På svenska | In English

Täältä löydät listan kursseista, työpajoista ja verkkokursseista. 


Kurssit ja työpajat Otaniemen kampuksella:

 Power of Imperfection, kevät 2019

Power of Imperfection

Seuraava työpaja alkaa 21.1.2019!

Työpaja voi olla sinulle oikea paikka, jos...

 • Huomaat, että usein väsytät itsesi tai olet henkisesti kovilla
 • Ajatukset itseäsi kohtaan ovat kriittisiä ja arvioivia
 • Piiskaat itseäsi yhä kovempiin suorituksiin ja vaadit itseltäsi enemmän kuin keneltäkään muulta
 • Olet muuten vain tyytymätön elämääsi tai sinun on vaikea saada yhteyttä tunteisiisi
 • Haluat tutkia, mitä itsemyötätunto oikein on


Kun olet ystävällinen itselleen, voit elää täydesti, pelkäämättä eikä uuvu. Ystävällisyys itseä kohtaan toimii polkuna menestykseen, koska ystävällisyys auttaa sinua suuntautumaan uudelleen kohdatessasi esteitä ja vaikeuksia.

Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Myötätunnon puute saattaa näkyä perfektionismina, omien saavutusten vähättelynä tai vetkutteluna ja näin estää sinua olemasta paras mahdollinen itsesi!

Työpajassa teemme mindfulness-harjoituksia, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen sekä keskustelemme tietoisen läsnäolon taitojen soveltamista itselle myötätuntoisempaan opiskeluun.

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat. Mindfulness- harjoittelu auttaa kehittämään hyväksyvää ja ystävällistä suhtautumista itseen.

Työpajassa on neljä kokoontumiskertaa maanantaisin klo 14.00-16.00, 21.1.-11.2.2019  luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen.

Ilmoittautumiset: opintopsykologi@aalto.fi

Lisätiedot vetäjiltä: Minna Nevala (040 353 8112) ja Merita Petäjä (050 465 9526). Mindfulness stressinhallinnassa 6-kerran kurssi, kevät 2019

Mindfulness stressinhallinnassa

Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan

 • olemaan läsnä hetkessä
 • havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä
 • hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen
 • keinoja stressin ja jännityksen vähentämiseen
 • keinoja vaikeuksien kohtaamiseen


Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä.

Työpajassa on kuusi kahden tunnin mittaista kokoontumista, joissa tehdään erilaisia mindfulness -harjoituksia sekä käsitellään kokoontumiskerran teemaa myös keskustellen. Tavoitteena on integroida mindfulness-harjoittelu osaksi jokaisen osallistujan arkea, joten omatoiminen harjoittelu kokoontumiskertojen välillä on olennainen osa työpajaa. Harjoitteluun on hyvä varata noin 30 minuuttia päivässä koko kuuden viikon ajan.

Kokoontumisaika:

 • maanantaisin klo 10.00-12.00, 25.2.-1.4.2019, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen.

Työpajaan otetaan korkeintaan 12 opiskelijaa. Haastattelemme osallistujat etukäteen, jotta voimme suunnitella työpajan mahdollisimman hyvin osallistujien tarpeita vastaavaksi. Huomioithan, että työpaja ei sovellu akuutissa kriisitilanteessa oleville.

Ilmoittautumiset: opintopsykologi@aalto.fi

Lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi tai puhelimitse ryhmän vetäjille, Minna Nevala (040 353 8112) ja Sanni Saarimäki (050 501 8773).

 Ilmastonmuutos ja minä – Ahdistaako? Kevät 2019 (maalis-touko)

Ilmastonmuutos ja minä – Ahdistaako?

 Keskusteluryhmä Aallon opiskelijoille ilmastonmuutokseen liittyvistä ajatuksista ja tunteista.


