Hei opintojen loppusuoralla oleva opiskelija,


Hyviä uutisia! Dekaani on päättänyt ylimääräisestä valmistumispäivästä 31.7.2019.


Mikäli sinulla on kaikki kurssit suoritettuina, ja vain kanditutkielma tai gradu ja kypsyysnäyte ovat palauttamatta, mutta saat ne valmiiksi vielä tämän lukukauden aikana, voit valmistua 31.7.2019.


Ylimääräisen valmistumisen aikarajat:

- Todistushakemus tulee täyttää ja lähettää eAgessa viimeistään 31.7.2019 klo 23:59

- Kanditutkielma/gradu sekä kypsyysnäyte tulee jättää viralliseen tarkistukseen MyCoursesiin viimeistään 31.7.2019 klo 23:59


Keskiviikkona 31.7.2019 rekisteristä voi puuttua vain kanditutkielmaan tai graduun liittyvät suoritukset eli kanditutkielma tai gradu, kypsyysnäyte ja tutkielma- tai graduseminaari sekä sellaiset suoritukset (esim. vaihto), jotka olet jo tehnyt. Huomaathan myös tarkistaa ajoissa, että HOPS on ajan tasalla ja hyväksytty. Tutkintotodistus tehdään hyväksytyn HOPSin perusteella. Jos HOPS ei ole ajan tasalla ja hyväksytty 31.7.2019 mennessä, et voi valmistua.


Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen opintoihin, tutkielmaan tai graduun tai esimerkiksi HOPSiin, olethan yhteydessä oman ohjelmasi suunnittelijaan.


Tarkemmat ohjeet kanditutkielman palautukseen löydät täältä: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=329845. Kanditutkielma tulee palauttaa MyCoursesissa heinäkuun 2019 palautuslaatikkoon, joka on avoinna 24.5.-31.7.2019.


Tarkemmat ohjeet gradun palautukseen löydät täältä: https://into.aalto.fi/display/fiyrijuri/Tutkielman+tekeminen+ja+palautus tai oman maisteriohjelmasi INTO-sivuilta. Gradu tulee palauttaa MyCoursesissa heinäkuun 2019 palautuslaatikkoon, joka on avoinna 1.6.-31.7.2019.


Kandeille lisätietoja valmistumisesta: https://into.aalto.fi/display/fikandibiz/Valmistuminen.

Maistereille lisätietoja valmistumisesta https://into.aalto.fi/display/fiyrijuri/Valmistuminen tai oman maisteriohjelman Into-sivuilla.


Virallinen valmistumispäivä tutkintotodistuksella on 31.7.2019, mutta kyseisenä valmistumispäivänä ei jaeta tutkintotodistuksia opiskelijoille. Tutkintotodistus on noudettavissa opiskelijapalvelupisteestä syyskuussa 2019, kun kanditutkielma tai gradu ja muut puuttuvat suoritukset on arvioitu ja kirjattu. Oppimispalvelut ovat sinuun yhteydessä, kun voit noutaa todistuksen.


Hoidathan HOPSisi ajoissa kuntoon! Kesälomakausi voi viivyttää HOPSien hyväksyntää ja kyselyihin vastaamista.


Heinäkuun valmistumispäivästä voi olla sinulle hyötyä. Jos esimerkiksi valmistut määräajassa, niin sinulla voi olla mahdollisuus opintolainahyvitykseen tai -vähennykseen. Lisätietoa KELA:n sivuilta: https://www.kela.fi/opintolainahyvitys ja  https://www.kela.fi/opintolainavahennys. Joillekin maisterikursseille priorisoidaan jo kanditutkinnon suorittaneet opiskelijat, joten valmistuminen heinäkuussa syyskuun sijasta, voi auttaa sinua kursseille pääsyssä. Työnantajat myös arvostavat valmiita tutkintoja ja esimerkiksi valmistuminen voi vaikuttaa palkkatasoon.

Kauppakorkeakoululle tavoiteajassa valmistuvat opiskelijat ovat erittäin tärkeitä, sillä yliopistojen rahoitusmallin mukaan opetustamme rahoitetaan määräajassa valmistuneiden opiskelijoiden määrän mukaan.


Ystävällisin terveisin,

Oppimispalvelut / Kauppakorkeakoulu