Uutiskirje 1-2016

Tutkinnonuudistus – ketä se koskee?

Opiskeletko vielä vanhan, moduulimuotoisen tutkintorakenteen (tutkintosääntö 2005) mukaan? Jos olet aloittanut opintosi ennen vuotta 2012 etkä ole siirtynyt uuteen, syksyllä 2013 alkaneeseen kandi- tai syksyllä 2015 alkaneeseen maisteriohjelmaan, opiskelet todennäköisesti vanhan rakenteen mukaisesti. Jos et ole varma, minkä rakenteen mukainen opinto-oikeus sinulla on tai tarvitset apua opintosuunnitelmasi läpikäymisessä, ota yhteyttä tietotekniikan opintopalveluihin.

Muistathan, että tämä kevätlukukausi on viimeinen ajankohta suorittaa loppuun sekä moduulimuotoisen kandi- että DI-tutkinnon kurssit. Siirtymäaika vanhan rakenteen mukaiselle tutkinnolle päättyy ensi syksynä 31.10.2016, jolloin koko vanhan rakenteen mukaisen kanditutkinnon ja DI-tutkinnon kurssien on oltava valmiina. Kaikki vanhassa tutkintorakenteessa opiskelevat siirretään automaattisesti uuteen tutkintorakenteeseen 1.11.2016. POIKKEUS: Jos vanhan rakenteen mukaisen DI-tutkinnon kaikki kurssit on suoritettu ja vain DI-työ puuttuu, opiskelija voi valmistua suoritetuilla opinnoilla uudesta DI-ohjelmasta tekemällä vain puuttuvan diplomityön ja kypsyysnäytteen 31.12.2017 mennessä.

Käytännössä vanhan tutkintorakenteen mukaisia, kokonaisia kursseja ei ehdi enää ensi syksynä suorittaa, joten huolehdi, että kurssit tulevat käytyä tänä keväänä.

Jos siis moduulimuotoinen kanditutkintosi on kesken huolehdi, että

-          priorisoit tänä keväänä ehdottomasti kanditutkintosi kursseja ja suoritat ensisijaisesti ne loppuun, jos et ehdi saada sekä vanhan rakenteen mukaisia kandi- että DI-tutkintosi kursseja valmiiksi kevään aikana.

-          valmistut tekniikan kandidaatiksi aivan viimeistään 31.10.2016. Tutkintotodistusta on haettava viimeistään 10.10.2016 mutta hae todistusta heti, kun kandiopintosi ovat kasassa. Aikataulut löydät Intosta. Vanhan kanditutkinnon suorittamisen jälkeen voit jatkaa opintojasi uudessa DI-ohjelmassa. Siirtoa haetaan kandiksi valmistumisen yhteydessä vastaamalla todistushakemuksessa olevaan kysymykseen DI-tutkintoon jatkamisesta.

Jos moduulimuotoinen DI-tutkintosi on kesken huolehdi, että

-          opintosuunnitelmasi on ajan tasalla ja  tiedät, mitä tutkinnostasi vielä puuttuu

-          saat viimeiset kurssit valmiiksi tämän kevään aikana

Jos et ehdi saada vanhan rakenteen mukaista tutkintoasi valmiiksi ennen siirtymäajan päättymistä, sinut siirretään 1.11. uuteen tutkintorakenteeseen. Huomaathan, että tällöin sinun täytyy tehdä uuden tutkintorakenteen mukainen HOPS, jonka yhteydessä tarkastetaan, mitä uuden rakenteen mukaisia kursseja tutkinnostasi vielä puuttuu. Uuteen tutkintorakenteeseen ei pääsääntöisesti voi sisällyttää yli 7 vuotta vanhoja opintoja. Lisätietoja löydät Tutkinnonuudistus-sivuilta.

Valmistuminen keväällä 2016

Keväällä 2016 valmistuva: tarkista kevään valmistumisaikataulut hyvissä ajoin! Huomaa, että kevään viimeinen valmistumispäivä on 17.6. Diplomi-insinööriksi valmistuvat löytävät tarkemmat tiedot täältä.

Puuttuuko kanditutkinnostasi vielä ruotsi?

Aiotko valmistua kandiksi vanhan, moduulimuotoisen rakenteen mukaan ennen siirtymäajan päättymistä 31.10.2016 (ks. kohta Tutkinnonuudistus – ketä se koskee)? Puuttuuko tutkinnostasi vielä ruotsi? Käytä tilaisuus hyväksesi ja ilmoittaudu 29.2. alkavalle ruotsin kurssille nyt!

LC-5411, Tekniikan alan ruotsia perusteellisesti - H13 (4 op)
Aika: 29.2-25.5.2016, ma & ke klo 16.00-17.30

MyCourses: https://mycourses.aalto.fi/course/info.php?id=11649

Kurssi on suunnattu opiskelijoille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ruotsin opinnoissa ja saivat ruotsin lähtötasotestistä noin 16–24 pistettä. Lähtötasotestin pääsee tekemään Weboodissa ruotsin kurssin sivulla. Siellä pääset myös ilmoittautumaan kurssille.

Maksimiosallistujamäärä on 25. Etusijalla ne SCI:n opiskelijat, jotka valmistuvat ennen tutkintosäännön siirtymäajan päättymistä 31.10.2016 mennessä. Huomaa, että voit ilmoittautua myös muihin ruotsin ryhmiin. Mikäli ryhmä ei täyty sen ensisijaisella kohderyhmällä, muut ilmoittautuneet saavat paikan oodissa ilmoitetun järjestyksen mukaisesti.

Opettaja järjestää kurssin jälkeen toisen kotimaisen kielen kokeet: Kie-98.5001 kirjallinen koe ja Kie-98.5002 suullinen koe.