Ryhmä kokoontuu kevään aikana viisi kertaa Otaniemen kampuksella. Luottamuksellisessa ilmapiirissä keskustellaan tulevaisuudesta, sen herättämistä uhkakuvista ja toivonpilkahduksista sekä pohditaan oman ahdistuksen suhdetta toimintaan. Keskusteluiden pääpaino on omien ja toisten tunteiden ja ajatusten kohtaamisessa. Valmista ratkaisua omaan ilmasto- ja ympäristöahdistukseen ei löydy, mutta eväitä, tukea ja työkaluja saat.

Ryhmään otetaan max. 15 opiskelijaa. Haastattelemme osallistujat etukäteen (viimeistään viikolla 10) toiveiden ja tarpeiden kartoittamiseksi. Huomiothan, että ryhmä ei ole terapiaa, eikä se sovellu akuutissa kriisissä olevalle. Sitouduthan osallistumaan jokaiselle kerralle mahdollisuuksien mukaan. Ryhmä on katsomuksellisesti sitoutumaton. Olet tervetullut omana itsenäsi elämänkatsomuksesta ja näkökulmistasi riippumatta!                                            

Ilmoittautuminen ja lisätiedot viim. ke 20.2.2019 sähköpostilla psykologi Sannille: sanni.saarimaki@aalto.fi.

Ryhmää luotsaavat Aallon opintopsykologi Sanni ja Aalto-pappi Anu.

Aikataulu ja alustavat teemat:

Ke 13.3 klo 16-18: Mitä on ilmasto- ja ympäristöahdistus? Ilmastonmuutokseen liittyvät tunteet ja ajatukset, ryhmän tutustuminen toisiinsa, periaatteiden määrittely, toiveet ryhmälle

Ke 20.3 klo 16-18: Tunteet ja toiminta: Minkälaisia vaikutuksia tunnekokemuksilla ja toiminnalla on toisiinsa? Onko olemassa ”riittävän hyvä” ja kuka sen saa määritellä?

Ke 3.4 klo 16-18: Epätoivo, toivo ja toivottomuus ilmastoahdistuksen osana.

Ke 24.4 klo 16-18: Miten ilmastoahdistusta voi purkaa? Mitä mahdollisuuksia taide voisi tarjota? Mukana mahdollisesti vierailijoita.

Ke 8.5 klo 16-18: Mistä valoa tulevaan? Toiminta, tasapaino, hyvinvointi ja hyväksyntä.

 Mindful Tools for Stress Management, kevät 2019

Mindful Tools for Stress Management

Tässä englanninkielisessä työpajassa harjoittelemme läsnäolevaa vuorovaikutusta.

Kaipaatko työkaluja stressin ja ahdistuksenvähentämiseen? 

5-kerran Mindful Tools for Stress Management –työpajassa opetellaan

 • olemaan läsnä hetkessä
 • havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä
 • hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen
 • keinoja stressin vähentämiseen

Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä. Työpajassa on viisi kahden tunnin mittaista kokoontumista, joissa tehdään erilaisia mindfulness -harjoituksia sekä käsitellään kokoontumiskerran teemaa myös keskustellen. Omatoiminen mindfulness-harjoittelu kokoontumiskertojen välillä on olennainen osa työpajaa. Harjoitteluun on hyvä varata noin 30 minuuttia päivässä koko viiden viikon ajan.


Työpajassa on viisi kokoontumiskertaa maanantaisin klo 14.00-16.00, 25.2.-25.3., luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on englanninkielinen.

Ilmoittautumiset: opintopsykologi@aalto.fi

Työpajan vetäjinä ovat psykologit Merita Petäjä ja Minna Nevala. Career planning workshop

Career planning workshop

 

Career planning workshop consists of two sessions. The aim of the workshop is that the participants recognize the key elements of career planning, learn to reflect their skills, motivation and strengths and make a realistic action plan for the near future. Prepare to spend some time doing home assignments before the workshop sessions. We will use Career Planning Exercises workspace in MyCourses for the assignments. You will receive the assignments when you have enrolled in the workshop.

 

The workshop is on Thursday 14.3.2019 at 14:00-16:00 and on Thursday 28.3.2019 at 14:00-16:00. at Otakaari 1, room U411. Participation in both occasions is recommended. The workshop is held by psychologist Seija Leppänen from Aalto University Student Services. Max 20 participants.

