Poikkeusoloissa tärkeintä on tavallisen arkirutiinin ylläpitäminen. Etäopetukseen siirtyminen ja harrastustoiminnan lopettaminen aiheuttaa tilanteen, jossa selviytymiskeinoksi nousee arkirutiinien muokkaaminen uuden tilanteen vaatimalla tavalla.

  • Onko sinulla haasteita luoda rytmiä ja rutiinia arkeen ja opiskeluun vallitsevassa poikkeustilanteessa?
  • Tuntuuko siltä, että raja opintojen ja vapaa-ajan välillä on häilyvä?
  • Jäävätkö tehtävät roikkumaan?
  • Huomaatko ajattelevasi, että aika ei tunnu riittävän kaiken tekemiseen?
  • Venyykö to do –lista usein hallitsemattoman pitkäksi?


Jos vastasit yhteenkin edellisistä kysymyksistä kyllä, meillä on sinulle apu! Aallon opintopsykologit järjestävät huhti-toukokuussa ajanhallintaryhmän (Zoomia ja MyCourses-alustaa hyödyntäen), jonka aikana perehdymme juuri näihin kysymyksiin ja etsimme ratkaisuja etäopiskelun haasteisiin.

Mitä? Ajanhallinnan ryhmässä tarkastellaan omaa ajankäyttöä osana itsensä johtamisen taitoja, opetellaan ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä erityisesti etäopiskelun näkökulmasta. Lisäksi harjoitellaan yleisimpien ajankäytön haasteiden selättämistä. Ryhmään osallistumisesta ei saa opintopisteitä.


Miksi? Ajanhallinta on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista – sen harjoittelu on olennainen osa korkeakouluopintoja. Kun ajanhallinta toimii, arki on sujuvampaa, stressitasot laskevat ja löydät aikaa asioille, jotka ovat sinulle kaikista tärkeimpiä. Tässä tilanteessa lähes kaikki tapahtuu etäyhteyksiä hyödyntäen, ja se luo oman haasteensa ajanhallinnalle.


Miten ja koska?

  • Ryhmään sisältyy kolme tapaamista Zoom-alustalla ja sen kesto on yhteensä neljä viikkoa. Tapaamiset ovat torstaisin 16.4., 23.4. ja 7.5. klo 12.00-14.00 Ryhmätapaamisten välillä työskennellään MyCourses-alustalla, eli väliviikolle on kotitehtäviä.
  • Ryhmän ohjaavat Aallon psykologit Sanni Saarimäki ja Henna Niiva.
  • Ilmoittaudu viimeistään pe 10.4 klo 16.00 mennessä Webropolin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/3B2229D15946F91F (Ilmoittautumisen yhteydessä on kaksi ennakkokysymystä, joihin vastaaminen vie noin. 10 min).


HUOM: Ryhmä on suomenkielinen ja siihen mahtuu max. 12 Aallon opiskelijaa.


Lue lisää etätuki ja -ohjausvaihtoehdoista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana