På svenska | In English


Tervetuloa Aalto-yliopistoon! Kiitos kun valitsit meidät!

Ennen kuin sukellat syvemmälle Into-sivujen syövereihin, luethan huolella läpi tämän sivun, jonka tarkoitus on auttaa sinua hahmottamaan, mitä kaikkea tohtoriopintojen aloittamiseen sisältyy. Alta löydät lyhyesti kuvailtuna mm. opintojen ensiaskeleita, tietoa opintojen tietojärjestelmistä, sekä oman tohtoriohjelmasi yhteystiedot.

1. Opiskelupaikan vastaanotto

Ennen kuin voit aloittaa tohtoriopintosi, tulee sinun ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan. Tohtoriohjelmasi neuvoo hyväksymisviestissään, miten paikan vastaanotto tapahtuu. Pääsääntöisesti kaikki uudet tohtorikoulutettavat kirjataan läsnä oleviksi ensimmäiselle lukuvuodelle tai kuluvalle lukukaudelle, riippuen siitä, milloin opinto-oikeus perustetaan (tohtoriohjelmastasi kerrotaan tämäkin). Syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12., ja kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Lukuvuosi koostuu syys- ja kevätlukukaudesta.

2. Ilmoittaudu yliopistolle vuosittain valmistumiseesi asti

Vaikka tohtoriohjelmasi kirjaa sinut läsnä olevaksi ensimmäiselle lukuvuodelle tai –kaudelle (ohjelmasi kertoo kyllä tästä hyväksymiskirjeessä), haluamme vielä erikseen korostaan lukuvuosi-ilmoittautumisen tärkeyttä.
Kaikkien tohtorikoulutettavien tulee ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi yliopistoon joka lukuvuosi tohtoriksi valmistumiseen saakka. Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkaa joka vuosi toukokuun alussa ja päättyy syyskuun puolivälissä. Ilmoittautuminen tehdään WebOodissa (ks. alempaa). Mikäli unohdat ilmoittautua ilmoittautumisajan puitteissa, opinto-oikeutesi merkitään päättyneeksi, ja joudut hakemaan sen palauttamista; siksi on erittäin tärkeää muistaa ilmoittautua joka vuosi.

3. Hae tarvittaessa opiskelija-asuntoa

Muuttamassa pääkaupunkiseudulle? – Jos tohtoriopintojen aloittaminen tarkoittaa kohdallasi myös muuttoa pääkaupunkiseudulle, löydät tietoa opiskelija-asunnoista täältä https://www.hoas.fi/ ja muista vaihtoehdoista täältä: https://www.aalto.fi/services/finding-a-private-rental (englanniksi).

4. Aktivoi Aalto-tunnuksesi

Aalto-tunnuksella kirjaudutaan kaikkiin Aallon palveluihin. Tunnuksen aktivoituasi saat käyttöösi mm. Aalto-sähköpostin, joka on yliopiston käyttämä ensisijainen yhteystieto ja jota sinun oletetaan seuraavan säännöllisesti. Mikäli haluat käyttää jotain toista sähköpostiosoitetta (esim. sivutoimisilla opiskelijoilla se voi olla työpaikan sähköpostiosoite), tulee sinun uudelleenohjata aalto-osoitteeseesi tulevat postit käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen. Ohjeet uudelleenohjaukseen löytyvät täältä:
https://it.aalto.fi/fi/ohjeet/sahkopostien-ohjaaminen-aalto-yliopiston-ulkopuolelle-vain-opiskelijat

Voit aktivoida aalto-tunnuksesi verkkopankkitunnuksilla täällä: salasana.aalto.fi.

Vaihtoehtoisesti voit käydä IT-palvelupisteessä; otathan mukaan henkilöllisyystodistuksesi. Ohjeita ja IT-palvelupisteiden yhteystiedot: https://it.aalto.fi/fi

5. Liity opiskelijajärjestöihimme

Kaikki Aallon opiskelijat voivat liittyä AYY:n (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta) jäseniksi. Jäsenyys on tohtorikoulutettaville vapaaehtoista. Lisää tietoa liittymisestä ja eduista: https://ayy.fi/fi/jasenmaksu-ja-opiskelijakortti

