Apua opiskelun ajanhallintaan –ryhmä syksyllä 2021

> Onko vaikea luoda rytmiä ja rutiinia arkeen ja opiskeluun?

> Tuntuuko siltä, että raja opintojen ja vapaa-ajan välillä on häilyvä?

> Jäävätkö tehtävät roikkumaan kun ei ole ketään vahtimassa tuleeko tehtyä?

> Huomaatko ajattelevasi, että aika ei tunnu riittävän kaiken tekemiseen?

> Venyykö to do –lista usein hallitsemattoman pitkäksi?


Jos vastasit yhteenkin edellisistä kysymyksistä kyllä, meillä on sinulle apu! Aallon opintopsykologit järjestävät ajanhallintaryhmän (Zoomia ja MyCourses-alustaa hyödyntäen), jonka aikana perehdymme juuri näihin kysymyksiin ja etsimme ratkaisuja opiskelun haasteisiin.


Mitä? Ajanhallinnan ryhmässä tarkastellaan omaa ajankäyttöä osana itsensä johtamisen taitoja, opetellaan ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä. Lisäksi harjoitellaan yleisimpien ajankäytön haasteiden selättämistä. Ryhmään osallistumisesta ei saa opintopisteitä.

Miksi? Ajanhallinta on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista – sen harjoittelu on olennainen osa korkeakouluopintoja. Kun ajanhallinta toimii, arki on sujuvampaa, stressitasot laskevat ja löydät aikaa asioille, jotka ovat sinulle kaikista tärkeimpiä. 

Kesto? Ryhmään sisältyy neljä tapaamista Zoom-alustalla ja sen kesto on yhteensä neljä viikkoa. Tapaamiset ovat pe 1.10., pe 8.10, pe 15.10 ja  pe 22.10. klo 13.00-15.00. Ryhmätapaamisten välillä työskennellään MyCourses-alustalla.

Kuka ohjaa? Ryhmän ohjaavat Aallon psykologit Sanni Saarimäki ja Henna Niiva.

Ilmoittautuminen? Webropolin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/FE3AFF6A2F234CD2 (Ilmoittautumisen yhteydessä on muutamia ennakkokysymyksiä, joihin vastaaminen vie noin. 10 min). Ilmoittaudu viimeistään ke 29.9.2021 klo 16.00 mennessä.

Ryhmään otetaan max. 12 Aallon opiskelijaa.


Lisätietoja kaikista hyvinvointitoimijoiden järjestämistä ryhmistä Aallossa: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008


Hjälp med tidshantering i studierna -grupp hösten 2021  

Denna grupp ordnas på finska. För att se det svenskspråkiga kursutbudet följ denna länk: Grupper och verkstäder

Är det svårt för dig att hitta en rutin i vardagen och i studierna?  

Är gränsen mellan studierna och fritiden flytande?  

Har du svårt att slutföra uppgifter då ingen vaktar ifall de blir gjorda eller inte?   

Har du ofta har du tankar om att din tid inte räcker till för att få allting gjort? 

Brukar din to do -lista bli okontrollerbart lång?  

Om du svarar ja på ens en av frågorna ovan, kan vi hjälpa dig! Aaltos studiepsykologer ordnar en tisdshanteringsgrupp (i Zoom och MyCourses), där vi funderar på just dessa frågor och söker lösningar till studieutmaningarna.  

Vad? I tidshanteringsgruppen granskar vi den egna tidsanvändningen som en del av förmågan att leda sig själv. Vi lär oss också att planera tisdanvändning och hållas till en tidtabell. Utöver detta övar vi att överkomma de vanligaste utmaningarna i tidsanvändning. Deltagandet ger inte studiepoäng.  

Mera information om gruppen och anmälan hittar du här (på finska): Ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit

Read more about groups supporting your study skills and wellbeing

This upcoming group about time-management is in Finnish. However, if you are looking fo English-speaking groups supporting your study skills and wellbeing, see page Courses and workshops for students. Eg. We will organize Time-management for (better) studying in English later this year!