Suomen Mensa ry julistaa jälleen haettavaksi apurahoja korkeakouluopiskelijoiden lopputöille, jotka liittyvät älykkyyden tai lahjakkuuden tutkimiseen. Vuonna 2021 jaetaan enintään kolme 500 euron suuruista apurahaa.

Apurahaa voi hakea vuosien 2021 ja 2022 aikana valmistuville tai valmistuneille lopputöille. Apurahan maksamisen ehtona on lupa julkaista lopputyö Suomen Mensa ry:n nettisivuilla ja apuraha maksetaan, kun valmis lopputyö on toimitettu yhdistykselle PDF-muodossa. Myönnetty apuraha raukeaa, jos lopputyö ei valmistu tai sitä ei toimiteta yhdistykselle vuoden 2022 aikana.

Vapaamuotoinen hakemus, tutkimussuunnitelma (max. 2 sivua) ja ohjaajan lausunto toimitetaan viimeistään 10.12.2021 sähköisesti osoitteeseen apuraha@mensa.fi .

Suomen Mensa ry:n apurahojen hakuaika 15.11–10.12.2021 ja apurahan saajat ilmoitetaan joulukuun 2021 aikana. Ohjaaja voi toimittaa lausunnon myös erikseen. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

Apurahojen saajat ilmoitetaan joulukuun aikana Suomen Mensa ry:n verkkosivuilla sekä henkilökohtaisesti apurahojen saajille.

Lisätietoja: www.mensa.fi, http://www.mensa.fi/wordpress/?page_id=340


Hannele Eistola
Stipendilautakunnan pj
apuraha@mensa.fi


Mensa on kansainvälinen järjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on älykkyyden tunnistaminen ja kehittäminen ihmisyyden hyväksi, älykkyystutkimuksen tukeminen sekä älyllisen ja sosiaalisen ympäristön tarjoaminen jäsenilleen. Mensan jäseneksi voi liittyä jokainen, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98% väestöstä.