Runomaraton järjestää kansainvälisen runovideokilpailun ”Valo ja vesi” 7.1.-14.4.2019. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa kielellä, mutta videon runo tulee olla tekstitetty joko suomeksi tai englanniksi.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla runovideolla tai videorunolla. Runovideoksi kutsutaan yleensä videota, joka pohjautuu runoon, kun taas videoruno on audiovisuaalinen teos, joka voi koostua esimerkiksi kirjaimista, sanoista, kuvista, liikkeestä, musiikista sekä muista äänistä.

Kilpailun teema ”Valo ja vesi” kutsuu kuvaamaan vuosikymmenen lopun maisemaa. Valo ja vesi vaikuttavat monella tasolla niin luonnonmukaisessa kuin rakennetussa ympäristössä. Kilpailutyöt saavat ravistella ihmistä, puhua luonnon säilyttämisen puolesta ja pyrkiä lisäämään ihmisten vastuuntuntoa. Miltä elämän kauneus ja haasteet näyttävätkään katsottuna niitä erilaisin silmin Suomessa ja muualla maailmassa?

Kilpailun ohjeet ja säännöt http://runomaraton.fi/kilpailut/valo-ja-vesi/

Kilpailun tuomareina toimivat elokuvakouluttaja Erkki Perkiömäki; kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry sekä edellisen runovideokilpailun voittaja runoilija Hanna Mari Ojala.