Uutiskirje 4-2015

Nyt on aika suunnitella kevään opintoja!

Ilmoittautuminen 3. periodin kursseille alkaa pääsääntöisesti maanantaina 7.12. Tarkistathan kuitenkin kurssikohtaiset ilmoittautumisajat Weboodista! Tietoa kevään kurssitarjonnasta löydät opinto-oppaista: http://studyguides.aalto.fi/.

Kielikeskuksen opetustarjonnan löydät täältä: https://into.aalto.fi/display/filc/Opetus. Huomaathan, että japanin opettaja on jäämässä eläkkeelle kevään 2016 jälkeen eikä japanin kielen opetus todennäköisesti jatku enää Aallossa ensi lukuvuonna. Jos siis olet aikeissa suorittaa japanin kursseja, se kannattaa tehdä nyt!

Kiinnostavatko opinnot toisessa Aallon koulussa?

Opinto-oikeutta toisen Aallon korkeakoulun järjestämälle kurssille tai opintokokonaisuuteen (esim. sivuaine) voi hakea sisäisen liikkuvuuden haussa. Hakuaika kevätlukukaudella järjestettäville kursseille on 15.11. – 30.11. Tutustu sivuaineoppaan tarjontaan (http://studyguides.aalto.fi/minors-guide/2015/fi/) ja päivitä HOPSisi hakua varten. Lisätietoa sisäisestä liikkuvuudesta löydät täältä

Valmistuminen tekniikan kandiksi ja diplomi-insinööriksi

Jos aiot valmistua vuoden 2015 loppuun mennessä, jätäthän todistushakemuksen eAgessa viimeistään 25.11. Valmistumispäivä on 16.12. Lisätietoja https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Valmistuminen. HUOM! Diplomi-insinööriksi valmistuva, katso tarkemmat ohjeet täältä: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=19631255-

Uuteen DI-ohjelmaan siirtyminen

Jos valmistut kandiksi eikä sinulla on juurikaan DI-opintoja suoritettuna, sinun kannattaa siirtyä opiskelemaan uuteen DI-ohjelmaan. DI-ohjelmien opinto-oppaat löydät täältä: http://studyguides.aalto.fi/. Joihinkin SCI:n sekä muiden Aallon korkeakoulujen tarjoamiin DI-ohjelmiin haetaan maisterivaiheen haussa, joka alkaa 1.12.2015. Tarkistathan valintaperusteet ohjelmien sivuilta.

HUOM! Joidenkin maisteriohjelmien haku on jo käynnissä, esim. Master´s Programme in ICT-Innovation. Lue lisää täältä.

Jos olet suorittanut DI-opintoja jo noin 60 opintopistettä, sinun kannattaa tehdä tutkintosi valmiiksi vanhan tutkintorakenteen mukaisesti tämän lukuvuoden aikana. Lisätietoja täältä: https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Vanhassa+tutkintorakenteessa+opintojaan+jatkavat.

Jos sinulla on kysyttävää DI-ohjelmaan siirtymiseen, valmistumiseen tai opintojesi suunnitteluun liittyen, voit aina olla yhteydessä tietotekniikan opiskelijapalveluihin.

Vaihtoon lukuvuonna 2016-17?

Hae vaihto-opiskelemaan lukuvuodeksi 2016-17!

Tiesitkö, että perustieteiden korkeakoulussa tehdyn selvityksen mukaan 70% Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakouluista vaihdossa olleista opiskelijoista koki vaihtojakson vaikuttaneen positiivisesti opiskeluun ja akateemisiin taitoihin? Tai että 72% mielestä vaihtojakso on parantanut heidän työn saamisen mahdollisuuksiaan? Lähde siis sinäkin vaihtoon! Vaihto-opiskelun hakuaika lukuvuoden 2016-17 paikoille on edessä 1.2.-1.3.2016 (ks. poikkeukset alta) ja nyt on juuri oikea aika aloittaa vaihtoon liittyvä suunnittelu. Aloita tutustuminen vaihtokohteisiin ja hakuehtoihin vaihto-opiskelun Into-sivuilta https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Vaihto-opiskelu. Voit myös varata halutessasi vastaanottoajan perustieteiden korkeakoulun vaihto-opintojen suunnittelijalta Mari Dagnallilta, niin voimme katsoa juuri sinulle parhaan ratkaisun ja ajankohdan vaihdolle. Marin tavoitat mari.dagnall@aalto.fi tai työhuoneesta T-talolta, Konemiehentie 2, huone 225.

Madventures Otaniemessä 4.12.

