Orientaatio ja yliopiston avajaiset
Opinnot alkavat orientoivilla opinnoilla syyskuussa tai tammikuussa. Orientaatio perehdyttää sinut yliopisto-opiskeluun, opintojen suunnitteluun, opiskelijan palveluihin ja varmistaa opintojen sujuvan aloittamisen. Orientaatioviikolla saat vanhemman opiskelijan (ISOhenkilön tai tutorin) auttamaan käytännön asioissa sekä akateemisen ohjaajan auttamaan opintojen suunnittelussa. Orientaatioviikolla on runsaasti opiskelijajärjestöjen ohjelmaa iltaisin ja mahdollisuuksia tutustua niin uuteen opiskeluympäristöösi kuin opiskelukavereihinkin.
Oman koulutusohjelmasi orientaatio-ohjelman ja tiedon siitä, mihin sinun tulee saapua orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä löydät ohjelmasi INTO-sivuilta, sivuilta "Opintojen aloittaminen" ja "Tärkeät päivämäärät".
Tiistaina 3.9. järjestetään Aalto-yliopiston avajaiset, joihin kaikki opiskelijat on kutsuttu mukaan.
Mikäli sinulla on muualla suoritettuja opintoja tai muuten hankittua osaamista kannattaa näistä hakea opintojen hyväksilukua heti opintojen alussa mieluiten orientaatioviikon aikana tai jo ennen sitä. Lisätietoja opintojen hyväksilukemisesta
Ota käyttöön opiskelijan keskeiset tietojärjestelmät
Opinto-oppaasta löydät tutkintosi mahdollisuudet
Ohjelmasi opinto-oppaasta löydät tiedot tutkintojen rakenteesta ja sisällöstä, opintokokonaisuuksien kuvaukset sekä kunkin opintokokonaisuuden sisältämät kurssit. Oppaasta löydät myös ohjeita opintoasioiden hoitamiseen sekä ohjelmasi yhteystiedot.
Oodissa on tiedot opinnoistasi ja yhteystietosi
WebOodi (oodi.aalto.fi) on opintotietojärjestelmä, josta näet omat tietosi, ilmoittaudut kursseille ja tentteihin ja voit tilata opintosuoritusotteen. WebOodista löydät myös kurssien kurssikuvaukset ja tiedot opetusajankohdista. Yliopisto tarkistaa yhteystietosi aina WebOodista, joten muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla. Olet itse vastuussa yhteystiedoistasi eivätkä esimerkiksi muuttoilmoitustiedot päivity rekisteriin automaattisesti.
MyCourses kokoaa kurssien verkkotyötilat
MyCourses (mycourses.aalto.fi) on järjestelmä, josta löydät kurssien kotisivut ja verkkotyötilat. Järjestelmässä voit myös selata kurssitarjontaa.
Ota käyttöön Aallon sähköposti
WebMail (mail.aalto.fi) on Aallon sähköpostipalvelu. Saat sähköpostin käyttöösi, kun olet aktivoinut Aalto-käyttäjätunnuksen. Lisätietoja Aalto tunnuksen aktivoimisesta sivulla Saatuasi opiskelupaikan kandidaattiopintoihin tai Saatuasi opiskelupaikan maisteriopintoihin.
Me olemme sinuun yhteydessä tämän sähköpostin kautta, joten sen seuraaminen on erittäin tärkeää. Aalto-osoitteeseen tulevan postiliikenteen voit halutessasi ohjata eteenpäin toiseen sähköpostilaatikkoon.
Tukea sujuvaan arkeen ja apua hankaliin tilanteisiin
Opiskeluaikanasi sinulle on tarjolla palveluja niin opiskelun kuin koko elämän tueksi. Alle on kerätty linkkejä olennaisiin opiskelijoiden tukipalveluihin.
Opintojen tueksi
Parasta neuvontaa opintoihisi saat oman korkeakoulusi oppimispalveluista.
