Vaihtohaku tekniikan koulujen opiskelijoille 1.-20.9.2019

Tämän hakuajan aikana voit hakea vaihtoon kevätlukukaudelle 2020.

Vaihto-opiskelusta löydät lisätietoa INTOsta. Vaihto-opiskelun sivut: https://into.aalto.fi/display/fikandchem/Vaihto-opinnot

Vaihtokohteet: https://into.aalto.fi/display/fikandchem/Vaihtokohteet (avoimet paikat ilmoitetaan täällä) ja
https://aalto.moveon4.com/publisher/9/eng (tarkempaa kohdetietoa).

Vaihto on erinomainen tapa kerryttää kansainvälisiä taitoja. Vaihdossa kehittyvistä taidoista on hyötyä myös työelämässä: paitsi käytännön kielitaito, myös tiimityöskentelytaidot, eri kulttuurien tuntemus, sosiaaliset taidot ja ongelmanratkaisukyky kehittyvät vaihdossa ja ovat tärkeitä työkaluja jokaiselle. 

Kohteita on ympäri maailmaa. Vaihtopaikkoja jää vuosittain käyttämättä, toivoisimme että paljon useampi opiskelija lähtisi tutkinnon aikana vaihtoon, sillä mahdollisuuksia on.  Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijana voi hakea

  • kemian tekniikan korkeakoulun omiin kohteisiin Euroopassa
  • kaikille tekniikan aloille tarkoitettuihin kohteisiin
  • muiden tekniikan koulujen kohteisiin, kunhan kohteessa voi opiskella alaa, jota haluaa vaihdon aikana opiskella

Voit siis ennakkoluulottomasti tutkia kaikkien tekniikan koulujen vaihtoehtoja.

Kohteen valinta

  • Tarkasta kohteen kohdalta, mikä opetus on avointa vaihto-opiskelijoille: https://aalto.moveon4.com/publisher/9/eng (yleensä vaihdon aikana opiskellaan tietyssä tiedekunnassa/koulussa/laitoksella, joten koko yliopiston tarjonta ei välttämättä ole tarjolla)
  • Kiinnitä huomiota opiskelukieleen ja mahdollisiin kohteen asettamiin erityisvaatimuksiin
  • Muut mahdolliset kiinnostuksen kohteet, maanosa, kulttuuri, kielitaidon kerryttäminen tms. voivat auttaa kohteen valinnassa

Mikäli lukukauden tai lukuvuoden vaihto ei tunnu omalta, niin kansainvälistyä voi myös esimerkiksi lähtemällä ulkomaille harjoitteluun tai tekemällä diplomityön ulkomailla. Suosittelemme myös osallistumaan ESN toimintaan Aallossa, se antaa mahdollisuuksia tavata tänne saapuvia vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja voi halutessaan kysyä osoitteesta international-chem@aalto.fi tai tulla käymään huoneessa D310 (Kemian tekniikan talo).

Seuraa instassa #aaltoexchange jos haluat seurata opiskelijoiden fiiliksiä vaihdosta

Pop-up vaihtopäivystys torstaina 12.9. klo 12 - 14.30

Tule kysymään vaihto-opinnoista, kohteista yms. Päivystämme opintoneuvojien pisteellä Kemian tekniikan talon ala-aulassa.