På svenska | In English

Täältä löydät listan kursseista, työpajoista ja verkkokursseista. 


Kurssit ja työpajat Otaniemen kampuksella:


 Mindfulness stressinhallinnassa 6-kerran kurssi, syksy 2019

Mindfulness stressinhallinnassa

Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan

 • olemaan läsnä hetkessä
 • havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä
 • hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen
 • keinoja stressin ja jännityksen vähentämiseen
 • keinoja vaikeuksien kohtaamiseen


Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä.

Työpajassa on kuusi kahden tunnin mittaista kokoontumista, joissa tehdään erilaisia mindfulness -harjoituksia sekä käsitellään kokoontumiskerran teemaa myös keskustellen. Tavoitteena on integroida mindfulness-harjoittelu osaksi jokaisen osallistujan arkea, joten omatoiminen harjoittelu kokoontumiskertojen välillä on olennainen osa työpajaa. Harjoitteluun on hyvä varata noin 30 minuuttia päivässä koko kuuden viikon ajan.

Kokoontumisaika:

 • maanantaisin klo 10.00-12.00, 28.10.-2.12.2019, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen.

Työpajaan otetaan korkeintaan 12 opiskelijaa. Haastattelemme osallistujat etukäteen, jotta voimme suunnitella työpajan mahdollisimman hyvin osallistujien tarpeita vastaavaksi. Huomioithan, että työpaja ei sovellu akuutissa kriisitilanteessa oleville.

Ilmoittautumiset: opintopsykologi@aalto.fi

Lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi tai puhelimitse ryhmän vetäjille, Minna Nevala (040 353 8112) ja Sanni Saarimäki (050 501 8773).

 Ilmastonmuutos ja tunteet - työpajat syksyllä 2019 tulossa

Ilmastonmuutos ja tunteet // Climate change and emotions – Workshops for Aalto students

This 2-hour group workshop is specifically aimed for students. We will focus on emotions and thoughts and how to live with them. Are there ways to maintain your own balance and resilience whilst trying to cope with a constant stream of bad news and a feeling that so much more needs to be done? Together, we will create a safe place for sharing thoughts, connecting with others and finding our own ways face the emotions caused by the climate threat. The workshop consists of group discussions on specific themes as well as practical tips.

However, we will not be teaching one another how to live in an eco-friendly way or argue what actions should be taken to solve climate change. This means you can join the workshop without fear of judgement, no matter what your personal views or actions concerning these issues are, as long as you remain nonjudgmental towards others as well.

The workshop is led by study psychologist Sanni Saarimäki and Aalto chaplain Anu Morikawa.

MORE IMFORMATION COMING IN LATE-AUGUST 2019.

Sign up by e-mail (sanni.saarimaki@aalto.fi) and let us know if you are taking part in English or Finnish workshop. Deadline for sign-up: at latest, a week before the specific workshop.

 Apua ajanhallintaan -ryhmä syksy 2019 tulossa

Apua ajanhallintaan –ryhmä SYKSY 2019

> Huomaatko ajattelevasi, että aika ei tunnu riittävän kaiken tekemiseen?

> Tuntuuko siltä, että opiskelu vie kaiken ajan ja raja opintojen ja vapaa-ajan välillä on häilyvä?

> Jäävätkö tehtävät roikkumaan?

> Tuntuvatko deadlinet ilmaantuvan odottamatta?

> Venyykö to do –lista usein hallitsemattoman pitkäksi?


Jos vastasit yhteenkin edellisistä kysymyksistä kyllä, meillä on sinulle apu! Aallon opintopsykologit järjestävät huhti-toukokuussa ajanhallintaryhmän, jonka aikana perehdymme juuri näihin kysymyksiin ja etsimme ratkaisuja kohti toimivampaa ajanhallintaa.


Mitä? Ajanhallinnan ryhmässä tarkastellaan omaa ajankäyttöä osana itsensä johtamisen taitoja, opetellaan ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä. Lisäksi harjoitellaan yleisimpien ajankäytön haasteiden selättämistä. Ryhmään osallistumisesta ei saa opintopisteitä.

