Kansainvälistyminen ja opinnot ulkomailla

 [på svenska] [in English]

 

Aalto-yliopiston tavoitteena on nousta akateemiseen maailmanluokkaan.Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kansainvälinen liikkuvuus on luonteva osa kaikkien aaltolaisten elämää. Aalto-yliopiston opiskelijana sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistyä opintojesi aikana. Voit opiskella tai harjoitella ulkomailla, osallistua Aalto-yliopiston vieraskieliseen opetukseen tai toimia aktiivisesti monikulttuurisissa ryhmissä ja projekteissa. Näin kartutat tietoja ja taitoja, joita tarvitset varmasti tulevaisuudessa.

Kansainvälinen kokemus kasvattaa niin henkilökohtaista kuin ammatillistakin osaamistasi. Opit käyttämään vieraita kieliä ja tutustut uusiin kulttuureihin. Saat kokemusta monikulttuurisissa ryhmissä työskentelystä. Opit erilaisia tapoja opiskella, työskennellä, ajatella ja elää. Lisäksi ulkomailla luodut kontaktit ja kaverisuhteet rikastuttavat elämääsi upealla tavalla.

Yliopisto luo puitteet sille, että sinun on helppo lähteä vaihtoon. Koulut ylläpitävät ja solmivat vaihtosopimuksia omien alojensa huippuyliopistojen kanssa. Sinua opastetaan ja neuvotaan kohteen valinnassa. Vaihto-opintoja tuetaan myös myöntämällä apurahoja. Tavoitteena on, että opiskelijavaihto integroitaisiin entistä tiiviimmin opinto-ohjelmiin, jotta kynnys vaihtoon lähtemiseen olisi mahdollisimman matala.

Kansainvälistyminen ei ole vain matkustamista — kansainvälisyys on ajattelutapa! Aalto-yliopiston opiskelijana sinulla on ovi auki ympäri maailmaa. Tartu siis tilaisuuteen!

 

Wien, Itävalta

Kuva: M. Dagnall