Sign up: Come and join in the workshop! Sign up by filling this form.

https://www.webropolsurveys.com/S/8BE464DCAAE5DA62.par Urasuunnittelu – kohti mielekästä työtä

Urasuunnittelu – kohti mielekästä työtä


Workshop koostuu kahdesta tapaamiskerrasta. Workshopin tavoite on tunnistaa urasuunnittelun keskeisiä sisältöjä, mm. omia vahvuuksia, motivaatiotekijöitä ja osaamisalueita ja tehdä realistinen toimintasuunnitelma lähitulevaisuudelle. Valmistaudu käyttämään aikaa ennen workshop-tilaisuuksia tekemään urasuunnittelutehtäviä. Käytämme ennakkotehtäviin MyCourses-alustalla olevaa Urasuunnittelu-työtilaa. Saat tehtävät, kun olet ilmoittautunut workshoppiin.


Workshop pidetään maanantaina 5.11.2018 klo 14:30-17 ja maanantaina 12.11. klo 14:30-17 osoitteessa Otakaari 1, huone U356. Osallistuminen molempiin tilaisuuksiin on suositeltavaa. Workshopin vetää psykologi Seija Leppänen Aalto-yliopiston opiskelijapalveluista. Mukaan pääsee 15 ensinnä ilmoittautunutta.


Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake.

https://www.webropolsurveys.com/S/EBFF7B828B4D75E1.par
Aallon Mycourses-verkkokurssit ja nettimateriaalit

 Verkkokurssi: Tuumasta toimeen - Aikaansaamisen aakkoset

Vetkutteletko ja viivytteletkö tehtävien tekemistä? Koetko ehkä olevasi aikaansaamaton? Tuntuuko, että aika menee hukkaan? Jos kyllä, ei hätää, olet todennäköisesti ihan normaali yliopisto-opiskelija: Lähes kaikki opiskelijat yliopistossa ovat ajoittain aikaansaamattomia. Jos aikaansaamattomuus kuitenkin vaivaa sinua ja haluaisit oppia olemaan aikaansaavempi, hyppää mukaan tämän verkkomateriaalin pariin, ja opi itsestäsi ja siitä miten voit saada paremmin aikaan.

Aikaansaamisen aakkoset - materiaalipaketti sisältää tietoa aiheesta, sekä erilaisia tehtäviä, jotka auttavat aikaansaamisessa. Tehtävät ovat erityisen tärkeitä juuri tässä aiheessa: aikaansaaminen on taito, jota pitää harjoitella käytännössä. Aikaansaamattomalle käy helposti niin, että tehtäviin ei tule tartuttua tiedosta ja hyvistä aikomuksista huolimatta. Näin voi käydä myös tämän verkkomateriaalin kohdalla. Siksi on erityisen tärkeää, että tartut tämän verkkomateriaalin tehtäviin.

Materiaalipaketti koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa (Mistä aikaansaamattomuudessa on kysymys?) käsitellään aikaansaamattomuutta ilmiönä sekä erilaisia aikaansaamattomuuten vaikuttavia tekijöitä. Sen avulla voit oppia ymmärtämään paremmin mistä juuri sinun aikaansaamattomuudessasi voi olla kysymys. Toisessa osassa (Tehtäviä, jotka auttavat saamaan aikaan!) on erilaisia näkökulmia ja tehtäviä, joita tekemällä harjoittelet aikaansaamista ja samalla oppit saamaan aikaan.