Kesto? Ryhmään sisältyy kolme tapaamista ja sen kesto on yhteensä viisi viikkoa. Ryhmätapaamisten väliviikkoina työskennellään ryhmän MyCourses-alustalla. AIKATAULU TULOSSA TÄLLE SIVUILLE ELOKUUSSA.

Kuka ohjaa? Ryhmän ohjaavat Aallon psykologit.

Miksi? Ajanhallinta on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista – sen harjoittelu on olennainen osa korkeakouluopintoja. Kun ajanhallinta toimii, arki on sujuvampaa, stressitasot laskevat ja löydät aikaa asioille, jotka ovat sinulle kaikista tärkeimpiä.


Aallon Mycourses-verkkokurssit ja nettimateriaalit

 Verkkokurssi: Tuumasta toimeen - Aikaansaamisen aakkoset

Vetkutteletko ja viivytteletkö tehtävien tekemistä? Koetko ehkä olevasi aikaansaamaton? Tuntuuko, että aika menee hukkaan? Jos kyllä, ei hätää, olet todennäköisesti ihan normaali yliopisto-opiskelija: Lähes kaikki opiskelijat yliopistossa ovat ajoittain aikaansaamattomia. Jos aikaansaamattomuus kuitenkin vaivaa sinua ja haluaisit oppia olemaan aikaansaavempi, hyppää mukaan tämän verkkomateriaalin pariin, ja opi itsestäsi ja siitä miten voit saada paremmin aikaan.

Aikaansaamisen aakkoset - materiaalipaketti sisältää tietoa aiheesta, sekä erilaisia tehtäviä, jotka auttavat aikaansaamisessa. Tehtävät ovat erityisen tärkeitä juuri tässä aiheessa: aikaansaaminen on taito, jota pitää harjoitella käytännössä. Aikaansaamattomalle käy helposti niin, että tehtäviin ei tule tartuttua tiedosta ja hyvistä aikomuksista huolimatta. Näin voi käydä myös tämän verkkomateriaalin kohdalla. Siksi on erityisen tärkeää, että tartut tämän verkkomateriaalin tehtäviin.

Materiaalipaketti koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa (Mistä aikaansaamattomuudessa on kysymys?) käsitellään aikaansaamattomuutta ilmiönä sekä erilaisia aikaansaamattomuuten vaikuttavia tekijöitä. Sen avulla voit oppia ymmärtämään paremmin mistä juuri sinun aikaansaamattomuudessasi voi olla kysymys. Toisessa osassa (Tehtäviä, jotka auttavat saamaan aikaan!) on erilaisia näkökulmia ja tehtäviä, joita tekemällä harjoittelet aikaansaamista ja samalla oppit saamaan aikaan.

Kurssi löytyy MyCourses -alustalta https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19267

 Verkkokurssi: Tuumasta toimeen - Ajanhallinnan aakkoset

Tervetuloa Tuumasta toimeen - Ajanhallinnan aakkoset - Mycourses-kurssille

Ajanhallinnan ja kalenterin käytön opettelu kuulostaa tylsältä ja puuduttavalta, ja monesti se laitetaan samaan sarjaan oman arjen budjetin teon kanssa. Miksi käyttää aikaa sellaisen opetteluun? Kuulostaako tutulta: "Osaanhan minä suunnitella, mutta ongelmani on aikaansaaminen!", "Suunnittelen kyllä, mutta aika ei riitä kaikkeen mitä pitäisi tehdä!" Tällä verkkokurssilla pureudutaankin ajanhallinnan avulla noihin kahteen yleiseen ongelmaan: liikaa tekemistä tai vaikeuksia saada aikaan. Ajanhallinta ei ole vain velvollisuuksien hoitoa, vaan sen kautta sinulle tulee näkyväksi se, mihin aikasi oikeasti menee ja miksi. Taustalla on tärkeä, ehkäpä ihmisyyden tärkein kysymys: mihin aikasi käytät tällä pallolla kun elämä on rajallista? Kalenteri kertoo paljon siitä, mihin aikasi todellisuudessa menee. Vastaako kalenterin sisältö sitä, mitä arvostat ja mikä on sinulle tärkeää? Viekö se kohti jotain sinulle merkityksellistä? Jos ei, minkä pitäisi muuttua? 

