Haku lukuvuoden 2019-2020 vaihtopaikkoihin on nyt. Hakuaika 10.–31. tammikuuta 2019.


Kaikille tekniikan kouluille yhteinen Destination Database sisältää lisätietoja mahdollisista vaihtokohteista.

Destination Databasea käytettäessä kannattaa muistaa muutama vinkki:

  1. Kaikki tekniikan alojen kohteet ovat haettavissa riippumatta siitä, minkä korkeakoulun opiskelija olet. Huomioi kuitenkin, että opintotarjonnassa on alasta riippuvaisia rajoituksia. Etusijalla paikkoihin ovat sen korkeakoulun opiskelijat, jonka nimissä sopimus on. Kaikille yhteisiin paikkoihin ei ole etusijajärjestelyjä, ellei kohteen kuvauksessa ole toisin mainittu.
  2. Voit hakea kohteita esimerkiksi maan perusteella, tai vaikka suodattamalla  oman koulusi paikat, jos haluat lukea kemian tekniikan korkeakoulun aloja. Mikäli jo tiedän yliopiston nimen, voit käyttää tekstikenttää. Huomaa kuitenkin, että osa yliopiston nimistä on tietokannassa maan kielellä.
  3. Open for applications (active) kenttä toimii vaihtohaun aikana - sen perusteella voit tarkastaa, mitkä kohteista ovat haettavissa kyseisessä haussa. Tätä kohtaa ei siis kannata valita, mikäli selaat kohteita hakuajan ulkopuolella.
  4. Haetpa millä hakuehdoilla tahansa, on tärkeää lukea kohteen kuvaus tarkkaan, jotta saat tietoa opetustarjonnasta ja mahdollisista erityisvaatimuksista, joita kohdeyliopisto on asettanut.


Kun avaat jonkin kohteen sivun, tarkasta attachments - kohta, liitteissä on usein erittäin tärkeää tietoa kohteesta. Aalto School -kohdasta voit tarkistaa mitä kaikkia kouluja sopimus koskee. Sivulta löytyy myös välilehti Travel Reports, sen aukaisemalla näet onko kohteesta kerääntynyt aikaisemmin vaihdossa olleiden opiskelijoiden vaihtoraportteja tietokantaan. Mikäli et löydä välilehdeltä raportteja, voit tarkastaa täältä, onko kohteesta olemassa vanhempia raportteja.


Mikäli sinulla herää kysymyksiä kohteista, voit olla yhteydessä vaihdon opintoneuvojaan Annamaaria Myttyyn. Voit varata ajan täältä.