På svenska | In English


Orientaatio ja yliopiston avajaiset

Opinnot alkavat orientoivilla opinnoilla syyskuussa tai tammikuussa. Orientaatio perehdyttää sinut yliopisto-opiskeluun, opintojen suunnitteluun, opiskelijan palveluihin ja varmistaa opintojen sujuvan aloittamisen.

Itsenäisesti suoritettava Alkuorientaatio MyCoursesissa auttaa sinua käymään läpi uudelle opiskelijalle tärkeät tiedot ja työkalut. Suorita alkuorientaatio elokuussa, orientaatio jatkuu syyskuussa orientaatioviikolla. Jos et ole voinut jostain syystä suorittaa Alkuorientaatiota ennen syyskuuta, sinulla on aikaa tehdä se myös myöhemmin.

Orientaatioviikolla saat vanhemman opiskelijan (ISOhenkilön tai tutorin) auttamaan käytännön asioissa sekä akateemisen ohjaajan auttamaan opintojen suunnittelussa. Orientaatioviikolla on runsaasti opiskelijajärjestöjen ohjelmaa iltaisin ja mahdollisuuksia tutustua niin uuteen opiskeluympäristöösi kuin opiskelukavereihinkin.

Oman koulutusohjelmasi orientaatio-ohjelman ja tiedon siitä, mihin sinun tulee saapua orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä löydät ohjelmasi INTO-sivuilta, sivuilta "Opintojen aloittaminen" ja "Tärkeät päivämäärät".

Tiistaina 1.9. järjestetään Aalto-yliopiston avajaiset, joihin kaikki opiskelijat on kutsuttu mukaan.

Mikäli sinulla on muualla suoritettuja opintoja tai muuten hankittua osaamista kannattaa näistä hakea opintojen hyväksilukua heti opintojen alussa mieluiten orientaatioviikon aikana tai jo ennen sitä. Lisätietoja opintojen hyväksilukemisesta

Ota käyttöön opiskelijan keskeiset tietojärjestelmät

Opinto-oppaasta löydät tutkintosi mahdollisuudet

Ohjelmasi opinto-oppaasta löydät tiedot tutkintojen rakenteesta ja sisällöstä, opintokokonaisuuksien kuvaukset sekä kunkin opintokokonaisuuden sisältämät kurssit. Oppaasta löydät myös ohjeita opintoasioiden hoitamiseen sekä ohjelmasi yhteystiedot. 

Oodissa on tiedot opinnoistasi ja yhteystietosi

WebOodi (oodi.aalto.fi) on opintotietojärjestelmä, josta näet omat tietosi, ilmoittaudut kursseille ja tentteihin ja voit tilata opintosuoritusotteen. WebOodista löydät myös kurssien kurssikuvaukset ja tiedot opetusajankohdista. Yliopisto tarkistaa yhteystietosi aina WebOodista, joten muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla. Olet itse vastuussa yhteystiedoistasi eivätkä esimerkiksi muuttoilmoitustiedot päivity rekisteriin automaattisesti.

MyCourses kokoaa kurssien verkkotyötilat

MyCourses (mycourses.aalto.fi) on järjestelmä, josta löydät kurssien kotisivut ja verkkotyötilat. Järjestelmässä voit myös selata kurssitarjontaa.

Ota käyttöön Aallon sähköposti

WebMail (mail.aalto.fi) on Aallon sähköpostipalvelu. Saat sähköpostin käyttöösi, kun olet aktivoinut Aalto-käyttäjätunnuksen. Lisätietoja Aalto tunnuksen aktivoimisesta sivulla Saatuasi opiskelupaikan kandidaattiopintoihin tai Saatuasi opiskelupaikan maisteriopintoihin.

Me olemme sinuun yhteydessä tämän sähköpostin kautta, joten sen seuraaminen on erittäin tärkeää. Aalto-osoitteeseen tulevan postiliikenteen voit halutessasi ohjata eteenpäin toiseen sähköpostilaatikkoon.  

Tukea sujuvaan arkeen ja apua hankaliin tilanteisiin

Opiskeluaikanasi sinulle on tarjolla palveluja niin opiskelun kuin koko elämän tueksi. Alle on kerätty linkkejä olennaisiin opiskelijoiden tukipalveluihin.

Opintojen tueksi

Parasta neuvontaa opintoihisi saat oman korkeakoulusi oppimispalveluista.

Lisäksi kannattaa hyödyntää yliopiston muitakin palveluita:

Terveys ja hyvinvointi

Hyvinvointi ja itsestäsi huolehtiminen ovat olennainen osa opiskelukykyäsi

  • Opiskelijalounasta tarjoavat edulliseen hintaan opiskelijaravintolat eri puolilla kampuksia. Ravintolatarjontaan pääset tutustumaan orientaation aikana
  • UniSport (unisport.fi) liikuttaa opiskelijoita pääkaupunkiseudulla

  • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS (yths.fi)   järjestää opiskelijoiden terveyspalvelut

  • Opiskelijoiden tukikeskus  Nyyti (nyyti.fi) auttaa ja tukee jaksamiseen ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa 
  • Aalto-papit  tarjoavat keskusteluapua aaltolaisille uskonnosta ja elämänkatsomuksesta riippumatta

  • Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille neuvontaa ja palveluohjausta hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta

Opiskelijajärjestöt   

Opiskelu on myös uusia ihmisiä ja harrastuksia!

Julkinen liikenne ja kampukset

Opiskelijana saat alennuksia julkisessa liikenteessä:

Helsingin seudun liikenne, HSL

Saat opiskelijahintaiset liput käyttöösi, kun matkakortissasi on opiskelijastatus. Voit ostaa matkakortin tai päivittää statuksen nykyiseen korttiisi HSL:n palvelupisteellä tai ostaa sen mobiilisovelluksella. Lisätietoja opiskelija-alennuksesta löydät HSL:n sivuilta.

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat saavat alennuksia myös  VR:n (vr.fi) ja Matkahuollon (matkahuolto.fi) lipuista. Huom! kun olet saanut AYY:n opiskelijakortin, et tarvitse erillistä VR:n ja Matkahuollon opiskelijakorttia.

Miten löydät perille

HSL:n reittiopas (reittiopas.fi) on kätevä apu perille löytämiseen pääkaupunkiseudulla.

Kampukset ja kestävä kehitys

Aalto-yliopisto toimii pääkaupunkiseudulla kahdella kampuksella. Kampuskartat auttavat löytämään oikeaan paikkaan. Otaniemen kampuksella sinulle on käytössä myös Aalto Space -mobiilisovellus, jonka avulla voi navigoida kampuksella sekä varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja.

Aalto on aktiivisesti mukana kehittämässä kestävän kehityksen kampusta. Myös sinä voit vaikuttaa ympäristöön omien valintojesi kautta. Tervetuloa kestävään Aaltoon! (pdf)
Lue lisää kampuksen kehittämisestä.

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto koostuu kuudesta korkeakoulusta, jotka vastaavat oman tieteen- ja taiteenalansa tutkimuksesta ja opetuksesta. Oma korkeakoulusi huolehtii opintojesi ohjaamisesta ja neuvonnasta. Voit asioida yleisissä asioissa kaikkien korkeakoulujen palvelupisteillä, mutta suosittelemme, että hoidat kaikki hakemukset ja paperiasiat omassa korkeakoulussasi.

Oman ohjelmasi opinto-oppaasta löydät oman ohjelmasi henkilökunnan yhteystiedot.