Elleivät yllä mainitut selvitystulokset vielä vakuuttaneet vaihto-opiskelun tuomista hyödyistä, niin käyhän kuuntelemassa, mitä Madventures Rikun ja Tunnan mielestä kansainvälistymisestä jää käteen 4.12. klo 13 Aalto-salissa Otakaari 1:ssä. https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=19635518!

Japanin ja University of Wisconin-Madisonin (USA) vaihtopaikat lukuvuodelle 2016-17 haussa NYT!

Hae vaihto-opiskelemaan Japaniin ensi lukuvuodeksi tai yhdeksi lukukaudeksi. Hakuaika on käynnistynyt 2.11. ja päättyy 1.12.2015. Lue lisätiedot kohteittain ja hakuohjeet Inton Japani-sivulta tai ota yhteyttä Japanin kohteiden koordinaattoriin Mari Dagnalliin, mari.dagnall@aalto.fi.

Stipendihaut

Prof. E. J. Nyströmin rahaston stipendihaku

Professori E. J. Nyströmin rahaston tuotosta jaetaan 1000 euron stipendejä tekniikan kandidaatin tutkintoa suorittaville tai jo kandidaatin tutkinnon suorittaneille opiskelijoille hyvin suoritetuista, ns. professori Nyströmin aineiden kursseihin painottuneista opinnoista (kurssit nähtävissä prof. Nyströmin rahaston hakemuslomakkeella). Hakukuulutus ja -lomake löytyvät Inton apurahapalstalta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=5115916.

Yritystoiminnan tukirahaston palkinnot

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat hakea Yritystoiminnan tukirahaston palkintoa Perustieteiden korkeakoululta. Palkinto myönnetään tunnustuksena kasvuyrittäjyyttä edistävistä opintojaksoista, kasvuyrittäjyyttä edistävistä opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten aloitteista/toimista sekä kasvuyrittäjyysjulkaisuista. Palkintoa voi ehdottaa toiselle henkilölle tai hakea itselleen.  Lisätietoa palkinnosta löytyy Intosta: https://into.aalto.fi/display/grants/Yritystoiminnan+tukirahasto.

EIT Digital Results Day & Idea Challenge

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä, haluatko tavata kärkipään eurooppalaisia teknologia-alan startup-yrityksiä? Etsitkö maisteri- tai tohtoriohjelmaa, joka yhdistää teknologian ja yrittäjyyden? Kiinnostaako sinua tietää, mitä tapahtuu Future Cloud ja Smart Spaces - aloilla? Älä missaa EIT Digitalin Results Dayta & Idea Challengen finaalia 1.12.2015 osoitteessa Open Innovation House, Otaniementie 19 B.

Päivän aikana voit nähdä Euroopan parhaiden Smart Spaces -kategorian startup-yritysten pitchaus-kilpailun; tsekata demot innovaatioprojekteista Future Cloudin, Smart Spacesin ja Urban Life & Mobilityn saralla; vierailla maisteri- ja tohtorikoulujen standeilla ja kuulla EIT Digitalin verkoston mahdollisuuksista opiskelijoille. Kaiken tämän lisäksi Results Day on loistava tilaisuus tavata yrittäjähenkisiä ihmisiä kaikkialta Euroopasta ja laajentaa ammatillista verkostoasi.

Ohjelma ja rekisteröityminen: https://www.eitdigital.eu/resultsdayfinland/

EIT Digital on Euroopan johtava avoin innovaatio-organisaatio. Sen tehtävä on kasvattaa digiteknologian innovaatioita ja yrittäjyyttä taloudellisen kasvun ja elämänlaadun edistämiseksi Euroopassa.

Idea Challenge on eurooppalaisten startup-yritysten pitchaus-kilpailu jossa useiden toimialojen lupaavimmat startupit kilpailevat jopa 40 tuhannen euron palkinnoista.

Ehdota tietotekniikan vuoden 2015 opettajaa!

Tietotekniikan koulutusohjelma palkitsee vuosittain työssään ansioituneen opettajan ehdotusten perusteella. Vuoden opettajaa voi ehdottaa joko yksilönä tai jonkun ryhmän edustajana (esim. fuksiryhmä x). Ehdotuksen pääset tekemään täällä tai sen voi lähettää sähköpostitse tietotekniikan suunnittelijalle Johanna Mustoselle (johanna.3.mustonen(at)aalto.fi) 9.12. mennessä. Vuoden opettaja palkitaan Tietotekniikan glögeillä 16.12. klo 13 T-talon kirjastossa, jonne ovat tervetulleita kaikki tietotekniikan pääaineen opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta.

Opintopalveluiden joulun aukioloajat

Tietotekniikan opintopalvelut ovat joululomalla 21.12.-27.12.2015. Toivotamme rauhallista joulun odotusta!