Suomeksi | In English

Bästa studerande! På den här sidan samlar vi information om vägledning och stödmöjligheter på distans. Vi uppdaterar sidan och sätter hit länkar, tips och kontaktuppgifter. Uppdaterad 18.3.2021 18:30.

Aaltos psykologtjänster för studerande under vårterminen 2021

Studie- och karriärpsykologerna hjälper och stöder i utmaningar relaterade till studier och karriärplanering och ger också stöd för distansutbildning och de känslor som kan framkallas av den nuvarande globala pandemin.

(katso suomen- tai englanninkieliset ohjeet maanantain Zoom-päivystyksestä)

Psykologtjänster för studerande

Studie- och karriärpsykologtjänsterna är tillgängliga för alla grundexamens- och fortsättningsstuderande vid Aalto-universitetet.

Psykologista tukea ja materiaalia koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa (MyCourses, på finska)

Kurssit, työpajat ja verkkokurssit (på finska)

Studievägledning

Välkommen på studievägledning!

Du kan kontakta den svenskspråkiga studievägledaren och boka tid
via tfn 050-560 8378 / epost pia.rydestedt@aalto.fi / WhatsApp / TG @piarydestedt

Vägledning på distans varje onsdag kl 12-15
ZOOM länken får du genom att skicka epost till Pia.


Aalto-prästerna (huvudsakligen på finska och engelska)

Aalto-prästerna erbjuder dig diskussionsstöd:

anu.morikawa@evl.fi, 050 4644375

anna.poutiainen@evl.fi, 050 365 2256

SHVS kontaktuppgifter

SHVS instruktioner om hur du sköter dina ärenden under coronavirusepidemin

Nyyti ry

Det finns hjälp när du behöver det

Nyyti Chat

UniSport

UniSportin videotunnit kausikortilla (på finska)

Ohjeita treenaamiseen UniSportilla (på finska)

Starting Point of Wellbeing, Otakaari 1 (tillsvidare stängt) Tjänsternas kontaktuppgifter och presentationer

Aalto-prästerna

Det är krävande att studera, och livet består också av mycket annat än studier! Aalto-prästerna erbjuder dig diskussionsstöd. I arbetet ingår närvaro, lyssnande och fullständig tystnadsplikt. Vi vill stöda de studerandes välbefinnande på ett helhetsmässigt sätt. Kom och bekanta dig! Du får information om bokning av diskussionstider, vår chattjänst, grupper, bruncher och annan verksamhet som Aalto-prästerna erbjuder!

AUS

Om du utsätts för trakasserier eller osakligt bemötande kan du vända dig till en kontaktperson i trakasserisituationer vid Aalto-universitetets studentkår. Detta sker konfidentiellt. Inga åtgärder vidtas utan den studerandes samtycke, men kontaktpersonerna kan hjälpa till med att reda ut situationen. Kontaktpersonerna ger råd åt enskilda studerande såväl som åt studentorganisationer.

SHVS

Funderar du på något som rör din hälsa? SHVS:s hälsovårdares rådgivning, servicerådgivning och bedömning av stöd vid Starting Point of Wellbeing på tisdagar och torsdagar kl. 9–15.

Studie- och karriärpsykologerna

Går studierna trögt eller oroar du dig för något som gäller studierna eller övergången till arbetslivet? Kom och bekanta dig med Aaltos psykologer och diskutera huruvida psykologerna kan erbjuda dig hjälp. Du får information om tidsbokning för personlig vägledning, om kurser och grupper som vi ordnar och om våra webbtjänster.

Studievägledarna

Med studievägledaren kan du diskutera och planera dina studier, samtala om arbetsliv, få information om biämnesval, utbytesstudier, praktikfrågor, JOO-studier och valbara studier.

UniSport

Välkommen till UniSport! Motion ger glädje och energi till livet! Undrar du hur du kan motionera mera vid sidan av studierna? Eller hur du kan se till att du återhämtar dig ordentligt efter träningspasset? 


Starting Point of Wellbeing erbjuder de studerande också information om tjänster som Nyyti ry och Emy Ry erbjuder.