Lisäksi kannattaa hyödyntää yliopiston muitakin palveluita:
Aalto-yliopiston tietotekniikkapalvelut tarjoaa opintoja tukevia IT-palveluja
- Kurssikirjat, laajan e-kirjavalikoiman ja muita kirjastopalveluita löydät Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksesta
- Pakolliset ja vapaaehtoiset kieliopinnot järjestää Aalto-yliopiston kielikeskus
- Opintopsykologit auttavat ja tukevat muun muassa ajanhallinnan ja opiskelutaitojen kehittämisessä
- Yliopisto haluaa tarjota kaikille esteettömät ja saavutettavat opinnot ja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen toimintaympäristön.
- Opiskelutaitoja voit kehittää itseopiskelemalla ja osallistumalla työpajoihin
- Ura- ja rekrytointipalvelut tarjoaa sinulle tietoa työelämästä, työnhaun koulutusta ja neuvontaa, rekrytointitapahtumia sekä työ- ja harjoittelupaikkoja ja paljon muuta.
Terveys ja hyvinvointi
Hyvinvointi ja itsestäsi huolehtiminen ovat olennainen osa opiskelukykyäsi
- Opiskelijalounasta tarjoavat edulliseen hintaan opiskelijaravintolat eri puolilla kampuksia. Ravintolatarjontaan pääset tutustumaan orientaation aikana
UniSport (unisport.fi) liikuttaa opiskelijoita pääkaupunkiseudulla
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS (yths.fi) järjestää opiskelijoiden terveyspalvelut
- Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti (nyyti.fi) auttaa ja tukee jaksamiseen ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa
Aalto-papit tarjoavat keskusteluapua aaltolaisille uskonnosta ja elämänkatsomuksesta riippumatta
Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille neuvontaa ja palveluohjausta hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta
Opiskelijajärjestöt
Opiskelu on myös uusia ihmisiä ja harrastuksia!
- Oma ylioppilaskuntasi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, AYY (ayy.fi)
- Kaikki ylioppilaskunnassa toimivat yhdistykset ja kerhot > valitse erityiasemayhdistykset, niin löydät oman alasi opiskelijoiden ainejärjestöt ja killat sekä ruotsinkielisen osakunnan
Julkinen liikenne ja kampukset
Opiskelijana saat alennuksia julkisessa liikenteessä:
Helsingin seudun liikenne, HSL
Saat opiskelijahintaiset liput käyttöösi, kun matkakortissasi on opiskelijastatus. Voit ostaa matkakortin tai päivittää statuksen nykyiseen korttiisi HSL:n palvelupisteellä tai ostaa sen mobiilisovelluksella. Lisätietoja opiskelija-alennuksesta löydät HSL:n sivuilta.
VR ja Matkahuolto
Opiskelijat saavat alennuksia myös VR:n (vr.fi) ja Matkahuollon (matkahuolto.fi) lipuista. Huom! kun olet saanut AYY:n opiskelijakortin, et tarvitse erillistä VR:n ja Matkahuollon opiskelijakorttia.
Miten löydät perille
HSL:n reittiopas (reittiopas.fi) on kätevä apu perille löytämiseen pääkaupunkiseudulla.
Kampukset ja kestävä kehitys
Aalto-yliopisto toimii pääkaupunkiseudulla kahdella kampuksella. Kampuskartat auttavat löytämään oikeaan paikkaan. Otaniemen kampuksella sinulle on käytössä myös Aalto Space -mobiilisovellus, jonka avulla voi navigoida kampuksella sekä varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja.
Aalto on aktiivisesti mukana kehittämässä kestävän kehityksen kampusta. Myös sinä voit vaikuttaa ympäristöön omien valintojesi kautta. Tervetuloa kestävään Aaltoon! (pdf)
Lue lisää kampuksen kehittämisestä.
Yhteystiedot
Aalto-yliopisto koostuu kuudesta korkeakoulusta, jotka vastaavat oman tieteen- ja taiteenalansa tutkimuksesta ja opetuksesta. Oma korkeakoulusi huolehtii opintojesi ohjaamisesta ja neuvonnasta. Voit asioida yleisissä asioissa kaikkien korkeakoulujen palvelupisteillä, mutta suosittelemme, että hoidat kaikki hakemukset ja paperiasiat omassa korkeakoulussasi.
Oman ohjelmasi opinto-oppaasta löydät oman ohjelmasi henkilökunnan yhteystiedot.