippumatta vakaumuksesta tai taustasta. Työtä määrittää läsnäolo, kuunteleminen ja ehdoton vaitiolovelvollisuus. Haluamme tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tule tutustumaan!

Aalto-pappien Starting Point of Wellbeing -neuvonta torstaisin klo 13-15 loppukevään ajan Zoomissa.

Pääset liittymään linkistä: https://aalto.zoom.us/j/61793370694

 1. Ohjaudut automaattisesti odotushuoneeseen (”Waiting room”). Saatat joutua odottamaan hetken, jotta huone vapautuu. Palvelemme saapumisjärjestyksessä. Huomiothan, että jos poistut odotushuoneesta (esim. sulkemalla Zoomin) ennen pääsyä Zoom-huoneeseen, menetät sen hetkisen jonotuspaikkasi.
 2. Kun pääset Zoom-huoneeseen, avaathan mikkisi ja kameran, sekä tarkistat, että nimesi on näkyvissä Zoomissa. Keskustelu on luottamuksellinen, eikä sitä nauhoiteta.


anu.morikawa@evl.fi, 050 4644375

Toimeentulo- ja talousvaikeuksissa voit pyytää neuvoa ja apua Tapiolan seurakunnan diakoneilta päivystyspuhelimen kautta ma-to klo 9-15 p. 09 8050 4400.

YTHS

YTHS:n Starting Point of Wellbeing -neuvonta tiistaisin klo 13.00-15.00 joka Zoomissa ja kampuksella (Otakaari 1, huone Y199c) seuraavasti:

*YTHS:n terveydenhoitajan tapaat kampuksella tiistaisin 5.4., 19.4. ja 10.5. ja Zoomissa 29.3., 26.4., 3.5 ja 24.5.

Tule tapaamaan YTHS:n terveydenhoitajaa! Tarjoamme matalan kynnyksen terveysneuvontaa ja palveluohjausta. Voit tulla juttelemaan terveydenhoitajan kanssa terveyteesi tai esimerkiksi opiskeluterveydenhuollon palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Terveydenhoitaja voi esimerkiksi antaa sinulle yleistä terveysneuvontaa tai kertoa YTHS:n tai muiden paikallisten toimijoiden tarjoamista terveys- ja hyvinvointipalveluista. Huomioithan kuitenkin, että emme tee hoidollisia tutkimuksia, vastaanottoajanvarauksia tai esimerkiksi potilasasiakirjamerkintöjä Starting Point of Wellbeing -neuvonnassa.

Ajanvarauksiisi liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä suoraan YTHS:ään puhelimitse (yleis- ja mielenterveys p. 046 7101073 ja suunterveys p. 046 7101085).

 1. Huomiothan, että palvelu on auki tiettyinä ajankohtina. Kirjaudu ensin Aallon Zoom-sovellukseen: https://aalto.zoom.us/join. Kirjoita kohtaan ”Meeting ID” numerosarja 68260355026  ja paina ”Join”-painiketta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suoraa linkkiä: https://aalto.zoom.us/j/68260355026
 2. Ohjaudut automaattisesti odotushuoneeseen (”Waiting room”). Saatat joutua odottamaan hetken, jotta huone vapautuu. Palvelemme saapumisjärjestyksessä. Huomiothan, että jos poistut odotushuoneesta (esim. sulkemalla Zoomin) ennen pääsyä Zoom-huoneeseen, menetät sen hetkisen jonotuspaikkasi.
 3. Kun pääset Zoom-huoneeseen, avaathan mikkisi ja kameran, sekä tarkistat, että nimesi on näkyvissä Zoomissa. Keskustelu on luottamuksellinen, eikä sitä nauhoiteta. Keskustelun kesto on n. 15 minuuttia.

  Jos putoat teknisten ongelmien takia Zoomista kesken keskustelun, terveydenhoitaja odottaa sinua takaisin hetken aikaa, mutta ottaa sen jälkeen jonosta seuraavaan, jos et ole saapunut uudelleen odotushuoneeseen. 

Nyyti ry

Kun kaipaat tukea, apua on saatavilla!

Nyyti Chat - Nyytin ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä.


Espoon Mielenterveys EMY ry

Tutustu EMY:n toimintaan täällä

Tukea ja keskusteluapua kriisitilanteissa

Aalto-pappien puoleen voit kääntyä surussa, oli kyse sitten henkilökohtaisesta, omaan elämään liittyvästä asiasta tai yhteisöä laajemmin koskettavasta kriisistä. Aalto-papit ovat kaikkien Aalto-yhteisön jäsenten käytettävissä uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta.

Mieli Suomen Mielenterveys ry

HelsinkiMission Nuorten kriisipiste 

 • Keskustelu- ja kriisiapua alle 29-vuotiaille
 • Apua yksinäisyyteen
 • Tukihenkilötoimintaa