Uutiskirje 2-2015

1. Opetussuunnitelmat ja kurssitiedot

Perustieteiden akateeminen komitea on hyväksynyt ohjelmien opetussuunnitelmat ja laitosten kurssit lukuvuodelle 2015–2016 kokouksissaan 10.3.2015 ja 26.5.2015. Opetussuunnitelmat julkaistaan ohjelmakohtaisissa opinto-oppaissa osoitteessa http://studyguides.aalto.fi/ viimeistään elokuun alussa. Uusien ohjelmien myötä tietotekniikan koulutusohjelman diplomi-insinöörin tutkinnon opinto-opasta ei enää päivitetä vaan viimeinen voimassaoleva opinto-opas on lukuvuoden 2014-2015 opas. Uuden tietotekniikan kandidaatin tutkinnon sisällöt löytyvät teknistieteellisen kandidaattiohjelman opinto-oppaasta ja uuden maisteriohjelman sisällöt Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences -ohjelman oppaasta. Vuosien 2005-2014 opinto-oppaiden mukaan voi opiskella tutkinnonuudistuksen siirtymäajan päättymiseen 31.10.2016 asti.

Opinto-opassivulta löytyy myös sivuaineopas.

Kurssitiedot julkaistaan WebOodissa kesäkuussa. Kurssien kotisivut, aikataulut, materiaalit, työtilat ja uutiset löytyvät jatkossa Nopan korvaavasta MyCoursesista https://mycourses.aalto.fi/. MyCourses otetaan käyttöön 1.8.2015.

Koulun vahvistetut kurssitiedot on koottu Intoon osoitteeseen Kurssitarjonta lukuvuonna 2015-2016

Luku- ja tenttijärjestykset julkaistaan kesäkuun toisella viikolla Intossa osoitteessa https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=3769703. WebOodissa tiedot julkaistaan 1.8.2015, paitsi elokuun tenttijärjestystiedot julkaistaan WebOodissa jo kesäkuun lopussa.

2. MyCourses korvaa Nopan 1.8.2015

Nopan, Moodlen ja Optiman korvaava oppimisympäristö MyCourses https://mycourses.aalto.fi/ otetaan käyttöön 1.8.2015 alkaen. Jatkossa kurssien kotisivut, aikataulut, materiaalit, työtilat ja uutiset löytyvät MyCoursesista. Kursseille ja tentteihin ilmoittaudutaan edelleen WebOodissa, mistä löytyvät myös kurssikuvaukset ja vastuuopettajat. Lisätietoja https://wiki.aalto.fi/display/OPIT/MyCourses

3. Ajankohtaista tutkinnonuudistuksesta

Uusien maisteriohjelmien opetussuunnitelmat on hyväksytty kevään aikana. Lopulliset versiot julkaistaan ohjelmien opinto-oppaissa, jotka löytyvät opinto-opassivulta http://studyguides.aalto.fi/. Uusimpaan teknistieteellisen kandidaattiohjelman opinto-oppaaseen lisätään myös tarkemmat tiedot siitä, mihin ohjelmiin opiskelija voi hakeutua kandidaatin tutkinnon suoritettuaan ja mahdolliset kynnysehdot. Väylät maisteriohjelmiin tulevat löytymään myös Intosta osoitteesta https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Kandidaattiohjelmasta+DI-ohjelmaan (HUOM! Tällä hetkellä vanhentuneet tiedot). Nämä ohjeet koskevat myös aiemmin aloittaneita opiskelijoita. Maisteriohjelma valitaan kandidaatin tutkinnon todistushakemuksen yhteydessä. Valittua ohjelmaa ei voi myöhemmin enää vaihtaa. Kaikki tutkinnonuudistuksen ajankohtaiset asiat on koottu Intoon sivulle https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Tutkinnonuudistus

4. Oppimispalvelujen kesäaukioloajat

Opintosihteeri Paula Nyman lomalla: 1.-5.6., 23.6.-3.7. ja 20.7.-7.8.
Opintokoordinaattori Päivi Koivunen lomalla: 29.6.-31.7.
Suunnittelija Elsa Kivi-Koskinen lomalla: 29.6.-31.7 ja äitiysvapaalla 20.8. alkaen, sijainen ilmoitetaan myöhemmin

Opiskelijapalvelut (opintorekisteriotteet, läsnäolotodistukset, ilmoittautuminen, yleisneuvonta) palvelee koko kesän osoitteessa opiskelijapalvelut(at)aalto.fi ja 050 361 6443 (ei viikolla 30).

5. Vaikuta T-talon tiloihin vastaamalla lyhyeen kyselyyn!

Updated T-Bridge
We need your help! The Bridges in the T-Building are being refurbished. We want to make them similar to the Greenhouse Library.  But we need your help to tell us what works and what doesn't. Please help by filling out this questionnaire: http://bit.ly/1EDXWhz If you have time please also contact us to help prototype the new bridge spaces.
David McGookin (@aalto.fi)
Petteri Kaski (@aalto.fi)
Valeria Gryada (@aalto.fi)
Miki Sirola (@aalto.fi)

6. Hyvää kesää!

Tietotekniikan oppimispalvelut toivottaa kaikille opiskelijoille hyvää ja rentouttavaa kesää ja kiittää kuluneesta lukuvuodesta.