Broaden your Horizon - Hae vaihto-opiskelemaan lukuvuodeksi 2016-17!

Vaihto-opiskelun hakuaika lukuvuoden 2016-17 paikoille alkaa 1.2. ja päättyy 1.3.2016. Haettavissa on kaikki paikat lukuvuodelle 2016-17 paitsi Japanin ja Yhdysvaltojen (joiden hakuaika oli marraskuussa). Aloita tutustuminen vaihtokohteisiin ja hakuehtoihin vaihto-opiskelun Into-sivuilta https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Vaihto-opiskelu. Voit myös varata halutessasi vastaanottoajan perustieteiden korkeakoulun vaihto-opintojen suunnittelijalta Mari Dagnallilta, niin voitte katsoa juuri sinulle parhaan ratkaisun ja ajankohdan vaihdolle. Marin tavoitat mari.dagnall@aalto.fi tai työhuoneesta T-talolta, Konemiehentie 2, huone 225.

Miksi lähteä vaihtoon? Katso vaikka, mitä joulukuussa Aallossa vierailleet Madventuresin Riku ja Tunna ovat mieltä asiasta: http://www.aalto.fi/en/about/otaniemistories/index/25_riku_rantala_tunna_milonoff/  ja http://www.aalto.fi/fi/current/news/2015-12-09-002/

Kiinnostavatko korkeatasoiset, englanninkieliset opinnot ja kansainvälinen ympäristö Ranskan Rivieralla?

Ranskalaisen maineikkaan Eurecomin edustajat vierailevat Otaniemessä ti-ke 26.-27.1. Eurecom tarjoaa erityisesti tietotekniikan opiskelijoille sopivia, englanninkielisiä vaihto-opintokokonaisuuksia (nk. Study track –paketteja), jotka sopivat erittäin helposti Aallossa suoritettavaan tutkintoon. Voit käydä kuuntelemassa Eurecom-esittelyn ja heidän opintotarjonnasta muutaman luennon yhteydessä keskiviikkona 27.1. aamupäivästä. Katso lisätiedot Inton Ajankohtaisista https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=19830467.

Haluaisitko suorittaa yksittäisiä kursseja BIZissä tai ARTSissa?

Hae yksittäisille, IV ja V periodissa järjestettäville Kauppakorkeakoulun tai Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kursseille sisäisen liikkuvuuden haussa 1.2.-15.2.2016. Lisätietoja ja tarjolla olevat kurssit löydät sivuaineoppaasta.

Tule tutustumaan Aallossa tarjolla oleviin sivuaineisiin sivuainemessuille 10.3.!

Aalto-yliopiston sivuainemessut järjestetään torstaina 10.3. klo 10-15 Otakaari 1 Hub-tilassa. Messuilla esitellään koko yliopiston sivuainetarjontaa ständeillä ja lyhyissä infoissa. Tarkempi ohjelma julkaistaan helmikuun aikana, joten seuraa Intoa!

Tarvitsetko tukea tieteelliseen kirjoittamiseen englanniksi?

Hylättiinkö artikkelisi kielen takia? Tai ehkä koet kirjoittamisen yksinäisenä touhuna? Tai haluatko tietää, jos ja miten kirjoittamistasi voi saada parannettua?

Kielikeskuksen Writing Clinic tarjoa ilmaisia englannin kirjoittamisen konsultaatioita lukuvuoden aikana (kuusi kertaa lukuvuodessa) Aallon maisteri- ja jatko-opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Löydät lisää infoa sekä voit varata ajan osoitteessa https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=405.

Apua kesätyön hakuun Aalto CareerWebistä

Kiinnostaisiko harjoittelu esimerkiksi julkisella sektorilla tai Cernissä kesällä 2016? Näistä ja monista muista työ- ja harjoittelupaikoista löydät ajankohtaista tietoa Aalto CareerWebistä. Sekä vanhan että uuden tutkintorakenteen mukaisiin vapaasti valittaviin opintoihin voi sisällyttää opintopisteitä työharjoittelusta. Lisätietoja harjoittelun sisällyttämisestä uuden tutkintorakenteen mukaisiin opintoihin löydät täältä. Vanhan moduulimuotoisen tutkinnon valmiiksi saavat ja sinne harjoittelua sisällyttävät löytävät ohjeet täältä.

Opintopalveluiden uudet aukioloajat 25.1.2016 alkaen

Perustieteiden korkeakoulun opintopalvelut palvelevat TUAS-talossa, Tietotekniikan talossa ja Otakaari 1:ssä 25.1.2016 alkaen maanantaista torstaihin klo 9.30–11.00 ja klo 12.00–14.00. Näinä aikoina paikalla on aina joku antamassa opiskelu- ja läsnäolotodistuksia, vastaanottamassa lomakkeita ja kansitettuja diplomitöitä ja antamassa yleistä opintoneuvontaa. HUOM! Mikäli sinulla on omiin opintoihisi liittyviä laajempia kysymyksiä, liittyen esim. HOPSiin, hyväksilukuasioihin tai vaihto-opintoihin, kannattaa sopia tapaaminen etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse oman pääaineesi opintosihteerin tai suunnittelijan kanssa. Yhteystiedot löydät Intosta

Opintosuoritusotteita ja läsnäolotodistuksia saa Starting Pointista (Otakaari 1, huone Y199), sekä tietotekniikan talossa huoneista C211-C214, TUAS-talossa huoneista 1157 ja 1161 ja Otakaari 1:ssä huoneesta H209a. Otteen ja läsnäolotodistuksen voit hakea mistä tahansa yllä olevista pisteistä.