Kurssi löytyy MyCourses -alustalta https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19267

 Verkkokurssi: Tuumasta toimeen - Ajanhallinnan aakkoset

Tervetuloa Tuumasta toimeen - Ajanhallinnan aakkoset - Mycourses-kurssille

Ajanhallinnan ja kalenterin käytön opettelu kuulostaa tylsältä ja puuduttavalta, ja monesti se laitetaan samaan sarjaan oman arjen budjetin teon kanssa. Miksi käyttää aikaa sellaisen opetteluun? Kuulostaako tutulta: "Osaanhan minä suunnitella, mutta ongelmani on aikaansaaminen!", "Suunnittelen kyllä, mutta aika ei riitä kaikkeen mitä pitäisi tehdä!" Tällä verkkokurssilla pureudutaankin ajanhallinnan avulla noihin kahteen yleiseen ongelmaan: liikaa tekemistä tai vaikeuksia saada aikaan. Ajanhallinta ei ole vain velvollisuuksien hoitoa, vaan sen kautta sinulle tulee näkyväksi se, mihin aikasi oikeasti menee ja miksi. Taustalla on tärkeä, ehkäpä ihmisyyden tärkein kysymys: mihin aikasi käytät tällä pallolla kun elämä on rajallista? Kalenteri kertoo paljon siitä, mihin aikasi todellisuudessa menee. Vastaako kalenterin sisältö sitä, mitä arvostat ja mikä on sinulle tärkeää? Viekö se kohti jotain sinulle merkityksellistä? Jos ei, minkä pitäisi muuttua? 

Tämä viiden viikon verkkokurssi tarjoaa mahdollisuuksia:

- tarkastella omaa ajankäyttöäsi osana itsensä johtamisen taitoja

- opetella ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä

- oppia uusia taitoja ja kerrata jo osaamaasi

Miten tälle verkkokurssille ilmoittaudutaan?

Lue ohjeet Mycourses-sivulta: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19479

Miksi tällä kurssilla on kotitehtäviä?

Tämän verkkokurssin kesto on noin 12-14 tuntia (n. 3 h viikossa), mutta parhaimman hyödyn saat irti, kun aikataulutat kurssin useammalle eri päivälle. Tulet saamaan kurssilla kotitehtäviä (palautat ne MyCoursesin kautta, jos olet ilmoittautunut kurssin vetäjälle Sannille). Kotitehtävät voivat aluksi tuntua työläiltä, mutta niiden avulla opiskelijat ovat saaneet konkreettisia muutoksia arkeensa. Pelkästään ajanhallinnasta lukeminen ilman tekoja on sama kuin pänttäisit ravinto-opasta muuttamatta mitään ruokavaliossasi tai juttelisit personal trainerin kanssa säännöllisesti koskaan menemättä varsinaisesti toteuttamaan saamiasi ohjeita salille. Otathan siis aikaa kotitehtäville!


 Verkkokurssi: Power of Imperfection

Tämä kurssi voi sopia sinulle, jos...

 • Huomaat, että usein väsytät itsesi tai olet henkisesti kovilla
 • Ajatukset itseäsi kohtaan ovat kriittisiä ja arvioivia
 • Piiskaat itseäsi yhä kovempiin suorituksiin ja vaadit itseltäsi enemmän kuin keneltäkään muulta
 • Olet muuten vain tyytymätön elämääsi tai sinun on vaikea saada yhteyttä tunteisiisi
 • Haluat tutkia, mitä itsemyötätunto oikein on

Kun olet ystävällinen itsellesi, voit elää täydesti, pelkäämättä etkä uuvu. Ystävällisyys itseä kohtaan toimii polkuna menestykseen, koska ystävällisyys auttaa sinua suuntautumaan uudelleen kohdatessasi esteitä ja vaikeuksia. Pystyt paremmin kohdata vaikeat tunteesi tai hankalan palautteen ja löydät itsestäsi voimia yrittää uudelleen.

Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Myötätunnon puute saattaa näkyä perfektionismina, omien saavutusten vähättelynä tai vetkutteluna ja näin estää sinua olemasta paras mahdollinen itsesi!

Tämä kurssi koostuu mindfulness-harjoituksista, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseemme. Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat.

Kurssi löytyy MyCourses -alustalta https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19559


 Verkkokurssi: Career planning -urasuunnittelutehtävät

MyCourses -alustalta löydät Career Planning –urasuunnittelutehtäviä:

https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19069


 Verkkokurssi: Urasuunnittelu - kohti mielekästä työtä

MyCourses -alustalta löydät Urasuunnittelu - kohti mielekästä työtä -materiaalia:

https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19783