Uutiset

25 opiskelijaa sai kesätyöpaikan tutkimusryhmissä

Kesätyöpaikkahakemuksia tuli paljon ja korkeakoulun tarjoaman kesätyöpaikan laitosten tutkimusryhmissä sai 25 kandi- ja maisteriopiskelijaa, joiden opinnot etenivät kuluneen lukuvuoden aikana hyvin.

Hyväksilukua koskeva sääntömuutos astuu voimaan 1.8.2018

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea (AAK) päätti 10.4. kokouksessaan opintojen hyväksilukua koskevasta sääntömuutoksesta. Tavoitteena on helpottaa opiskelijoiden muualla hankitun osaamisen tunnustamista ja tunnistamista osaksi opintoja sekä parantaa opiskelijoiden tasapuolista kohtelua.

Lisää tietoa: AAK päätti opintojen hyväksilukua koskevasta sääntömuutoksesta

Tapahtumat ja haut

Täydennyshaku: jatkaminen DI-ohjelmassa

Mikäli et huomannut hakea alkukevään 2018 haussa jatkamista DI-ohjelmassa ja opintosi ovat kuitenkin siinä vaiheessa, että sinun kannattaisi ja haluat aloittaa opintosi DI-ohjelmassa syksyllä 2018, voit hakea jatkamista ns. täydennyshaussa. Täydennyshaun kautta opiskelijat voivat jatkaa DI-ohjelman pääaineisiin perustellusta syystä ja mikäli haetussa pääaineessa on tilaa. Hakuaika päättyy 4.6.2018. Hakemuslomake ja lisätietoa valintakriteereistä

Missasitko vaihtohaun? Hae vaihtoon kevätlukukaudeksi 2019

Miltä kuulostaa kevät Alpeilla tai vaikkapa Alankomaiden tulppaaniloistossa opiskellen? Kevätlukukaudeksi 2019 on paljon vaihtopaikkoja jäljellä! Hakuaika vaihto-opintoihin keväälle 2019 päättyy 20.9.2018

Yliopisto maksaa kaikille lähtijöille apurahan (1500€/lukukauden vaihto) ja auttaa hakuprosessissa. Suorittamasi opinnot tulevat osaksi tutkintoasi, joten opintosi edistyvät myös vaihdon aikana.

Lue lisää INTOsta ja etsi vaihtokohteita Destination Database-hakukoneen avulla.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international-chem@aalto.fi! Myös vaihdon opintoneuvoja voi auttaa vaihdon suunnittelussa (lukukausien aikana, kv-neuvoja-chem@aalto.fi).

Vinkejä ja ohjeita

Ilmoittautuminen pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen järjestämään kielten opetukseen syksyllä 2018 käynnissä nyt

Ilmoittautuminen Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kursseille on käynnissä ja päättyy 31.5.2018.

Kurssitarjonta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä: http://3amk-opintotarjonta.metropolia.fi (3AMK-kielitarjonta).

Lisää tietoa: https://into.aalto.fi/display/fiopinnot/Kieliopintoja+Aallon+opiskelijoille+muissa+korkeakouluissa

Syksyn kandiseminaari

Syksyn kandiseminaariin voit ilmoittautua Oodissa 31.8.2018 mennessä. Ilmoittaudu oman pääaineen seminaariin (CHEM3012.kand / CHEM3013.kand). Kandiseminaariin voi osallistua, jos olet suorittanut 110 op perus- ja pääaineopintoja.

Harjoittelussa ulkomailla?

Jos olet kesällä harjoittelussa ulkomailla ja olet suorittanut molemmat kurssit CHEM-A1500 Työssäoppiminen ja CHEM-C2510 Toiminta työyhteisössä, opintopisteitä voit kartuttaa suorittamalla kurssin CHEM-C2520 Kansainvälinen harjoittelu. Lisää tietoa kurssin MyCourses-alustalta.

Lukuvuosi-ilmoittautumisajat lukuvuodelle 2018-19

Muista: Ilmoittautuminen syys- ja kevätlukukaudelle 2.5.-14.9.2018 WebOodissa.

Sähköposti ja Aalto-salasana

Aalto-salasana pitää vaihtaa 6 kuukauden välein - huolehdi ettei salasanasi pääse vanhenemaan kesän aikana. Saat useita muistutuksia asiasta sähköpostiisi ennen kuin salasana vanhenee.

Valmistuminen heinäkuussa

Huomaathan, että voit valmistua kandidaatiksi myös heinäkuussa. DL hakemuksille on 9.7.2018.

CHEMin kesätentit

CHEMin kesätentit pidetään 29.6. ja 3.8. Lisätietoa tenteistä löytyy Intosta oman ohjelman sivuilta, tärkeiden päivämäärien alla.