Tämä viiden viikon verkkokurssi tarjoaa mahdollisuuksia:

- tarkastella omaa ajankäyttöäsi osana itsensä johtamisen taitoja

- opetella ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä

- oppia uusia taitoja ja kerrata jo osaamaasi

Miten tälle verkkokurssille ilmoittaudutaan?

Lue ohjeet Mycourses-sivulta: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19479

Miksi tällä kurssilla on kotitehtäviä?

Tämän verkkokurssin kesto on noin 12-14 tuntia (n. 3 h viikossa), mutta parhaimman hyödyn saat irti, kun aikataulutat kurssin useammalle eri päivälle. Tulet saamaan kurssilla kotitehtäviä (palautat ne MyCoursesin kautta, jos olet ilmoittautunut kurssin vetäjälle Sannille). Kotitehtävät voivat aluksi tuntua työläiltä, mutta niiden avulla opiskelijat ovat saaneet konkreettisia muutoksia arkeensa. Pelkästään ajanhallinnasta lukeminen ilman tekoja on sama kuin pänttäisit ravinto-opasta muuttamatta mitään ruokavaliossasi tai juttelisit personal trainerin kanssa säännöllisesti koskaan menemättä varsinaisesti toteuttamaan saamiasi ohjeita salille. Otathan siis aikaa kotitehtäville!


 Verkkokurssi: Power of Imperfection

Tämä kurssi voi sopia sinulle, jos...

 • Huomaat, että usein väsytät itsesi tai olet henkisesti kovilla
 • Ajatukset itseäsi kohtaan ovat kriittisiä ja arvioivia
 • Piiskaat itseäsi yhä kovempiin suorituksiin ja vaadit itseltäsi enemmän kuin keneltäkään muulta
 • Olet muuten vain tyytymätön elämääsi tai sinun on vaikea saada yhteyttä tunteisiisi
 • Haluat tutkia, mitä itsemyötätunto oikein on

Kun olet ystävällinen itsellesi, voit elää täydesti, pelkäämättä etkä uuvu. Ystävällisyys itseä kohtaan toimii polkuna menestykseen, koska ystävällisyys auttaa sinua suuntautumaan uudelleen kohdatessasi esteitä ja vaikeuksia. Pystyt paremmin kohdata vaikeat tunteesi tai hankalan palautteen ja löydät itsestäsi voimia yrittää uudelleen.

Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Myötätunnon puute saattaa näkyä perfektionismina, omien saavutusten vähättelynä tai vetkutteluna ja näin estää sinua olemasta paras mahdollinen itsesi!

Tämä kurssi koostuu mindfulness-harjoituksista, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseemme. Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat.

Kurssi löytyy MyCourses -alustalta https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19559


 Verkkokurssi: Mindful Tools for Stress Management
Kaipaatko työkaluja stressin ja ahdistuksen vähentämiseen? 

Mindful Tools for Stress Management –itseopiskelumateriaalin avulla

 • olemaan läsnä hetkessä
 • havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä
 • hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen
 • keinoja stressin vähentämiseen

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat. Säännöllinen mindfulness-harjoittelu auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä lisää itsetuntemusta.

Kurssi löytyy MyCourses -alustalta https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=23144

 Verkkokurssi: Career planning -urasuunnittelutehtävät

MyCourses -alustalta löydät Career Planning –urasuunnittelutehtäviä:

https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19069


 Verkkokurssi: Urasuunnittelu - kohti mielekästä työtä

MyCourses -alustalta löydät Urasuunnittelu - kohti mielekästä työtä -materiaalia:

https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19783