FinELibin nykyiset sopimukset Taylor & Francisin ja Wileyn kanssa päättyvät 31.12.2018. Tämän takarajan lähestyessä FinELib-konsortion jäsenet varautuvat erilaisiin skenaarioihin tarjotakseen tiedeyhteisöilleen mahdollisimman kattavan pääsyn tieteellisiin artikkeleihin, riippumatta siitä mitä neuvotteluissa tapahtuu.

FinELibin nykyiset sopimukset Taylor & Francisin ja Wileyn kanssa päättyvät vuoden 2018 lopussa. Neuvottelut kustantajien kanssa jatkuvat, mutta on epävarmaa päästäänkö sopimukseen. Jos sopimukseen ei päästä, pääsy näiden kustantajien sähköisiin aineistoihin katkeaa. Tästä syystä aineistoa käyttävien tutkijoiden ja opiskelijoiden on hyvä ladata työssään tarvitsemat aineistot viipymättä.

Tutkijat ja opiskelijat voivat käyttää Wileyn ja Taylor & Francisin aineistoja ja hakea artikkeleita kummastakin aineistosta vielä siihen saakka, kunnes sopimus päättyy. Taylor & Francis sekä Wiley ovat ilmoittaneet, että pääsy aineistoon jatkuu vielä tammikuun loppuun saakka.

FinELib on suomalaisten korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen konsortio, joka neuvottelee e-aineistosopimuksia suomalaiselle tiedeyhteisölle.


Wiley aineistot: http://libproxy.aalto.fi/login?url=https://onlinelibrary.wiley.com

Taylor & Francisin aineistot: http://libproxy.aalto.fi/login?url=http://www.tandfonline.com/


Lue lisää sopimusneuvottelujen tilanteesta:
http://finelib.fi/finelibin-neuvottelut-taylor-francisin-ja-wileyn-kanssa-haastavassa-tilanteessa/

Lue vaihtoehtoisista tavoista päästä käsiksi artikkeleihin:
http://finelib.fi/neuvottelut/alternative-access/


Lisätietoja:

Mari Aaltonen, Palvelupäällikkö, kirjastoaineistot, mari.aaltonen@aalto.fi

Arja Tuuliniemi, FinELib-toimisto, finelib@helsinki.fi