Aallossa on myös oma opiskelijajärjestönsä tohtorikoulutettaville, Aallonhuiput. Aallonhuipuissa tapaat muita tohtorikoulutettavia, ja voit osallistua tohtorikoulutuksen kehittämiseen Aalto-yliopistossa. Sinun ei tarvitse olla AYY:n jäsen voidaksesi liittyä Aallonhuippuihin. Lisää tietoa: https://www.aallonhuiput.fi/

6. Tohtoriopintojen aloittaminen, käytännön tietoa

Into-sivut

Intosta, oman tohtoriohjelmasi sivuilta, löydät kaiken tohtorikoulutukseesi liittyvät tiedon. Koska Aallon tohtoriohjelmien käytännöissä on jonkin verran eroja, on tärkeää, että varmistat aina olevasi oman ohjelmasi sivuilla. Opintojen alussa kannattaa tutustua oman ohjelmasi Into-sivuihin. Kun olet tutustunut tähän sivuun, tiedät mitä tehdä seuraavaksi!
Tohtoriohjelmien Into-sivut: https://into.aalto.fi/display/fiopinnot/Tohtoriohjelmat

Oodissa on tiedot opinnoistasi ja yhteystietosi

WebOodi (oodi.aalto.fi) on opintotietojärjestelmä, josta näet omat tietosi, ilmoittaudut kursseille ja tentteihin ja voit tilata opintosuoritusotteen. WebOodista löydät myös kurssien kurssikuvaukset ja tiedot opetusajankohdista. Yliopisto tarkistaa yhteystietosi aina WebOodista, joten muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla. Olet itse vastuussa yhteystiedoistasi eivätkä esimerkiksi muuttoilmoitustiedot päivity rekisteriin automaattisesti.

MyCourses kokoaa kurssien verkkotyötilat

MyCourses (mycourses.aalto.fi) on järjestelmä, josta löydät kurssien kotisivut ja verkkotyötilat. Järjestelmässä voit myös selata kurssitarjontaa.

Yhteystietoja

Tukea opintoihin (hallinnollinen tuki)

Oma korkeakoulusi, jossa olet tohtorikoulutettavana, neuvoo ja opastaa sinua opinnoissasi. On suositeltavaa hoitaa aina omassa tohtoriohjelmassasi kaikki opintoihisi liittyvät asiat (eli kaikki opintoihin liittyvät hallinnolliset asiat).

Tukea tieteen tekemiseen (akateeminen tuki)

Tukea tieteen tekemiseen saat vastuuprofessoriltasi ja/tai ohjaajaltasi/ohjaajiltasi, sekä kollegoiltasi. Mikäli teet tutkimustasi tutkimusryhmässä, voit hyödyntää myös ryhmäsi tukea ja helpottaa omaan tutkimusyhteisöösi integroitumista. Vai oletko töissä jossakin yrityksessä, tai teetkö opintoja vapaa-ajallasi? Mikä ympäristösi onkaan, on tärkeää tutustua ympärilläsi oleviin ihmisiin, eritoten muihin tohtorikoulutettaviin, jo opintopolkusi alussa.

Tutustu laitoksesi käytäntöihin

Laitoksellasi saattaa olla jotain omia käytäntöjä (esim. joillakin laitoksilla on pakollinen mid-term review eli puolivälissä opintoja tehtävä suoritus, ja/tai pakollisia kursseja, opettamiseen liittyviä suosituksia jne.), joten on suositeltavaa tutustua myös laitoksesi omiin verkkosivuihin. Vuorovaikutus muiden laitoksesi/tutkimusalasi tohtorikoulutettavien kanssa on todella tärkeää!
Eri korkeakoulujen laitosten omille verkkosivuille löydät täältä: http://www.aalto.fi/fi/about/organization/

7. Tutustu ympäristöösi: Kampukset ja julkinen liikenne

Aalto-yliopisto toimii pääkaupunkiseudulla kahdella kampuksella. Kampuskartat auttavat löytämään oikeaan paikkaan. Otaniemen kampuksella sinulle on käytössä myös Aalto Space-karttasovellus.

Aalto on aktiivisesti mukana kehittämässä kestävän kehityksen kampusta. Myös sinä voit vaikuttaa ympäristöön omien valintojesi kautta. Tervetuloa kestävään Aaltoon! (pdf)
Lue lisää Aallon kestävästä kehityksestä  ja kampuksen kehittämisestä.