Opiskelukiire ja -paine, epävarmuus omasta ja maailman tulevaisuudesta, yllättävät pienet ja suuret kriisit, joka tuutista tulevat itsensä kehittämisen vaatimukset ja huonot uutiset ympärillä… Toisaalta välillä valtavasti innostavia mahdollisuuksia, joista kieltäytyminen tuntuu mahdottomalta.

  • Mitä on joustavuus ja mihin asti yksilön pitäisi joustaa – mihin taas pitäisi asettaa omat rajat?
  • Mitä tarkoittaa resilienssi sinun elämässäsi nyt ja tulevaisuudessa, ja voiko sitä harjoitella?
  • Miten mahdollistaa se, ettei itsensä kuunteleminen ala tarkoittaa vetäytymistä maailmasta ja todellisuudesta, vaan pääsisit toiminaan itselle merkityksellisten asioiden äärellä?
  • Miten eri aikoina ja eri kulttuureissa on kohdattu muuttuva maailma ja voisiko sieltä ammentaa jotain tulevaisuuteen?

Tässä kahden tapaamiskerran työpajasarjassa ei ole valmiita vastauksia, mutta tarjoamme eväitä oman resilienssipolun kartoittamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Työpajat sisältävät useita harjoituksia, mutta myös yhdessä keskustelua teemoista. Luottamuksellisessa ilmapiirissä pääset kuulemaan toisten opiskelijoiden ajatuksia ja jakamaan itsestäsi sen verran kuin nyt tuntuu hyvältä. Ennen kaikkea pääset kuuntelemaan itseäsi yksilöharjoitusten kautta.

Tapaamiset sopivat parhaiten ennaltaehkäisevästä näkökulmasta – jos olet tällä hetkellä akuutin kriisin keskellä tai uupumispisteessä, otathan etukäteen vetäjiin yhteyttä niin voimme pohtia yhdessä onko työpaja sinulle hyvä vaihtoehto tällä hetkellä.

Aika: ti 24.3 ja ti 31.3.2020 klo 16-18 Otaniemen kampuksella

Ilmoittautuminen (viim. 17.3) ja lisätiedot: sanni.saarimaki@aalto.fi

Vetäjät: Sanni Saarimäki (opintopsykologi) ja Anu Morikawa (Aalto-pappi)


Lisää opiskelukykyä tukevaa materiaalia, työpajoja ja kursseja löydät täältä: Opiskelutaidot