Aalto Learning Awards 2017 -palkinnot professori Petri Vuorimaalle ja Aallon hallinnon opiskelijaedustajille

Vuorimaa palkittiin roolimallina toimimisesta ja hallopedit yhteisöllisestä kehittämisestä. Palkinnot jaettiin Aallon yhteisessä Learning@Aalto-gaalassa.

Professori Petri Vuorimaa palkittiin roolimallina toimimisesta

Aalto Learning Awards 2017 – oppimisen roolimallin palkinnon saa professori Petri Vuorimaa, Computer, Communication and Information Sciences (CCIS) -ohjelman johtaja.

Petri otti vuonna 2014 valmisteluvastuun Aalto SCIn ja Aalto ELECin yhteisestä maisteriohjelmasta. Hankkeessa yhdistettiin vanhat tietotekniikan ja tietoliikennetekniikan ohjelmat yhdeksi maisteriohjelmaksi, ja näin koko ICT-ala saatiin yhden ohjelmasateenvarjon alle. Vuorimaan menestyksellisesti johtama CCIS-ohjelma on liki 600 opiskelijallaan yliopiston suurin koulutusohjelma.

Petri Vuorimaa on myös antanut merkittävän työpanoksen Aalto-yliopiston Programme Attractiveness -strategiahankkeeseen sen alusta saakka ja toimii tällä hetkellä hankkeen johtajana. Petri Vuorimaa johtaa Euroopan Innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digitalin Master School -ohjelmaa Aalto-yliopiston osalta. Petrin sydäntä lähellä on myös huolehtia erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisestä ja DI-työmahdollisuuksista, joiden edistämiseksi hän tekee aktiivista yhteistyötä Aallon yrityskumppaneiden kanssa yhdessä muiden aaltolaisten kanssa.

Aallon hallopedeille yhteisöllisen kehittämisen palkinto

Yhteisöllisestä kehittämisestä palkitaan yhteisö, joka on merkittävästi edistänyt oppimista ja siihen liittyvää hyvinvointia.

Tänä vuonna palkinnon saivat Aallon hallinnon opiskelijaedustajat, hallopedit, jotka toimivat siltana opiskelijoiden, opettajien ja oppimispalvelujen välillä. Hallopedit ovat yhteiseen kehittämiseen sitoutuneita, tehtäviinsä perehtyneitä opiskelijoita. Hallopedien aktiivisella vapaaehtoistyöllä on ollut valtava merkitys Aallon oppimisyhteisön ja opetuksen laadun kehittämisessä.

Aallon kandi- ja maisteriopetuksen laatujärjestelmä on saanut korkeimman mahdollisen arvosanan osin hallopedeilta saadun palautteen perusteella tapahtuneen kehitystyön ansiosta. Hallopedien rooli opiskelijoiden hyvinvoinnin AllWell?-kehittämishankkeessa on erittäin keskeinen.

Aalto-yliopiston Hallopedien puolesta palkinnon vastaanottavat Susanna Koistinen, Suvi Vendelin, Tapio Hautamäki and Hilja Korhonen.